Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
%95 vizörden ve lensin heyecanından tam ortalayamamışım.. netlik olayına henüz alışamadım.. görüntü vizörde felaket geniş olduğundan netlemenin tam olarak nereye yapıldığına biraz da lensin etkisini, heyecanını üzerimden atamadığımdan henüz kontrol etmiyorum netleme noktasını.. ayrıca f5.6 da çoğu yerde pozlama 1/5 - 30 arası geldiğinden gerek benim gerekse konudaki insanların titremesi de netlik kaybı yaratıyor bakalım alışıcaz.. çözücez.. ama çok önceleri ahmet abi ( adr ) bana balıkgözü zordur demişti.. anlıyorum
evet bahsettiğiniz gibi özellikle kurgu fotoğraflar için de çok harika olacak.. bende bu lensi alan çoğunluğun yaptığı gibi web tasarımını yaptığım müşterilerime sanal tur hizmeti amaçlı kullanıcam ama onun dışında sıradışı portre kurguları amaçlı kullanacağım.. şuan için tek sorunum; f5.6 gibi bir diyaframda k10d bana 1/30'un altında perde hızı verdiğinde net fotoğraf elde etmem çook zorlaşıyor. iso 200 olduğunda da böyle bir sıkıntı yaşıyorum.. fotoğraflarda ciddi karlanmalar gördüm yüzde yüz boyutta.. acaba k10d'nin iso performansı mı sorun ? yoksa ben mi alışamadım.. haa şunu da söyleyim burada havalar hiç iyi değil.. kapalı gri güneşsiz.. yani şuan burada f5.6 da 1/360 - 640 ları görme gibi bir şansım bile yok..
@PENTAX bak fokus sorunu soylemıne ıstınaden bırde bu fotografa bakalım.. cok keskın ve net ?sanırım ben 1/40 perde hızında sorun yaşadım ne dersin ?
Biraz saçma gelebilir ama ccd sensörden kaynaklı olabilir mi? Daha önce arkadaşımın nikon d60 ını kullanmıştım. Işık yetersiz olunca iso 100de bile çeksen çamur gibi görüntü oluyordu. ama yeterli ışıkta coşuyor o ayrı bende de lumix tz3 var ccd sensörlü (sensörü biraz ufak da olsa ccd ) onda da aynı durum söz konusu. Işık yetersiz olunca görüntü çok değişiyor iso kaç olursa olsun.