Gönderen Konu: KENKO 2X APK TELEPLUS MC4  (Okunma sayısı 3250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vedib

  • Teknik Danışman
  • Üye
  • *****
  • İleti: 2.563
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
KENKO 2X APK TELEPLUS MC4
« : 14 Nisan, 2014, 11:12:04 »


       Kenko optik firması tarafından SLR ve DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdeler için dizayn edilen "KENKO 2X APK TELEPLUS MC4" teleconverter "2X" büyütme oranı 24X36mm tam kare (Full frame) FF olarak piyasaya sunulmuşsa da günümüz de kullanıcılar 16X24mm yarım kare (Half frame) APS-C (Advanced Photo System type-Classic ) için diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı "Digital Single-Lens Reflex" crop sensörlü DSLR'lerde daha yaygın kullanmaktadırlar. Optik yapısı itibariyle kararlı kalitesi ve yapısını kendinde barındırır. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği basit bir bakımla uzun yıllar kullanılması ve fiyat performansı fotoğrafçıların gözdesi yapmıştır. Optik elemanlar parlamayı önleyici MC (Multi Coated) tekniğiyle kaplanmıştır. Pentax K bayonet manuel olarak işlevseldir. Ön ve arka bayonet metal (Stainless steel) yapıdadır. Pentax DSLR gövde ile objektif arasına takılarak kullanılmaktadır.
       Kenko’nun "KENKO 2X APK TELEPLUS MC4" teleconverter optik dizilimi 4 grup içerisinde 4 optik eleman içerir. Teleconverter siyah renginde olup 100gr. ağırlığındadır. Bu aparatı incelediğimizde "Digital Single-Lens Reflex" DSLR gövde ile bağlantısında “vida sürücü” mekanizması ile kontakt noktaları diyafram ve çekim değerlerini gövdeye ileten mekanizmaları yoktur. Pentax K bayonet objektiflerin Pentax-M yapıda olanlarda kullanıldığı halde, Diyafram halkası olmayan Pentax-FAJ ve Pentax-DA  yapıda olanlarda kullanılmaz, bu durumlarda kullanıldığında diyafram en kısık pozisyonda kalır. Diyafram mandalı mekanizması gereği focus ayarı esnasında diyafram en açık durumda iken, çekim esnasında en kısık pozisyona gelir, kullanıcıların bu konuda dikkatli olması gerekir.
       Kenko’nun "KENKO 2X APK TELEPLUS MC4" teleconverter aparatı birlikte kullanıldığı objektifin odak değerini 2 kat arttırırken, objektifin diyafram değerini 2 kat azaltır. Örneğin 1:1.4 50mm değerindeki objektifi 1:2.8 100mm değerine dönüştürür.
       Kenko’nun "KENKO 2X APK TELEPLUS MC4" teleconverterin kaliteli mekanik ve optik yapısı; odak düzleminde oluşan görüntü kalitesinin ideal ve fiyatının cazip oluşu ilgi odağı olmasına sebep olmuştur. Kenko, Tokina, Tamron ve bazen markasız “Teleplus” ibaresiyle piyasaya arz edilmiştir. Günümüzde artık üretimi olmayan bu aparatın Türkiye'de 2014 yılında ikinci el fiyatı 80-TL. civarındadır.

« Son Düzenleme: 22 Ekim, 2017, 18:40:43 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı vedib

  • Teknik Danışman
  • Üye
  • *****
  • İleti: 2.563
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
Ynt: KENKO 2X APK TELEPLUS MC4
« Yanıtla #1 : 15 Nisan, 2014, 13:43:58 »
Nikon uyumlu olan Kenko teleconverter "KENKO 2X NAS TELEPLUS MC4" olarak kodlanmış olup aynı özellikte tamamen manuel yapıdadır.

Ayrıca  Pentax-K (APM),  Pentax M42 (APS),  Canon FD (CFE),  Konica (KFT), Minolta MD ve SR (MX), Nikon (NA), Olympus OM (OP), Fujika ST (ST) olarak kodlanmıştır. Satın alırken veya incelerken bu kodların yararlı olabileceğini düşündüğümden ekledim.     

« Son Düzenleme: 04 Kasım, 2021, 14:27:42 Gönderen: vedib »

 

KENKO 2X KAX TELEPLUS MC4

Başlatan vedib

Yanıt: 0
Gösterim: 2946
Son İleti 12 Nisan, 2014, 16:02:35
Gönderen: vedib