Gönderen Konu: Geçersiz E-posta Adresleri / Bilgilendirme  (Okunma sayısı 3181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baha

  • Admin
  • Üye
  • *****
  • İleti: 3.787
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
Geçersiz E-posta Adresleri / Bilgilendirme
« : 09 Ağustos, 2013, 21:58:05 »
Sevgili PentaxTürk kullanıcıları,

Bugün oluşturduğumuz bir takım istatistik verilerce, sitemize üye olurken e-posta adres doğrulaması olmayan (2012'in ilk çeyreği ve öncesi) dönem yoğunlukta olmak üzere geçersiz e-posta adresine sahip üyelerimizin olduğu tespit edilmiştir. Toplamda 35 üyemiz geçersiz e-posta adresi kullanmaktadır.

35 adresin 6'sı ihtarsız doğrudan silinmiştir. İhtarsız silinme nedenleri özellikle geçerli e-posta adresiyle üye olup daha sonradan bilinçli şekilde e-posta adreslerini kapatmalarıdır. Kötü niyetli kullanıma açık.

Kalan 29 adresin, 8'i yakın tarihte faaliyette olan üyelerimize aittir ve bilgilendirildiler.

Kalan 21 adresi incelediğimizde de özellikle 2011 yılından kalma, ya 0 iletiye sahip yada 1 alışveriş alanında iletiye sahip, geçersiz e-posta ile üye olmuş kişilere ait olduğu görülüyor. Bu hesap sahipleri de özel mesaj yoluyla bilgilendirildiler. 3 ay içerisinde aktif olmamaları durumunda silineceklerdir.



Yukarıda ki tam üye statüsünde bulunan 35 hesap dışında, e-posta aktivasyonu (askıda hesap) bekleyen 19 hesap mevcut. Bu 19 kullanıcıya bilgi mesajları yeniden atıldı. Ve 3 ay süre zarfında aktivasyonu yapılmamış hesaplar da silinecektir.






PentaxTürk olarak,

Ağustos 2011'den, Mart 2012'e kadar kullanıcılara e-posta adresi doğrulamadan kayıt imkanı sunuyorduk. Daha sonradan bu imkanı, geçersiz adreslerin birikmesini engellemek adına sitemize kayıt olmadan ziyaretçi statüsünde tüm forumda mesaj atmaları ve özel ziyaretçi bölümünü oluşturarak burada konu başlığı açmaları gibi imkanlarla değiştirdik.

Burada anlaşıldığı gibi amacımız üye sayımızı arttırmak değil. Amacımız çok tık almak yada çok mesaj atılan bir yer haline gelmek değil. Amacımız dostluğun hakim olduğu, başta Pentax olmak üzere fotoğraf alanında bilgi merkezi olmaktır. Ve aldığımız kararlar da bu fikri destekler yöndedir.

Silinen yada burada silineceği ifade edilen tüm hesaplar veritabanından çekilmiş ve yedeklenmiştir. Haksızlık yapıldığı inancındaki kullanıcıların, kullanıcı adlarını belirterek bize e-posta atmaları gerekmektedir. Hesapları yeniden incelenecektir. [email protected]

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 17 Ağustos, 2013, 08:42:22 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

 

Galeri Bilgilendirme

Başlatan Baha

Yanıt: 1
Gösterim: 2163
Son İleti 06 Ağustos, 2012, 07:01:10
Gönderen: Baha