Gönderen Konu: K-5 ile sorunum var  (Okunma sayısı 3979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kedi_adam

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
K-5 ile sorunum var
« : 26 Mayıs, 2013, 09:53:52 »
Merhaba arkadaşlar. K-x ten K-5 e yeni terfi ettim. 17-50 mm tamron lens kullanarak yeni kameramla ilk çekimlerimi yaptım. ancak garip bi durum var, obtüratör öncelikli mod'ta perde hızını değiştiremiyorum !! üstelik, lensim sabit diyafram olmasına rağmen kameram bana diyafram değerini değiştirebiliyormuşum gibi gösteriyor.

benim anlamadığım bişey mi var yoksa bir arıza mı söz konusu ? yardım edin lütfen

Çevrimdışı maximus11

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: K-5 ile sorunum var
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs, 2013, 00:20:11 »
selam kardeş öncelikle k-5in hayırlı olsun. bende k-5 kullanıyorum ama böyle bir sorun yok. makinede bir problem olabilir... :(

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: K-5 ile sorunum var
« Yanıtla #2 : 02 Haziran, 2013, 15:46:11 »
    Tam adı "TAMRON 1:2.8 17-50mm XR Di-II LD Aspherical [IF] AF" olan objektifin sabit diyaframlı oluşunun anlamı tüm odak değerlerinde 1:2.8 diyafram açıklığını koruyor olması anlamındadır. Zoom değeri değiştikçe, diyafram değeri değişmez. Diyafram 1:2,8 ile 1:32 aralığındadır. Özellikle Pentax K-5 ve Tamron 17-50mm objektifinize tam güvenmenizi  tavsiye ederim, Sanırım alıştıktan sonra anlattığınız sorunlar olmaz, anlattığınız sorunu ne olduğunu tam açıklarsanız forumdaki üyeler yardımcı olur.
    Bugünlerde Antakya'da iseniz "asahiflexi" nikli Muhsin'le buluşup sorunu çözeceğinizi sanınır. 

50mm lens sorunum

Başlatan boraurganci

Yanıt: 14
Gösterim: 9271
Son İleti 12 Ocak, 2014, 18:50:01
Gönderen: boraurganci