Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cumuta, ben bu brenizer tekniğini yapmayı becerdim ama kullandığım lens kit-lens olunca alan derinliğini sağlayamadım tamirde lensim vardı onu alınca tekrar yaparım. Düşündüğüm kadar zor değildi, hatta çok basit diyebilirim. Sorularına gelince:1.soru örtücü hızı sabit sanırım ,doğru mu? (Manuel moda alıp pozlamanı ayarlıyorsun ve hiç değiştirmiyorsun)2.soru kameranın konumu sabit açı değişecek sadece,doğru mu? (Aynen öyle)3.soru modele 50mm objektifle normalde çekeceğimiz kadrajı daha yakın plandan çekip parçalara ayıracağız, mı? (hayır bulunduğum konumdan zoom ayarını değişmeden konununda bir kısmı kadrajda olacak şekilde çekim yapıyorsun)3. sorunun cevabı 6. dakikadaThe Brenizer Method. Part 1, taking the photo(s)Programları nasıl kullanacağınıda bu linkten izleyebilirsin. Ben adım adım uyguladım oldu.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H8CYs5-dZGk#t=82
The Brenizer Method diye adlandırılan teknik aslında bilgisayar tekniğidir. Amaç objenin net ve diğer bölgelerin net alanı dışında bir görüntü bindirme tekniğidir. Bu durumda izleyicinin dikkati sunmak istediğimiz ana objeye yoğunlaşır. Bu günlerde fotoğraf forumlarında gereksiz bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.
Fotoğrafta yapılan her şey, fotoğrafı çeken (fotoğrafçı) ve/veya fotoğrafı o şekilde isteyen (müşteri) kişi(ler) için son derece gereklidir. Yani, gereksiz hiç birşey yok.
müthiş güzel sonuçları var serdincim.bir kaç püf noktası var gerisi kolay
bugün denemek için çektim.çok müdahele etmedim.yani renkler falan vb. gibi .