Gönderen Konu: brenizer tekniğini bilen var mı?  (Okunma sayısı 51310 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: brenizer tekniğini bilen var mı?
« Yanıtla #30 : 04 Kasım, 2013, 00:07:44 »
Hareketsiz bir konuyu bu şekilde birleştirmek kolay olsa da canlı model ne yaparsa yapsın tamamen hareketsiz kalamayacaktır. Bu durumda sanki modeli bir kerede tek çerçevede yakalayıp daha sonra arka planı oluşturmak için çevresini almak gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 04 Kasım, 2013, 08:06:22 »
Eagle Fly Free  adınızı bilmediğim için kusura bakmayın:)bu metod en açık diyaframla çekildiği için amaç kişiyi 4-5-6 parça halinde çekip en net hale getirmek.ve aynı diyaframdada arka planı öldürmek.o dediğinizi bende bir fotoda uyguladım.ama keskinlik bu derece sağlıklı olmadı.yorumunuz için tşk ederim
Allah ne verdiyse:)

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 04 Kasım, 2013, 09:01:03 »
Haldun abi, metodu ve yapılış şeklini aşağı yukarı oturttum kafamda. Benim kafama takılan noktayı yine senin verdiğin örnek üzerinden sorayım.

Şimdi buradaki sekansa göre birinci kareyi çektik, ikiye geçerken mesela rüzgardan modelin saçları uçuştu hafiften, üçe geçerken model istemeden de olsa hafifçe kıpırdadı ve pozisyonu bozuldu, hatta on ikiyi çekene kadar kolunu biraz daha içeri çekti diyelim. Bu durumda birleştirme işleminde hatalar oluşmuyor mu? Belki örnek videolarda bu sorumun cevabı vardır ama ben üşendim biraz hepsini izlemeye.  ::)
Bu arada adım Koray :)

Selamlar.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 04 Kasım, 2013, 09:20:10 »
koray bey modelle işiniz en fazla 3 bilemediniz 5 saniye.toplamda 3 -4 poz çektiğimiz için sonra model kıpırdasada önemli değil.zaten fotonun önce yüz boyun ve gövdesini birbirinin üzerine %30-40 oranında binmesini saglayıp ,hızlıca 3-5 kare çekince gerisi çevre fotosu:)yani ben netliği bu kadar hoş fotolar görmedim.birde gözden kaçan bir diğer ayrıntı işlerken photomargede en alttaki birleştirmeyi seçin.yani aotoyu değil.tanışmak nasip olmadı bir izmir ziyaretimizde görüşmek dileğiyle :)

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #34 : 04 Kasım, 2013, 11:37:40 »
Photoshop panoramaları birleştirirken, kendi kaymaları zaten düzeltiyor koray bey ona takılmayın siz.. Onun dışında çizime göre şaşırabileceiğinizi düşündüğüm bir dipnot veriyim.. Tekniğin en garanti yanı her kareyi çekerken kadrajda bir önceki kareden yüzde 30-40 kadar açı bırakın. Böylece photoshop daha kolay algılıycak ve yerleştirecek.. Ayrıca 40-50-60 karelere çıkıldığında çok fena fotoğraflar elde ediliyor :)

Bu iş için en uygun lensler açık diyafram zoom lensler.. Nokta atışı lens nedir diyorsanız 85mm f1.4..
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı cumuta

• Üye
  • :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 04 Kasım, 2013, 14:10:39 »
güzel bilgiler eklendi şimdi bi kaç kare çekip eklemeli
zenith 122
Pentax ME Super

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 04 Kasım, 2013, 14:21:59 »
Tekniğin en garanti yanı her kareyi çekerken kadrajda bir önceki kareden yüzde 30-40 kadar açı bırakın.

Bu kısmı anlamadım ben :S

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 04 Kasım, 2013, 14:28:59 »
koray bey her kare diğer karenin en az %30 -40 kadarının üstüne binecek.açı denilince karışıklık olmuş herhalde (peker beyin dalgınlığına gelmiş)verdiğim resimde 1 ve 2 nolu kareler biribirinin üzerine binerken net gözüküyor bu tüm kareler için geçerli yalnız.birde naçizane tavsiyem jpeg çekin ve 6 ile 10 mp kalitesine düşürün.pc çok kasmaz o zaman.saygılarımla

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 04 Kasım, 2013, 14:31:21 »
Birleştirme için, "kolor autopano giga" derim başka şey demem :)
Arslan Türegün

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 04 Kasım, 2013, 14:40:04 »
arslan bey microsoftunda basit bir proğramı var. ICE diye onuda deneyin veya denemişseniz basit ve bilgisayarı kasmayan bir proğram olduğunu görmüşsünüzdür.gigayı bende çok beğendim.kenar kararmalarını falan kendi düzeltiyor hoş bir proğram.birde psde marge yaparken mizanpajın en alt seçeneğini işaretleyin.otomatik yap demeyin .daha düzgün oluyor.
« Son Düzenleme: 04 Kasım, 2013, 14:42:16 Gönderen: haldun31 »

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 04 Kasım, 2013, 14:47:18 »
Birleştirme için, "kolor autopano giga" derim başka şey demem :)

Arslan abi, deneme atışına çıkalım havalar bozmadan bir gün :)

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 04 Kasım, 2013, 17:05:31 »
olur. Deli bayramı varmış Manisa'da ona gideriz :)))
Arslan Türegün

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #42 : 04 Kasım, 2013, 20:12:44 »
koray bey her kare diğer karenin en az %30 -40 kadarının üstüne binecek.açı denilince karışıklık olmuş herhalde (peker beyin dalgınlığına gelmiş)

Hayır gözümden kaçan bir durum yok.. Anlattığım tam olarak her kare bir öncekinden yüzde otuz, yüzde kırk kadar bir alan içerirse birleşirken program daha doğru algılar dedim.
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 04 Kasım, 2013, 20:27:10 »
Yani ben de panorama tarifi gibi anlıyorum. Yatayda kaymaları tölere etmek için bir sonraki kare bir öncekini kapsaması kolaylık sağlar. Fakat başlıkta bahsedilen yanlamasına değil derinlemesine birleştirmedir. Brenzier yukarılarda da anlatıldığı gibi yanal değil, açık diyaframda kıt olan alan derinliğini, aynı konumdan farklı noktalara netleyerek birleştirip artırma işidir.
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #44 : 04 Kasım, 2013, 22:13:01 »
Hayır gözümden kaçan bir durum yok.. Anlattığım tam olarak her kare bir öncekinden yüzde otuz, yüzde kırk kadar bir alan içerirse birleşirken program daha doğru algılar dedim.
peker bey yazarken açı kelimesini kullanınca acaba hani belli bir eğimmi anlaşıldı diye  açıklama yaptım. yoksa sizin öyle demek istemediğinizi bende farkettim.ve üsttede aynı şeyi bende yazmıştım.neyse anlaşıldıktan sonra öyle böyleden ziyade artık foto paylaşılırsa sizin dediğiniz gibi artık ekipmandan ziyade foto görmeye başlarız.saygılar:)