Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında beklediğim şey çok basitti. pozlamayı arttırdıkça foto parlaklığının artması azaltınca da fotonun koyu olması. Galiba çok şey istedim
ISO nun ne işe yaradığını biliyorum sağol.
şöyle bir şey olabilir mi ?biraz önce bir arkadaş yazmış ama araya kaynamış olabilir diye tekrar yazayım istedimsiz diyafram ve enstantane ile bunu ayarlamaya çalışırken, iso otomatikte ise, o bir yandan ha bre isoya yükleniyordur, siz istediğiniz kadar diyaframı kısın o bir yandan isoya yükleniyorsa siz o fotoğrafı yine aynı değerlerde alırsınızben de bildiklerimi yazayım o hald yanlış ise düzeltelimbir fotoğrafı olduğundan biraz daha karanlık çekmek için- enstantane ve iso aynı iken diyaframı kısarız- diyafram ve iso aynı iken enstaneyi düşürürüz- diyafram ve enstantane aynı iken isoyu düşürürüz- diyafram enstantane ve iso aynı iken +/- pozlamayı düşürürüzbütün bunlar fotoğrafı daha koyu / karanlık çekmemizi sağlar, ama tabii ki pozlama süresi buna bağlı olarak uzayacaktır
Bunları ben de bildiğimi düşünüyorum sadece +/- pozlamanın K-5 teki sistemi farklı geldi herhalde neyse teşekkürler
şimdi şöyle sanırım arkadaşımızın söylediği şeyManuel modda diyafram enstantane ve iso aynı iken +/- pozlamadan değeri düşürdüğüm halde fotoğraf hala aynı fotoğrafoysa Av modunda fotoğraf +/- pozlamaya göre daha koyu veya daha parlak çıkıyor, ama bu Manuel modda işe yaramıyor,
örnekilk fotoğraf M modunda aynı diyafram ve iso değerlerinde -1 pozlama ile çekildiği halde parlakikinci fotoğraf yine M modunda aynı diyafram ve iso değerlerinde yine -1 pozlama ile çekildi ancak yeşil tuş ile ışık ölçümü yapıldı daha koyu
Başlatan HaypurTiryading
Başlatan Ferhat0316
Başlatan ctarakci
Başlatan potomya53