Gönderen Konu: Bendeki Tamron 17-50 ile 18-135 wr lensi takas etmek isteyen varmıdır acaba :)  (Okunma sayısı 14724 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
Arkadaşlar iki üç ay evvel fotografium.com dan sıfır olarak aldığın üzerinde en ufak çizik veya toz bulunmayan tertemiz Tamron 17-50 lensimi aynı temizlikteki bir 18-135 wr lensle takas etmek istiyorum.
Yaptığım doğa yürüyüşlerinde tek bir lensin ağırlık konusunda avantajından dolayı böyle bir düşüncem var.  ;)

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
Merakımdan soruyorum, 17-50 yetersiz mi kalıyor doğa yürüyüşlerinde. Yakın zamanda ben de başlamayı düşünüyorum da :D

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
Merakımdan soruyorum, 17-50 yetersiz mi kalıyor doğa yürüyüşlerinde. Yakın zamanda ben de başlamayı düşünüyorum da :D
sanırım zafer bey hem aynı aralıktan başlıyor hem de 135mm e kadar gidiyor diye birde belki WR özelliğinden dolayı o lensi düşünüyor (aradığı macro lens de WR özellikli çünkü), yoksa ağırlık olarak ikisi arasında pek bir fark yok, tamron 440 gram, pentax 430 gram ağırlıkta.

zafer bey için söylemiyorum ancak, kullanıcılar genellikle bir tane lens takayım hem geniş açı manzara hem portre hem tele işimi görsün diyerek genellikle aralığı fazla lensler tercih ediyorlar

oysa; lensin aralığı ne kadar uzar ise verdiği sonuçlar da o denli düşer, kişisel olarak düşüncem zafer beyin elindeki lens çok daha iyi bir lens özellikle aps-c sensör için 25mm 75mm aralığına denk düşer ki, bu gün FF makinalar için en çok tercih edilen tak-gez aralığı 24-70mm f2.8 lenslerdir fiyatları da 2-3 bin lira civarıdır. tamron un 17-50 lensi o aralıkta bütün markaların baş belası bir lenstir,

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
:-) İbrahim beyle yüz yüze görüşmesekte telefonda çok konuşmuşluğumuz vardır. Azçok tanır beni. :) Gayette aslında derdimi güzel açıklamış. ;-) Öncelikle sanırım bir kaç konuda yanlış anlaşılma var. Onlarıda ben izah edeyim. Fotoğraf çantamda iki tane lensim var. Biri tamron 17-50 diğeri star 50-135 birde close up merceklerim. (Manuel 135 ve 50 mm lenslerimi genelde yanıma almıyorum.) Amaç fotoğraf çekmek ise yürüyüş sırasında çantam sırtımda gayet hoş yolculuklar yapılıyor. Ama amaç öncelik yürüyüş bu esnada da denk gelirse fotoğraf çekmek olunca aralığın geniş tutulması gerekiyor. Sırtınızda 30-40 lt lik bir çantayla sabah sekizden akşam dokuza kadar yürürken ayrıca fotoğraf çantasınıda taşımak sıkıntı oluyor. Tak gez lensi bu yönden çok kullanışlı yani. ;) Tabi WR özelliğide ayrıca katkısı. Korkunuz olmuyor yağmur yağacak diye. Umarım derdimi anlatmışımdır.
Bu arada ibrahim bey yolunuz ankaraya düştüğünde bir çay ısmarlamak isterim. Yüz yüzede tanışmış oluruz böyleliklede.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
zafer hoca çantandaki iki lens kendi kulvarındaki en iyi lens, kıymetini bil diyor başka da bir şey demiyorum (çantayı bir yerde unutacak olursan haber ver :)) boşver yağmuru, hiç bir şey olduğu yok, karadeniz gezimizde 3 gün yağmurda fotoğraf çektik hiçbir lensin su aldığını görmedim üstelik hiçbirinin de WR özelliği falan yoktu

senin yerinde olsam 17-50 yi takar keyfime bakardım (doğa yürüyüşü dediğin için daha çok manzara çekeceğini varsayarak)

gerçi aslında sana 18-135 al demem gerekiyor, belki o zaman 50-135 i bana satarsın :)

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
zafer hoca çantandaki iki lens kendi kulvarındaki en iyi lens, kıymetini bil diyor başka da bir şey demiyorum (çantayı bir yerde unutacak olursan haber ver :)) boşver yağmuru, hiç bir şey olduğu yok, karadeniz gezimizde 3 gün yağmurda fotoğraf çektik hiçbir lensin su aldığını görmedim üstelik hiçbirinin de WR özelliği falan yoktu

senin yerinde olsam 17-50 yi takar keyfime bakardım (doğa yürüyüşü dediğin için daha çok manzara çekeceğini varsayarak)

gerçi aslında sana 18-135 al demem gerekiyor, belki o zaman 50-135 i bana satarsın :)
ben yine anlatamdım sanırım. benin kastettiğim yürüyüşler dağcılık amaçlı yürüyüşler o yüzden tek makine tek objektif götürmem gerekiyor. yoksa ibrahim bey objektiflerimin kıymetini gayet iyi biliyorum. 50-135 i sanırım makineyi satarsam satarım. ;) yada gayet red demeyeceğim bir teklifte bulunursanız. :-)

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
ben yine anlatamdım sanırım. benin kastettiğim yürüyüşler dağcılık amaçlı yürüyüşler o yüzden tek makine tek objektif götürmem gerekiyor. yoksa ibrahim bey objektiflerimin kıymetini gayet iyi biliyorum. 50-135 i sanırım makineyi satarsam satarım. ;) yada gayet red demeyeceğim bir teklifte bulunursanız. :-)
tüh
18-250 de olur sana, geçenlerde vardı bende fena bir lens değil 55-300 tadında hatta ondan iyi bir lens

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
evet olabilirmiş hemde iyi olurmuş. sanırım 18-135 var sizde hadi değişelim :)

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
pardon 18-55 miş o :)

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
pardon 18-55 miş o :)
tamam değişelim :) bence mahsuru yok :)) zaten alışamadım yokluğuna ...

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
tamam değişelim :) bence mahsuru yok :)) zaten alışamadım yokluğuna ...
Vaz caydım. :-P

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
zafer hocam ilanını kirlettim kusura bakma ama sizin yerinizde olsam yani böyle bir düşüncem olsa maddi olarak eğer sıkıntınız yoksa elinizdekileri satmadan o lensi edinirdim. bir süre kullandıktan sonra tam aradığınız lens olduğuna kanaat getirdikten sonra elinizdekileri öyle satardım. çünkü tamronu garantili olarak yeni almışsınız, şimdi onu satmaya kalksanız edeceğiniz zarar ve aldığınız lensten memnun kalmazsanız duyacağınız pişmanlığın toplamı eşittir, kocaman bir tüh. eğer imkan varsa bunu deneyin, ya da forumdan bir tanıdığınızda varsa emanet isteyin en azından bir hafta bir kullanın ondan sonra ekipmanı değiştirin. ben şahsen kaç kez lenslerimi taaa rize ye gönderdim. benim elimde olsaydı, seve seve gönderirdim.

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
ibrahim bey hiç önemli değil. istediğiniz kadar yazabilirsiniz. aslında bu pazar bir toplantı var ankarada. gündüz çalışıyor olucamda akşam  dağılmamış olurlarsa aralarına katılmayı düşünüyorum doğrusu. belki ozaman birinden alıp kullanma fırsatım olabilir. :)

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
güncel :)

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
Sevgili adminler bu ilanı komple silebilirsiniz. Yakında yeni bir ilanla karşınızda olmayı planlıyorumda. :)

Pentax K-3 + Tamron 70-200 f:2.8 + Pentax 18-270 f:3.5-6.3 ED SDM

Başlatan ÇAĞ

Yanıt: 40
Gösterim: 39142
Son İleti 16 Kasım, 2014, 01:28:13
Gönderen: ÇAĞ
Tamron 18 200 af lens ,18 55 pentax kit lens Pentax kx tertemiz body

Başlatan Oguzhan

Yanıt: 2
Gösterim: 10450
Son İleti 30 Kasım, 2015, 15:47:24
Gönderen: Oguzhan
3 bin çekimde full kutulu K-5 + full kutulu sıfır temizliğinde Tamron 17-50 f2.8

Başlatan itasdemir

Yanıt: 7
Gösterim: 9959
Son İleti 19 Ağustos, 2013, 22:40:08
Gönderen: itasdemir
"GARANTİLİ"-"SATILIK-TAKASLIK" - Tamron - AF 18-200mm

Başlatan edmklnc

Yanıt: 4
Gösterim: 12152
Son İleti 28 Kasım, 2013, 19:22:33
Gönderen: edmklnc
K-3 gövde ve Tamron 70-200mm veya Tokina 80-200mm veya 50-135mm