Gönderen Konu: Cokin P tipi Filtre  (Okunma sayısı 24227 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cokin P tipi Filtre
« Yanıtla #15 : 07 Eylül, 2011, 04:35:28 »
starlardan bende almalıyım

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #16 : 07 Eylül, 2011, 08:28:23 »
alırken renkli filtreler almak yerine diffusion filtreler almaya çalışın onlar daha çok artistik ve göz alıcı hale getirebilir fotoğrafları

ÖRNEK

49 ve 52mm çaplı lenslerimde kullandığım değişik efekt filtreleri var hatta örnek verdiğiniz türde olan filtremde var gerçekten güzel işler çıkarıyorlar. Bugün P tipi tutucu siparişi veriyorum güzel olacak.
Ekipman: Pentax K20D + Canon Eos 5D Mark II + Nikon D300S + Samsung NX1000 + Pentax P90 + Pentax PZ-1P + Pentax MG + Zenit 12XP + Zenit TTL + Kiev 4A

İcraat: Sanaltur + Gigapixel Fotoğraf + 3D ürün + Dış Mekan Çekimleri + Özel Gün Çekimleri

Çevrimdışı muhsinbagdadi

• Üye
  • http://muhsinbagdadioglu.com
« Yanıtla #17 : 07 Eylül, 2011, 14:53:20 »
Düşük diyaframda bu kadar olmasada bu efekt alınabiliyordu sanırsam. Star filtrelerde güzel gidiyor gece.

doğrudur kısık diyaframlarda da bu etkiyi görebiliriz, ancak gece karanlığında kısık diyaframla çalışmak yerine bu filtre takılıp açık bi diyaframla çalışmak gibi kolaylık oluyor bu filtreyi kullanınca, ayrıca yıldızlama(star) filtrelerde  4lü, 6lı ve 8li gibi olanaklarda var, bende her türlü Hoya Star Filtre'ler var ayrıca Cokin-A tipide var, ve gece çekimlerimde bu artistlik ve göz alıcığı sağlamak için vazgeçilmezimdir :)
Pentax K-3

SMC PENTAX-FA 1:2.8 135mm IF  /  SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL  /  HD PENTAX-DA 1:4 15mm ED AL Limited  /  SMC Pentax-FA 50mm f/1.4  /   SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

muhsinbagdadi

1881-193∞

sdemir03

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 07 Eylül, 2011, 17:02:27 »
Gece çekimlerinde bende star filitreyi sık kullanıyorum, özellikle kuvvetli ışık patlamalarını çizgi haline getirmesi, fotografı kurtarıyor, ben 2 veya 4 lü olan filitreyi tercih ediyorum. 

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 08 Haziran, 2012, 00:23:10 »
      Fransız Cokin filtreler kendini kabul ettirmiş filtrelerdir. Organik cam diye adlandırılan bir yapıları oluşu belki Cokin filtreleri özel yapmıştır.       

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 08 Haziran, 2012, 15:05:12 »
Benim Cokin P filtrelerim var, hiç kullanamadım çünkü filtre seti kutusu çantalara sığmıyor, 1-2 kere kullandığımdada filtreler adaptörden yere düştü, bu adaptörümün ucuz çin malı olmasından kaynaklanıyor olabilir, filtre değiştirmek bir eziyet, takdir edersinizki polarize CPL filtre kullanabilmek için ayrı bir adaptör almak gerekiyor, lensinizin ön elemanı odaklanırken dönüyorsa oda graduated ve polarize filtreler için ayrı bir eziyet, ama aklıma getidiniz bu hafta sonu  büyüteçli yarım lensi olan versiyonunu bahçede kullanayım. Cokin filtrelerin tek iyiliği kaliteli filtreleri ucuza alabilmeniz ben telefon ettiğimde zoom ithalattaki kibar bayan  ödemeli kapıma sanırım tanesi ortalama 12-16 EU'dan yolluyordu.

Kaynak camına gelince eğer fotoğraflarınıza görüntü kalitesi ve keskinlik arayacaksanız çok kötü bir fikir nedenlerini Vedii bey söyledi sanırım.
« Son Düzenleme: 08 Haziran, 2012, 16:40:54 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 06 Ekim, 2012, 13:15:38 »
Fransız COKİN filtreler  genelde kare yapılı lensin önüne aparatla takılan filtrelerdir. ( Özel yuvarlak filtrelerde var.Yıldızlama veye döner tipler.)

1- Cokin-A  (Amatörler için)  filtre ebadı: 67mm çok geniş açılı objektiflerde engelleme yapabilir.
2- Cokin-P  (Profesyoneller için) filtre ebedı 84mm çok geniş açılı objektiflerde genelde engelleme yapmaz. (Kenarda siyah gölge)
3- Cokin-Z pro. (Orta Format lensler için) fitre ebedı: 10cm.
4- Cokin-X pro. (Büyük format lensler için) filtre ebedı: 13cm.

Fransız Cokin filtreler çok amaçlı kullanıldığı gibi ikinci el fiyatları çok caziptir. incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.pointsinfocus.com/reviews/accessory-reviews/lens-accessories/cokin-z-pro-filter-holder/
            http://www.cs.mtu.edu/~shene/DigiCam/User-Guide/filter/Cokin-Systems.html

« Son Düzenleme: 06 Ekim, 2012, 13:22:59 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 22 Nisan, 2015, 14:40:12 »
Fransız COKİN filtreler  genelde kare yapılı lensin önüne aparatla takılan filtrelerdir. ( Özel yuvarlak filtrelerde var.Yıldızlama veye döner tipler.)

1- Cokin-A  (Amatörler için)  filtre ebadı: 67mm çok geniş açılı objektiflerde engelleme yapabilir.
2- Cokin-P  (Profesyoneller için) filtre ebedı 84mm çok geniş açılı objektiflerde genelde engelleme yapmaz. (Kenarda siyah gölge)
3- Cokin-Z pro. (Orta Format lensler için) fitre ebedı: 10cm.
4- Cokin-X pro. (Büyük format lensler için) filtre ebedı: 13cm.

Sizdeki ekipmanları kullanmak en ekonomik yoldur, ama merak ediyorum diyorsanız ikinci el ekipman kullanmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 10 Haziran, 2016, 15:13:34 »
Bazı fotoğraf makinesi kullanıcıları özelden "kaynak camı" kullanımını ısrarla sormaları bir gerçeği değiştirmez;
Pek çok fotoğraf makinesi kullanıcısı kaliteli optiklerle görüntü kaydetmek için çaba sarf ederken, kaynak camı kullanarak fotoğraf çekmek abesle iştigaldir... Kaliteli veya vasat olan optiğimizi nasıl bozabilirim çabasında olmayı çoğu zaman hayretle okuyorum.
Filtrelerde en kalitelisi veya kalite kaybı en az hangi markadadır diye çaba sarf ederken; kaynak camı kullanımı fotoğrafı rezil etmenin yollarını bize gösteriyor.
Bazı kullanıcılar ND filtre ihtiyacı olmadığı halde kaynak camı kullanmak istemesi ve kompozisyon bulamadığı halde zoraki kaynak camı kullanma iç güdüsünü anlamak zordur.
Fotoğrafçılık illaki ND filtre veya kaynak camı kullanmak değildir, çevremizde normal ışık şartlarında kaydedeceğimiz bunca güzellikler ve kompozisyonlar var iken fotoğraf makinesini zora koşmak anlamsız.
Size önerim mevcut fotoğraf makinenizi satıp, tuval, boya ve becerilerinizle hayalinizdeki görüntüyü çizmek en mantıklısı... Kendinizi heba ederek fantastik düşüncelerinizden vazgeçin...
Ekipmanlar görüntü kaydetmek için bize kolaylık sağlamalı, meşakkatli yollarda bize eziyet etmemeli...  Mazoşist yani acı çekmekten zevk alan durumuna düşmemek gerekir, gereksiz fikir jimnastiğinden uzak durmanızı tavsiye ederim.   

kaplamasız lens için hangi filtre?

Başlatan cumuta

Yanıt: 0
Gösterim: 3722
Son İleti 20 Şubat, 2014, 16:04:03
Gönderen: cumuta
nd filtre yardım / tavsiye

Başlatan ogeday

Yanıt: 1
Gösterim: 5846
Son İleti 13 Eylül, 2013, 04:18:58
Gönderen: gleam