Gönderen Konu: fuji xe1 mi olympus omd e5 mi  (Okunma sayısı 6326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aghytn

fuji xe1 mi olympus omd e5 mi
« : 16 Kasım, 2013, 15:10:12 »
Arkdslar aynasiz sistem almak istyorum we baslikta belirttigm 2model arasnda kaldim.szce hangsini tercih etmelym.yada farkli tawsyelernz warmi
Sony A7ıı
Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 Za Oss
Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA
Sirui T-1005X Tripod ve G-10KX Ball Head
ThinkTank Urban Approach 5 Shoulder Bag
Gopro HERO4 Silver Edition
+EbiK GıBıK

Çevrimdışı baygünay

• Üye
  • Pentax'ı seviyorum..
    • Profili Görüntüle
Ynt: fuji xe1 mi olympus omd e5 mi
« Yanıtla #1 : 16 Kasım, 2013, 15:37:13 »
  <<< burada bir karşılaştırma var... ;)
       < http://www.digicamdb.com/compare/fujifilm_x-e1-vs-olympus_om-d-e-m5/
*** Pentax K5IIs + DA 17-70mm f4 + DA 50-135mm f2.8
*** Fujifilm X-S10 + fujifilm XF 16-80mm f4 + Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 + Viltrox AF 85mm f1.8
*****  KEMALİST Rejim;  Tam Bağımsızlık, Aydınlanma ve Pozitif İlimlere Bağlılıktır.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 16 Kasım, 2013, 16:22:54 »
 1) Pentax K-01      2) Fujifilm X-E1      3) Olympus OM-D E-M5   diye sıralasaydınız kesinlikle  "Pentax K-01" diye yönlendirirdim. Tanışık olduğunuz ekipman ve objektif olarak Pentax-K objektiflerle tam uyumlu ve fiyatı daha caziptir.

Gövde ve sisteme yön veren ölçü genelde çoğu kullanıcının pek dile getirmediği belkide bilmediği "Flange focal distance" diye adlandırılan objektif bağlantı mesafesidir. Pentax-K = 45.46mm  Fuji X = 43.50mm  Olympus Four Thirds System = 38.67mm. olduğu meraklı fotoğrafseverler bilir.

"FF" FullFrame 24X36mm olarak bildiğimiz görüntü oluşumu için dizayn Pentax-K ve Fuji-X sisitemde aynı iken Olympus Four Thirds daha küçüktür.

Sensör yapısı  Pentax K-01 ve Fuji X-E1 gövdelerde 1/2 yani yarı oranında bir yüzeye sahip iken Olympus OM-D E-M5 gövdede 1/4 oranında bir alana sahiptir.  Sizler 1,5 crop faktör veya 2 crop faktör denilmesine pek aldırmayın. Sözkonusu faktör köşeden köşeye olan ölçüdür.  Benim 1/2 veya 1/4 diye bahsettiğim sensör kullanım alanıdır.

Fazla bilgi verdikçe kafa karışır ve anlaşılmaz bir hal alır... Siz cebe sığebilecek ve ucuz bir gövde istiyorsanız "Canon PowerShot" modellerden herhangi bir ikinci el bir fotoğraf makinesini 100-200-TL civarında edineceğinizi sanıyorum. 

Sonsöz.... kendi bilgi ve görüşünüze kulak vererek sizin hoşunuza giden bir fotoğraf makinesi alın ve arkanıza bakmayın... En güzel fotoğrafları duygusal bağ kurduğunuz  fotoğraf makinesi ile kaydedebilirsiniz.  Rekabet koşulları gereği kötü cihaz üreten firma yok.

Çevrimdışı aghytn

« Yanıtla #3 : 16 Kasım, 2013, 16:26:07 »
Sony A7ıı
+EbiK GıBıK

Çevrimdışı aghytn

« Yanıtla #4 : 16 Kasım, 2013, 16:26:40 »
1) Pentax K-01      2) Fujifilm X-E1      3) Olympus OM-D E-M5   diye sıralasaydınız kesinlikle  "Pentax K-01" diye yönlendirirdim. Tanışık olduğunuz ekipman ve objektif olarak Pentax-K objektiflerle tam uyumlu ve fiyatı daha caziptir.

Gövde ve sisteme yön veren ölçü genelde çoğu kullanıcının pek dile getirmediği belkide bilmediği "Flange focal distance" diye adlandırılan objektif bağlantı mesafesidir. Pentax-K = 45.46mm  Fuji X = 43.50mm  Olympus Four Thirds System = 38.67mm. olduğu meraklı fotoğrafseverler bilir.

"FF" FullFrame 24X36mm olarak bildiğimiz görüntü oluşumu için dizayn Pentax-K ve Fuji-X sisitemde aynı iken Olympus Four Thirds daha küçüktür.

Sensör yapısı  Pentax K-01 ve Fuji X-E1 gövdelerde 1/2 yani yarı oranında bir yüzeye sahip iken Olympus OM-D E-M5 gövdede 1/4 oranında bir alana sahiptir.  Sizler 1,5 crop faktör veya 2 crop faktör denilmesine pek aldırmayın. Sözkonusu faktör köşeden köşeye olan ölçüdür.  Benim 1/2 veya 1/4 diye bahsettiğim sensör kullanım alanıdır.

Fazla bilgi verdikçe kafa karışır ve anlaşılmaz bir hal alır... Siz cebe sığebilecek ve ucuz bir gövde istiyorsanız "Canon PowerShot" modellerden herhangi bir ikinci el bir fotoğraf makinesini 100-200-TL civarında edineceğinizi sanıyorum. 

Sonsöz.... kendi bilgi ve görüşünüze kulak vererek sizin hoşunuza giden bir fotoğraf makinesi alın ve arkanıza bakmayın... En güzel fotoğrafları duygusal bağ kurduğunuz  fotoğraf makinesi ile kaydedebilirsiniz.  Rekabet koşulları gereği kötü cihaz üreten firma yok.

vedip abi cok sagol cok acıklayıcı bir bilgi oldu
Sony A7ıı
+EbiK GıBıK

Çevrimdışı aghytn

« Yanıtla #5 : 17 Kasım, 2013, 10:20:25 »
Kilit lutfen.pentaxtan wazgeçemdm we k5ii aldm:)
Sony A7ıı
+EbiK GıBıK