Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sormak istediğim diğer bir konu Pentax ın SR si objektiflerde VR gerektiriyor mu, VR siz lensler le de aynı derecede kullanışlı mı, yada işe yarıyor mu gerçekten SR? Ayrıca her hangi bir Nikon lensi mesela adaptörle bağladığımız zaman görüntüde bir kayıp meydana gelir mi? Pentaprism vizörler gerçekten almaya değer bir kalite farkı sunuyor mu? Hiç elime pentax makine alma fırsatım olmadığı için soruyorum, etrafımda da yok pek. Son olarak, Pentax lardaki firmware değiştirilebiliyor mu acaba bir custom firmware ile mesela?
pardon şurasına cevap yazmak gerekiyorSR ye VR gerekmezevet kullanışlıevet işe yarıyor ama lensteki VR kadar etkili olduğu söylenemezhayır bir kayıp meydana gelmezevet kullanışlı ama ben Sony SLT leri daha çok beğeniyorumevet firmware değiştirilebiliyor, ama pentax ın kendi firmware ni yüklüyoruz,
Daha yeni k-30 makinemi sattım gayet güzel makine ayrıntılı sormak istediğin bir şey varsa özelden sorabilirsiniz.
k-30 da alabilirsin hangisi içinize sinerse onu alın derim. amatör kullanıcı için k-30 da yeterli bir makina ancak ülkede pek tutulmadı sanırım neden bilmiyorum. yarın öbürgün satıp başka bir gövde almayı düşünürseniz sıfır makinayı satarken zarar da edebilirsiniz.
K-30 ve K-5 i kıyaslamak istiyorum açıkçası, K-5 in pahalı olmasının nedeni sadece shutter sayısı sağlam kasa ve lcd mi?
1/8000 sizin için önemli değil mi mesela, ya da makinanın 20 tane lense özel ayar yapmaya izin vermesi, iso nun 80 e düşmesi, pil durumu, body sağlamlığı, shutter ömrü, üst lcd vs. vs. vs. ...
amatör fotoğrafçı bu işten para kazanmayan fotoğrafçı demektir bir şey yapabilip yapamayan anlamında sölemedim
K-5 te beni cezbeden şeylerin onlar olduğunu söyledim zaten ilk mesajda ama K-30 daki 1/6000 yabana atılacak bir hız değil ki çoğu makineden hızlı zaten. İnanın benim için sağlam kasa ne kadar önemli bilemezsiniz zaten pek dikkatli hareket eden biri değilim, bol bol su dörekim ama sonuçta ikisi de WR. Ayrıca VR ve SR dediğim titreşim önleme sistemleri, nikon da VR olduğu için öyle diyorum sürekli ve adaptörle vr lens bağladığımda ne olur onu anlamaya çalıştım. Değişen bir durum yokmuşsanırım. iso nun 80 e düştüğünü yeni öğrendim mesela, genelde ikinci el araştırmadığım için k-5 yüksek bir fiyat benim için. K-30 arıyordum ama o da çok geldi, 2. el bakarken K-5 e denk geldim hoşuma gitti ama emin olmaya çalışıyorum o farka değer mi değmez mi diye işte. Fotoğraf makinemi değişterebilecek bir bütçem de yok olabildiğince uzun götürmesi açısından K-5 cazip geliyor. Ama garanti den feragat etmeye değer mi bu? Yeterlilikten kastını anlamaya çalışıyorum işte, mesela ne yaparsam yetmez o makine bana, o makinenin gücünün yetmediği başka neler yapabilir K-5? Bunları anlamam lazım ki doğru bir karara varabileyim değil mi? Shutter hızı iso lcd dayanıklı kasa bunların ötesinde bir artısı var mı diye araştırıyorum şu an.
Selamlar, K30 makinamı yaklaşık bir buçuk yıl kullandıktan sonra satmaya karar verdim..size belki fikir verebilir diye yazıyorum k30'un bana yetmediği tek nokta batarya, grip bağlanamaması..uzun süren sıralı çekimler yapmayı istiyorum bunu yapmak için de uzun süreli pil ömrü lazım malesef bu k30da olmadığı için istemeden de olsa satmaya karar verdim..
Bunlara nazaran K-30 un dağa keskin fotoğraf çektiği doğru mu, ve AF performansı açısından hangisi daha başarılı? K-5 daha üstün bir makine olabilir ama K-30 un yeni olmasının avantajları olabilir bu konularda.
Cemil Bey bir pentax kullanıcısı olarak size tavsiyem şubat 20 sinde elmde Amerikadan gelecek K-5 İİ S ler olacak onlardan bir taesini almanız ve ömürlük kullanmanız. k-5 ii s yeni sayılabilecek bir makinedir. Ali Kaytan hocamın k-30 unu da ben vermiştim forum da az buçuk biliniyorum. istersen bu fırsatı kaçırma sıfır makine fiyatı 2000 tl dir. Türkiyede k-30 sıfır fiyatına k-5 ii s alacaksın. illa alman için demiyorum ama bana dua edersin.