Gönderen Konu: Profilimizde Görülen Artı - Eksi Puanlar Ne Anlama Gelmektedir?  (Okunma sayısı 9845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Limited31

• Üye
    • Profili Görüntüle
boşver, öğrenme. sen şimdi kızgınsın, ne yapacağın belli olmaz :)

135 mmle herkesi tarayabilirim milimetrenin onda biri yanılma payıyla şak diye netleyip pat diye indirir adamı.

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
135 mmle herkesi tarayabilirim milimetrenin onda biri yanılma payıyla şak diye netleyip pat diye indirir adamı.

Negatif geliyor ama şimdi  ;D
İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
jordanım ben sana artı vereyim sen de bana ver, fiii tarihinde k-7 sattım sana :)

"Alışveriş puanı" yazan alandan artı eksi verirseniz daha iyi. Orada "hangi konu, yorum ve puan" olmak üzere 3 aşamalı bir sistem var.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
Arkadaş açtığı konu yazısının ilk
paragrafında benimle arasın da geçen konuyu dile getirmiş.
Satılıkta olan 16-45 lensini Sanalpazar.com dan GET olarak almak istemiştim.
Gerekçesini bilmiyorum sanırım arkadaşımız için bir zorluğu vardı.
Ben de güvence meselesi yüzünden arkadaşımızı tanımadığım için doğrudan hesabına parayı eft yapmayı uygun görmedim.
Dolayısı ile alışı verişimiz olmadı.
Ancak. Benim arkadaşa güvenmemem arkadaşın güvenilmeyecek biri olduğu anlamına gelmez! Bu sadece benim hür tercihimdir.
Kanaat güvence herkesin kendi kararıdır saygı duymak lazımdır.
Haliyle alış veriş olmadı diye gidip ben arkadaşımıza eksi v.s uygulama ve teşir yapmadım. Yapmam da çocukça şeyler.
Arkadaşımızın profilinde o zaman ki diyaloğumuz sırasın da zaten 2 eksi vardı ve ben de biraz da bu yüzden güvence teddütü oluştu.

Arkadaşımız eksiyi (- 2) sonradan farketmiş  zannediyorum benden şüphelenmiş ki aramızda geçen hadiseyi anlatmış (pazarlık).

Bu pazarlık bana göre güvenli olmalı garanti olmalıydı. Güvenen güvenir güvenmeye asla ve hiç bir şekilde zorla dayatmamız olamaz.
Arkadaşımız bizi yanlış anlayıp yanlış değerlendirme yapmış olabilir. Hala yanlış değerlendirme yapmış olabileceğine de saygı duyarım.

Beni burada tanıyan bir çok arkadaşım var dostum var sağolsunlar, tanımadıklarımız ile de alışveriş yaparken dikkatli olmamız gayet doğal hakkımızdır. Ancak tanımadıklarımızı da hal ve durumunu bilmeden sen güvenilmezsin diye bir adlandırma yapamayız ve eksi puan da vermeyiz!

Sadece güvence meselesini dile getirebiliriz garentili bir alışveriş olması açısından. Çünkü internet ve sanal ortamda neler ne dolandırıcılıklar olduğunu çoğumuz biliyoruzdur. Ve bu son cümlelerim yaşanmış örneklerle ilgilidir, kimse yine üstüne alınmasın.

Herkese sevgiler ve saygılarımla.

K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
Arkadaş açtığı konu yazısının ilk
paragrafında benimle arasın da geçen konuyu dile getirmiş.
Satılıkta olan 16-45 lensini Sanalpazar.com dan GET olarak almak istemiştim.
Gerekçesini bilmiyorum sanırım arkadaşımız için bir zorluğu vardı.
Ben de güvence meselesi yüzünden arkadaşımızı tanımadığım için doğrudan hesabına parayı eft yapmayı uygun görmedim.
Dolayısı ile alışı verişimiz olmadı.
Ancak. Benim arkadaşa güvenmemem arkadaşın güvenilmeyecek biri olduğu anlamına gelmez! Bu sadece benim hür tercihimdir.
Kanaat güvence herkesin kendi kararıdır saygı duymak lazımdır.
Haliyle alış veriş olmadı diye gidip ben arkadaşımıza eksi v.s uygulama ve teşir yapmadım. Yapmam da çocukça şeyler.
Arkadaşımızın profilinde o zaman ki diyaloğumuz sırasın da zaten 2 eksi vardı ve ben de biraz da bu yüzden güvence teddütü oluştu.

Arkadaşımız eksiyi (- 2) sonradan farketmiş  zannediyorum benden şüphelenmiş ki aramızda geçen hadiseyi anlatmış (pazarlık).

Bu pazarlık bana göre güvenli olmalı garanti olmalıydı. Güvenen güvenir güvenmeye asla ve hiç bir şekilde zorla dayatmamız olamaz.
Arkadaşımız bizi yanlış anlayıp yanlış değerlendirme yapmış olabilir. Hala yanlış değerlendirme yapmış olabileceğine de saygı duyarım.

Beni burada tanıyan bir çok arkadaşım var dostum var sağolsunlar, tanımadıklarımız ile de alışveriş yaparken dikkatli olmamız gayet doğal hakkımızdır. Ancak tanımadıklarımızı da hal ve durumunu bilmeden sen güvenilmezsin diye bir adlandırma yapamayız ve eksi puan da vermeyiz!

Sadece güvence meselesini dile getirebiliriz garentili bir alışveriş olması açısından. Çünkü internet ve sanal ortamda neler ne dolandırıcılıklar olduğunu çoğumuz biliyoruzdur. Ve bu son cümlelerim yaşanmış örneklerle ilgilidir, kimse yine üstüne alınmasın.

Herkese sevgiler ve saygılarımla.
vay benim Mehmet abim vay, ne güzel anlatmış meramını (biraz uzun olmuş ama)
Mehmet abi kimseye (-) falan vermez, ama onu da anlıyorum, insanlar bizim aldığımız bir lens parasına çalışıyor bir ay boyunca, normaldir yani önce lensi görmek istemesi, forumun iyi tarafı bu işte herkes birbirini tanır, güven ortamı daha çabuk oluşur, ben bu forumdan daha hiç sorunlu alışveriş yapmadım, (şeytan kulağına kurşun), genel olarak arkadaşlar iyi niyetli,

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
Bu sistemi değiştirmediğiniz müddetçe kafanız ağrır benden demesi.Yorumlara bile verilen beğendim beğenmedim tikleri ciddi anlamda baş ağrıtırken birçok forumda işin işine bir de paranın girdiği yerdeki artı eksiler çok daha kafa ağrıtır.

Yapılacak olan, yorumlara artı veya eksi verilmesi veya beğen beğenmeme verilmesi kaldırılmalı, sitede biraz zaman geçiren kişi kim neyi bilir çözer, ayrıca bugün beğenilmeyen bir fikir ilerde beğenilebilir haliyle verilen eksi boşa gider. Ayrıca bu puanlama sistemi ilerde çok başka sorunlara da sebep oluyor.

Alışveriş puanı ise tamamlanan alışverişlerde her iki taraf birbirine - ve + veya 10 üzerinden puanlama verir, bu puanlama özel mesaj yoluyla kullanıcıya bildirilir kişi eğer karşı tarafa itiraz ederse bana niye bu kadar az puan verdin diye puanlama tekrar değerlendirilip değiştirilebilmeli, hayır karşı taraf vereceği puanda ısrarcı ise puan verilir ve sisteme kaydedilir.Böylece kişi kimin kendisine alışverişte eksi puan verdiğini bilir,buna göre hareket eder. İki tarafta birbirine puan verdiği için kasıtlı olarak birine negatif puan vermesi engellenir. İki taraf verilen puanda anlaşamıyorsa en fazla konu adminine bildirilir, eğer o çözebilirse çözer çözemese o alışveriş puanı verilmez nötr ve ihtilaf diye bir seçenek daha konu, ihtilaflı olarak o alışveriş kalır.Sistem mükemmel olmasa da bundan daha iyi bir yol yok gördüğüm kadarı ile.
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye