Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Burada bir düzeltme yapayım. LR ile sadece sosyal medya üzerinde paylaşım yapılmıyor. İşlediğiniz fotoğrafın son halinin JPG, TIFF, DNG v.b. formatlarında bir kopyasını da oluşturabilir, mesela bu kopyayı baskı almak için kullanabilirsiniz.
koray abi burda ben zaten nasıl kaydedeceğimi öğrenmeye çalışıyorum neden en başından söylemiyorsun bana
Ya şimdi sadece yazıyla anlatmakta ne kadar başarılı olurum bilmiyorum ama deneyelim Şimdi sen "import" ederek LR a attığın fotoğrafları, "Develop" sekmesinde düzenliyorsun. İşin bittiğinde, ister tek ister çoklu seçim yaparak fotoğraf üzerine sağ tıklıyorsun. Açılan menüden "Export" ve yine "Export" a tıklıyorsun ve export seçenekleri geliyor. Burada en yukarıda "Export to : Hard Drive" olmalı. Aşağı doğru ise dosyaların kayıt lokasyonu, dosya yeniden isimlendirme, kaydedilecek dosya formatı, yeniden boyutlandırma, hatta watermark ekleme gibi seçenekler yer alıyor.Seçimlerinizi yapıp en altta bulunan "Export" butonuna basarsanız, yaptığınız seçimler doğrultusunda oluşturulan dosyalar belirttiğiniz disk lokasyonuna kaydedilmiş olur