Gönderen Konu: acil yardım! hangi makinayı secmeliyim ?  (Okunma sayısı 6652 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
acil yardım! hangi makinayı secmeliyim ?
« : 02 Ekim, 2013, 12:53:13 »
MERHABALAR  fotoğrafcılık öğrencisiyim demiştim  normalde aldığım bir makinenin  video özelliğide olmalı k-x k-r gibi ama bunun yerine  kücük kamera alıp orta format bir dslr  da alabilirim  açıkcası video konusunda iddam isteğim yok dersleri var  diye  almak durumundayım

bütcem 500-800 civarı   cok rahat pentax k10d  100d super 200d alabilirim canon nikonda olur netfotoğrafta cekilmiş fotoğraflara bakıyorum k10d y azla küçümsemişim 20d aradım bulamadım

manuelde kullanabiliyorum denedim analog makinede  tamamen manuel kullanabildiğimi cok  rahat gördüm  canon sevmiyorum  nikon alırsamda lenslere para  yetiştirememekten korkuyorum bnim icin en doğrusu k-x midir  yoksa k10d  mi kafam  cok karısık  hızlı  bir şekilde  almak istiyorum aylardır ne cekiyorum bilemezsiniz  suan  parada eksiğim var diye k-x yerine  10d ye atlamak istiyorum   nikonun  d80 d40x  falan   bakınıyorum  fazla bir bilgim yok nikon konusunda sadece d300 tapılası diye biliyorum  canon 600d ile karşılastırıp  kendi makinemden  soğumustum

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: acil yardım! hangi makinayı secmeliyim ?
« Yanıtla #1 : 02 Ekim, 2013, 13:11:24 »
Hani üst gövdeler olsa (D800, 5dMarkIII gibi) Pentax diye diretmenin anlamı olmayabilirdi. :) O tip üst gövde kullanıcılarının genelde büyük boy baskı ihtiyaçları da oluyor ki ciddi anlamda fark yaratır gövdeler... Ama alt sınıf gövdelerde marka taraftarlığını rahatça yapabilirim. :) Verdiği imaj kalitelerini karşılaştırdığımızda büyük markaları geride bırakıyor Pentax. Düşük bütçeye inanmıyorum ki daha iyi farklı bir marka alınsın...

Kısaca özetleyeyim makineleri:

K10d: AF yavaş, iso kötü, verdiği fotoğraf neticesi efsanevi. Video çekimi yok.

K-x: AF normal, iso normal (k10d'ye göre çok iyi), verdiği fotoğraf neticesi normal. Video çekimi normal.

K-r: AF normal, iso normal (k10d'ye göre çok iyi), verdiği fotoğraf neticesi normal. Video çekimi normal. (K-x'e göre 1 çıt iyi olabilir)

K20d: AF normal, iso kötü (k10d'ye göre iyi), verdiği fotoğraf neticesi normal. Video çekimi yok.

Kendi aralarında böyle yakıştırmayı sanırım yapabilirim.

4 gövde de fiyatlarının hakkını fazlasıyla veriyor. Bu noktada ne alınması gerekiyor kısmına kararı siz vermelisiniz. :)
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Ekim, 2013, 13:19:31 »
ben işi  abarttım okula başladım  600d alınca af ile başta  cok ufak  işim oldu   hocaların söylediğini yanlış anlayıp  lenstede makinedede manuel de kullandım manuelde odakladım  sonra öğrendim tv yada av modları yasak değilmiş :D ama manuel dışında kullanmadım   zaten otomatikte sonuca bakıp kufur ettikten sonra direk manuel  manuel  dısında kullanamıyordum  af nin  yavas olması anlam ifade etmiyor bana  banane ondan diyor bilinç altım :D

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Ekim, 2013, 13:30:13 »
k10d de bulamıyorum 200d  100d super var  bugun almak istiyorum o yuzden acele ediyorum

Çevrimdışı cumuta

• Üye
  • :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Ekim, 2013, 13:34:12 »
örnek olması için yazıyorum K10d+ps+topaz light kullanıyorum fiyat/fotoğraf= 0,küsür

çektiklerimden örneklerhttp://500px.com/umutca

benim gözümde d800-700.../fotoğraf=1  5d-II.../fotoğraf=1  yani ne kadar ekmek o kadar köfte.

ders bitince ilerletmek istersen elindeki köfte miktarına göre seçim yaparsın.
« Son Düzenleme: 02 Ekim, 2013, 13:36:27 Gönderen: cumuta »
zenith 122
Pentax ME Super

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Ekim, 2013, 13:41:07 »
elimdeki paraya k-x buldum ama 10d satan yok 20d satan yok il dışında hepsi deneyerek almak  gibi bir şansım olmayacak

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Ekim, 2013, 13:46:51 »
10d de buldum  aynı  para k-x ve k10d  nasıl  tercih  yapıcam bilmiyorum

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Ekim, 2013, 13:58:28 »
10d de buldum  aynı  para k-x ve k10d  nasıl  tercih  yapıcam bilmiyorum

k10d daha eski bir makina, ama ele oturuşu, sağlamlığı verdiği renkler açısından müthiş sadece iso 400 den sonra kötü ve af yavaş
k-x, daha yeni bir makina ama üst ekran yok küçük body, kalem pil kullanır vizörde netleme noktaları yok daha çok giriş seviyesi, k10d den bir tek iso olarak iyi

artık kararı sen verebilirsin, çünkü bayağı açıklama yapıldı

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #8 : 02 Ekim, 2013, 14:32:42 »
K10D'mi satmayı düşünmekle beraber, k01'de alabilirsiniz aslında.. k01 hem k5 kalitesinde, hem daha hafif ve bayanlara uygun tip olarak da.. hem 1080p 24fps gibi çok sağlam video çekebiliyor.. Neden bir k01 düşünmüyorsunuz ? tek farkı vizörü yok ama sahibinden.com'dan 71 liraya viewfinder alıyorsunuz ve muazzam boyutta süper bir vizör sahibi oluyorsunuz.. bence nokta atışı olur size k01..

kendi makinemde kullandığım viewfinder'a örnek..

FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı cumuta

• Üye
  • :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Ekim, 2013, 21:11:36 »
Peker beyin teklifi gerçekten mantıklı geldi bana, K01 araştırın aceleniz yoksa tabi.
hatta benim aklıma bayaaa yattı  ;)
zenith 122
Pentax ME Super

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 05 Ekim, 2013, 19:19:19 »
yardımlarınız iicin cok tesekkür ederim ama k-x almış bulunmaktayım oldukca ucuza aldım

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 05 Ekim, 2013, 19:39:10 »
Hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız.
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 05 Ekim, 2013, 19:45:25 »
600d yi kafamdan sildi attı :)  mükemmel birşey ama  forum sağolsun  isoyu 400 de aldım 100 e indirdim  paniklerdim bu foruma  girip o başlığı  görmeseydim

Çevrimdışı zeda3000

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 05 Ekim, 2013, 21:05:15 »
Iyi gunlerde sorunsuz kullanmaniz dilegi ile

Hic bir bilgim olmadan tavsiye uzerine K10D almistim. Bugun ne kadar dogru bir secim oldugunu cok iyi biliyorum. Pentax makineniz ile guzel cekimleri bekliyoruz.

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #14 : 05 Ekim, 2013, 21:10:55 »
Güle güle kullanınız.
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

K-7 ön ayar tekeri yardım

Başlatan Atilla90

Yanıt: 8
Gösterim: 5599
Son İleti 26 Şubat, 2014, 13:07:44
Gönderen: fatihtekin88