Gönderen Konu: Havale Masrafını Kim Öder?  (Okunma sayısı 15897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ucam1

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Havale Masrafını Kim Öder?
« Yanıtla #30 : 05 Şubat, 2014, 13:55:16 »
kargo ve havale parasını alıcı öder bu güne kadar ki aldığım tüm ekipmanlarda kargove havaleyi ben ödedim

çok aradığım veya kullanmak istediğim makinayı ya da lensi bulmuşum 10 lirakargo parasının  yada eft parası 2.71 liranın ya da havale parası 10 15 liranın hesabını yapmamamk lazım

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 05 Şubat, 2014, 13:55:33 »
onu bunu bırakında, hazırda bu konuyu okuyan 20 kişi de varken

NE OLACAK BENİM ŞU K-r' nin Yedek pil işi

Çevrimdışı eminakca

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 05 Şubat, 2014, 14:05:59 »
Bu sorunun muhatabı benim. Hangi ticari ilişkide havale masrafını alıcı ödermiş. Ben ürün için 1100 TL + Kargo diye anlaşmışım. Havale masrafını da karşıya yüklemek bence uyanıklık.

Üstelik satıcıdan banka hesap numarası istenmiş ve hesap numarası olmadığını söylemiş ve sadece posta çeki hesabı olduğunu belirtmiştir. PTT'nin posta çeki hesabı için kestiği komisyonu neden ben ödeyeyim. Üstelik bu olayda bu kesintiyi bildiğim için satıcıyı uyararak banka hesabını istedim. Ama satıcı banka hesabı için benim banka hesabım yok, arkadaşımın hesap numarasını hesap numarasını verince güvenli alışveriş için tarafımca kapıda ödemeli alşıveriş tercih edilmiştir.  Yani satıcı dopruyuda söylemiyor.

10 liranın lafı mı olur diyen arkadaşlara da bir sözüm var. 1100 liralık mal satan neden 10 liranın hesabını satıcı yapıyor?

Durum buysa durum farkli hesap açma parası satıcı kendi ödemeli ayrica 10 liranın nasıl olur sözü satıcının 3 lirası içinde gecerli. Burada konu 3-5 degil gibi ilk anlatilan hikaye ve sonra anlatilan cok farkli1. Hikayeye gore haksiz aliciyken gercekte alici haksiz gorunmuyor. Konunun buralara gelmeside iyi olmamis..

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı cevdet32

• Üye
  • **
  • pentax k5ııs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 05 Şubat, 2014, 14:07:49 »
Postanede ben hiçbir şey yazmıyorum ki. Veznedar hanım hesabımı ve hesaba geçecek parayı soruyor ve evrağı kendi düzenliyor. Belki de beni tanıdıklarındandır orasını bilemiyorum ama kesınlıkle etik olmayacak sekılde ben kendim bırşey yazmadım yazmamda. Neyse bir yanlış anlaşılmadır oldu gıttı diyelim, kimse kimseye argın dargın kalmasın, ibrahim abinin dediği gibi 3-5 adamız şunun şurasında. :)
« Son Düzenleme: 05 Şubat, 2014, 14:11:39 Gönderen: cevdet32 »

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 05 Şubat, 2014, 14:21:20 »
Mutlu biten sonları hep sevmişimdir..  :D

Hava güzel şimdi fotoğraf zamanı.. ;)
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 05 Şubat, 2014, 14:23:29 »
Mutlu biten sonları hep sevmişimdir..  :D

Hava güzel şimdi fotoğraf zamanı.. ;)
pil yokken neyle çıkacağız

Çevrimdışı eminakca

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 05 Şubat, 2014, 14:27:25 »
İTAŞDEMİR BEY BEN BU GÜNE KADAR YAPTIGIM ALIŞ VERİŞİN HADDİ HESABI YOKTUR BEN KAC DEFA ÜRÜN ALDIYSAM HER DEFASINDA HAVALE ÜCRETİNİ BEN ÖDEDİM KAC DEFA ÜRÜN SATTIYSAMDA HEP ALICI ÖDEMİŞTİR VE BUNU HERKESDE BÖYLE YAPAR

AYRICA NEDEN SAHIBINDEN VE GİTTİDİ GİDİYOR GİBİ SİTELERDE GET İLE ALIŞ VERİŞ YAPANLAR ÜRÜNÜN FİYATI ÖRNEGİN 500 İSE GET İLE SATIYORKEN 550 YAPIYOR DİYE BUNUDA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ BEN SÖYLİYEYİM BU 50 TL FAZLALIGI SİTE KOMİSYON OLARAK KESİYOR SATICILAR NEDEN BU PARAYI EKLIYOR OZAMAN 500 OLARAK GET DEN SATIS YAPSIN ELINE 450 GECSIN OZAMAN

AYRICA BEN HER 3 AYDA BİR BANKAYA AİDAT ÖDEMEYE MECBUR DEGILIM VE 3 YILDIR PTT BANKASINI KULLANIYORUM 1 DEFA BİLE BENDEN KART PARASI İSTEMEMİŞTİR NEDEN BOYLE BIR AVANTAJIM VARKEN BANKAYLA CALISAYIM AYRICA BANKA İLE ALİ BEY UCRETI HAVALE ILE BANA GÖNDERSEYDİ HAVALE ÜCRETİNİ ÖDEMEYECEKMİYDİ
mesajda sen kendin soylemissin siteye koyarken komisyonu ekleyip koyuyor saticidiye yani sitede gordugun fiyat kisinin cebinden tam olarak cikacak para yani hesaptan dusen tam meblag. Ve sen bankaya para odemeyeyim diye hesap acmiyorsun ama karsi taraf para odemek istemeyip banka hesabi isteyince bu olmuyor.. ve zarar ettiysen edecegini dusunuyorsan satmamakta ozgursun

Çevrimdışı eminakca

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 05 Şubat, 2014, 14:30:04 »
pil yokken neyle çıkacağız
:) pil yollayayim abi 4 tane k5 icin var. Isterseniz mavi gokyuzu ve gunes yollayayim mersin civarindan :)

Çevrimdışı cevdet32

• Üye
  • **
  • pentax k5ııs
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 05 Şubat, 2014, 14:51:08 »
Sayın eminakca biraz geç bir yorum oldu yazdığınız çünkü önceki yazışmalar silindi. Bankada hesabınızda olsa havale ücretini gönderirken veriyorsunuz. O husus yıllık kullanım bedeli vs.den farklı bir şey. Konu kapandı zaten tartışma faslı bitti.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 05 Şubat, 2014, 14:55:00 »
:) pil yollayayim abi 4 tane k5 icin var. Isterseniz mavi gokyuzu ve gunes yollayayim mersin civarindan :)

emin bu sefer de K-5 yok dostum sen en iyisi K-5 yolla 2 pille, gökyüzü burda da masmavi bu gün, ama makina evde kaldı anasını satayım

yok mu K-r piliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 05 Şubat, 2014, 16:28:29 »
yok mu K-r piliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

İbrahim bey sen de yok diyorsan biz ne yapalım.  ???
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!