Gönderen Konu: Ankara Grubu Olarak  (Okunma sayısı 46310 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Anemon3

• Üye
  • Pentax
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ankara Grubu Olarak
« Yanıtla #45 : 07 Kasım, 2013, 11:54:55 »
Diğer arkadaşlara bağlı. Benim için ne kadar geç o kadar iyi ;)

Xperia L cihazımdan Tapatalk2 ile gönderildi

Ufukta K-5iiS

Pentax K-5
Tamron 28-75mm F2.8 AF XR Di LD Macro SP
Pentax-M SMC 50mm F1.7

Canon AE-1 - Canon FD 50mm F1.8 - Vision 75-200 MC Macro F4.5

Çevrimdışı Selm

• Üye
  • Fotoğraf meraklısı,pentax aşığı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 07 Kasım, 2013, 12:05:13 »
Benide sayın arkadaşlar sohbet etmeden gitmem :D
Pentax Sevgisi // Nikon D7000

http://500px.com/Selm

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 07 Kasım, 2013, 12:11:04 »
Benide sayın arkadaşlar sohbet etmeden gitmem :D
bir haftadır beni de sayın beni de sayın diyorsunuz, toplam 4 kişi oldunuz, saymaya gerek yok, hepsi 4 :)

Çevrimdışı Selm

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 07 Kasım, 2013, 12:15:13 »
Hocam maksat konuyu canlı tutmak :) Gönül isterdi başka şehirdende gelinsin kalabalık olalım ama :(

Çevrimdışı Anemon3

• Üye
  • Pentax
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 07 Kasım, 2013, 12:54:00 »
Artık olduğumuz kadar. Akşamda gelmek isteyenler gelir sayı iyice artar iyi olur ya :))

Ufukta K-5iiS

Pentax K-5
Pentax-M SMC 50mm F1.7

Çevrimdışı Selm

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #50 : 07 Kasım, 2013, 15:43:58 »
Artık olduğumuz kadar. Akşamda gelmek isteyenler gelir sayı iyice artar iyi olur ya :))

Evet akşam güzel olur helede akşam resim çekmek çok daha güzel :D

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 07 Kasım, 2013, 23:39:25 »
bunun farkındayımda olay şu ben akşam beşe kadar işte olacağım. yanınıza gelmem altıyı bulur. ona göre bir.düzenleme yada plan yaparsanız bende katılırım inşALLAH.

Abi istediğin saat gel ya. Çok çok akşam yemek yeriz. :)

bir haftadır beni de sayın beni de sayın diyorsunuz, toplam 4 kişi oldunuz, saymaya gerek yok, hepsi 4 :)

Yahu Ankara Kalesi dışında bir şey yok bu Ankara'da. Heyecan sarmıyor ki kimseyi. Ben bile yeni kişilerle tanışmak istemesem gitmeyecem böyle etkinliklere. :D Beypazarı filan her yer boş...
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı edmklnc

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 08 Kasım, 2013, 00:02:55 »
Ankara'da çok bilinmeyen birkaç güzel yer var. Kendim gidip gördüğüm yerler hakkında konuşayım, zaten görmediğim yer hakkında konuşmam mantıksız olur.

Mesela Nallıhan Kuş Cenneti: bölgede yaşayan canlılarla, arazi yapısıyla farklı ve görülmeye değer bir yer. Özellikle yaban hayatı fotoğrafları için mükemmel bir yer. Fotosafariye katılmıştık Emre'yle. Emre'nin oradan ödülü var. Hatta biz bir çılgınlık yapıp gölün karşısındaki dağın zirvesine çıktık ve mükemmel bir manzara var. Eğer farklı ve güzel bir yer arıyorsanız fotoğraf çekmek için Nallıhan Kuş Cenneti kesinlikle tavsiyemdir. Hatta birgün oraya gezi bile düzenleyebiliriz tabii talep olursa.

Kızılcahamam'a, Soğuksu Milli Parkı'na gittik geçenlerde, ilk anda fotoğraf çekemiyorsunuz. Yani bir Nallıhan Kuş Cenneti değil. Belki ormanın içine dalıp saatlerce gezinsek birkaç fotoğraf çıkardı. Onun dışında pek bir özelliğini göremedim. Çam ağaçları bol, fosil ağaç var.(Gerçi kilitli oraya gidilen kapı, nasıl olduysa biz sabah gittiğimizde açıktı, girdik dolaştık, sonra dönüşte bir baktık kapıyı kilitlemişler. Görevlileri çağırıp kapıyı açtırdık. :)

Mesela Elmadağ-Yakupabdal arasındaki dağlık araziler biraz daha farklı, sanki hafiften Karadeniz havası veriyor, biraz da değişik arazi yapıları var, hayvanlar vesaire var. Bu alan hoş. Ancak arabasız gezmek zor. Çünkü onlarca km den bahsediyorum.

Aslında vardır güzel yerler keşfedilmeyi bekleyen. :)

İşte böyle... Mümkün olduğunca etkinlik düzenlemeliyiz. Küçük çaplı geziler, çok pahalı olmayan bütçe dostu etkinlikler ayarlayabiliriz, öğrenci olduğumuz için bazılarımız böyle diyorum. Mümkün oldukça Emre ile etkinliklerde olmaya çalışırız. Şu pazar günü bir ilk adımımızı atalım, daha önce hiç forum buluşmasına katılmamıştık. Güzel olacak. :)

« Son Düzenleme: 08 Kasım, 2013, 00:05:24 Gönderen: edmklnc »

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 08 Kasım, 2013, 00:09:57 »
Ankara'da çok bilinmeyen birkaç güzel yer var. Kendim gidip gördüğüm yerler hakkında konuşayım, zaten görmediğim yer hakkında konuşmam mantıksız olur.

Mesela Nallıhan Kuş Cenneti: bölgede yaşayan canlılarla, arazi yapısıyla farklı ve görülmeye değer bir yer. Özellikle yaban hayatı fotoğrafları için mükemmel bir yer. Fotosafariye katılmıştık Emre'yle. Emre'nin oradan ödülü var. Hatta biz bir çılgınlık yapıp gölün karşısındaki dağın zirvesine çıktık ve mükemmel bir manzara var. Eğer farklı ve güzel bir yer arıyorsanız fotoğraf çekmek için Nallıhan Kuş Cenneti kesinlikle tavsiyemdir. Hatta birgün oraya gezi bile düzenleyebiliriz tabii talep olursa.

Kızılcahamam'a, Soğuksu Milli Parkı'na gittik geçenlerde, ilk anda fotoğraf çekemiyorsunuz. Yani bir Nallıhan Kuş Cenneti değil. Belki ormanın içine dalıp saatlerce gezinsek birkaç fotoğraf çıkardı. Onun dışında pek bir özelliğini göremedim. Çam ağaçları bol, fosil ağaç var.(Gerçi kilitli oraya gidilen kapı, nasıl olduysa biz sabah gittiğimizde açıktı, girdik dolaştık, sonra dönüşte bir baktık kapıyı kilitlemişler. Görevlileri çağırıp kapıyı açtırdık. :)

Mesela Elmadağ-Yakupabdal arasındaki dağlık araziler biraz daha farklı, sanki hafiften Karadeniz havası veriyor, biraz da değişik arazi yapıları var, hayvanlar vesaire var. Bu alan hoş. Ancak arabasız gezmek zor. Çünkü onlarca km den bahsediyorum.

Aslında vardır güzel yerler keşfedilmeyi bekleyen. :)

İşte böyle... Mümkün olduğunca etkinlik düzenlemeliyiz. Küçük çaplı geziler, çok pahalı olmayan bütçe dostu etkinlikler ayarlayabiliriz, öğrenci olduğumuz için bazılarımız böyle diyorum. Mümkün oldukça Emre ile etkinliklerde olmaya çalışırız. Şu pazar günü bir ilk adımımızı atalım, daha önce hiç forum buluşmasına katılmamıştık. Güzel olacak. :)

Bu konuda yönlendirici olabilirsin. :)

1 araç (belki 2)  bulabilirim. 10 kişi kadar kapasiteli oluruz yani. Yakın yerleri gezelim o halde. Kale kale kale hakikaten baydı beni. :)) Dediğim gibi hep yeni birileriyle tanışmak adına geldim durdum. Ankara'yı canlandıralım.. :)
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı edmklnc

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 08 Kasım, 2013, 00:18:07 »
Tabii elimden geldiğince yardımcı olurum ancak bir GPS ayarlamakta fayda var, belki kayboluruz falan :) Bu işin şakası, pazar günü buluşalım, Ankara grubumuzu, birbirimizi tanıyalım, bu etkinlik konularını konuşalım. Ondan sonrası zaten kolay. İllaki Ankara'da olması gerekmiyor. Mesela Eskişehir hızlı trenle 1 saatlik mesafede. Belki içimizde orayı iyi bilen, fotoğraf için güzel mekanlar var diyen bir arkadaşımız olursa bir gezi düzenleyebilirz. Yani her şey mümkün, sadece adımı atmak lazım, gerisi gelir.

Biz en iyisi pazar günü bu etkinlik olayını iyice bir konuşalım. :)

Çevrimdışı Selm

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 08 Kasım, 2013, 08:32:32 »
Bu konuda yönlendirici olabilirsin. :)

1 araç (belki 2)  bulabilirim. 10 kişi kadar kapasiteli oluruz yani. Yakın yerleri gezelim o halde. Kale kale kale hakikaten baydı beni. :)) Dediğim gibi hep yeni birileriyle tanışmak adına geldim durdum. Ankara'yı canlandıralım.. :)

Böyle bir şey varsa cidden çok güzel olur.Peki şimdi pazar buluşmasındaki yer neresi?

Çevrimdışı Anemon3

• Üye
  • Pentax
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 08 Kasım, 2013, 09:17:28 »
Pazar buluşma yerine sıhhıye (park tarafından) çıkışı 13:15 denilmişti sanırım :).

Ayrıca Erdem bahsetmiş nallıhan kuş cennetinden mekanın örnek bi fotoğrafını atmak istedim :)

Reklamı görmezden gelirsek sevinirim :)...

Mekan gerçekten gidilip görülmesi gereken ve çekilecek aşırı derece malzeme çıkaran bir bölge. Arazi zaten dolaşmakla bitmiyor. Tavsiyemdir benimde...
Ufukta K-5iiS

Pentax K-5
Pentax-M SMC 50mm F1.7

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #57 : 08 Kasım, 2013, 13:32:16 »
Şöyle bir ayrıntı da var. pazar günü 10 kasım. benim gibi arkadaşların başka planları da olabilir. C.tesi daha uygun gibi geldi bana.
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 08 Kasım, 2013, 14:05:22 »
Şöyle bir ayrıntı da var. pazar günü 10 kasım. benim gibi arkadaşların başka planları da olabilir. C.tesi daha uygun gibi geldi bana.

Şiddetle katılıyorum...

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı Anemon3

• Üye
  • Pentax
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 08 Kasım, 2013, 14:20:52 »
Şiddetle katılıyorum...

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haklısın hocam. Önemli bi durum bu...

Ufukta K-5iiS

Pentax K-5
Pentax-M SMC 50mm F1.7

11 Ocak Cumartesi "ANKARA" (Uzun pozlama)

Başlatan fatihtekin88

Yanıt: 111
Gösterim: 61980
Son İleti 17 Ocak, 2014, 13:15:30
Gönderen: healtyhead
15 Mayıs 2012 - Red Bull X Fighters Jams Ankara

Başlatan burakbaran

Yanıt: 3
Gösterim: 5538
Son İleti 15 Mayıs, 2012, 01:53:10
Gönderen: Baha
30 Aralık 2012 / Ankara / Yılın Son Buluşması :))

Başlatan Baha

Yanıt: 60
Gösterim: 30710
Son İleti 02 Ocak, 2013, 20:46:07
Gönderen: Baha
23 Ağustos Pazar Günü / Ankara Buluşması

Başlatan Baha

Yanıt: 11
Gösterim: 8271
Son İleti 05 Ağustos, 2015, 11:03:19
Gönderen: aie52
Ankara’nın Müzik Festivali Başlıyor!