Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cem deniz bey ornito konusunu unutun demişsiniz..bunun sebebini biraz daha açabilirmiyiz mazur görün çok teknik bilgim yokta..k 5 yeterli gelmediği içinmi unutmalıyım yoksa başka sebepten dolayımı bunu söylediniz..yetersiz gelirse elimden pek bişey gelmez yinede k 5 almaya %75 80 karar verdim ama yinede neden öyle dediğinizi merak ettim..
Pentax ornito çekimi için mevcut lensleri çok pahalı olduğundan demiş olmalı.
teşekkür ederim bütün arkadaşlara..kafamdaki soru işaretlerine cevap buldum az çok..öyle çok araştırmıcam artık çünkü zaten bütçemi aşamam bu aralar..elimdeki makinayı sattığım takdirde yeni makinem olarak k 5 alıcam sanırım..
Bir dipnot.. bir önceki sayfada Ogün Türkay fotoğraflarını beğenmişsiniz.. Ogün abi bir sohbetimizde sigma 50-500mm kullandığını ancak bu lensin çöp bir lens olduğunu söylemişti.. Pentax için alınabilecek 500mm'ler de başka ne lens var bilgim yok.. Ama yeni başlayan birisi olarak bu lensle ne derece randıman alabilirsiniz bu da muamma olurdu.. Pentax ile ornitonun zorluğu canon'daki gibi lens çeşitinin olmaması o alanda.. Yoksa ornito için crop sensör avantajlıdır ki crop'da pentax en iyisi zaten
zaten ilk aşamada düşünmüyorum ben bu ornito çekimlerini..1 1bucuk sene sonrası için..fiyatıda makul geldi açıkcası 2.eli ni bulabilirsek tabi 1500 2000 civarlarında bulabiliyormuşuz yanlış bi arama yapmadıysam..ama şöylede bişey gözüme çarptı arama yaparken..sizin ogün beyin sigma 50-500 lensle çekti dediğiniz resimleri bi başka forumda bi başka kişi canon bayonet 50-500 le çekilmiştir diye bi beyanda bulunmuş..gerçi kimin ne dediğinin çok önemi yok ama benim tek merak ettiğim nokta şu : k 5 te 50-500 lensle bu fotograf kareleri yakalanabiliyorsa sorun yok..gerisi azim ,yetenek,tecrübedir..ilgili link : http://forum.donanimhaber.com/m_62628703/tm.htm
Başlatan osonmez2
Başlatan ilbey666