Öncelikle herkese slmlar.. Forumu fırsat buldukça takip eden biriyim ancak daha yeni üye oldum

Tavsiye almak istediğim konuyu şöyle özetleyeyim;
Aklımda ki marka ve makineleri oldukça eledim ve iki taneye kadar düşürdüm. Marka olarak pentax olacağı kesin artık ama model konusunda kararsızım. K-r ve K-5 arasında kaldım. Buraya kadar okuyunca direk k-5 diyeceksiniz biliyorum aslında
Ne tarz foto çekeceğimi ve hangi ekipmanları alacağımı az çok karar verdim ;
Genel olarak 3 şekilde kullanacağım aslında makineyi
İlki ve benim için en önemlisi portre çekimi (Şuan iran sınırında bir köyde görev yaptığımdan malzemem yeteri kadar fazla portre konusunda

) ikincisi her fotoğraf meraklısının deneyeceği mimari ve manzara fotoları gece çekimleri vs yani tripodlu 18-55 kit lensle çekebileceğim tarzda çok prof. düşünmüyorum bu kısmı, son olarakta günlük anı yakalamak için çekeceğim fotolar olcak ama tabi bu çokta önemli deil hangi makine yada lens olduğu çok önemli deil bunun için
Bu fotoları çekmek içinde aklımda 3 tip lens var (lensler konusunda çok bilgili değilim ondan sadece mm değerleriyle genel olarak yazıyorum.)
1- 18-55 pentax kit lens (keskin olduğunu ve kit lens deyip yabana atılamayacağını söylüyorsunuz sürekli

)
2- 50 mm sabit bir lens olabilir portreler için
3- 55-200 yada 55-300 gibi bir tele lens (köy ve arazi çok geniş olduğundan tele lensede ihtiyacım olacağını düşünüyorum..)
ve asıl sormak istediğim bu ekipmanlar ve çekmek istediğim fotoğraflar için hangi body daha kullanışlıdır. K-5 ile K-r arasındaki fiyat farkına değer mi ? Malum bu lensler+tripod+çanta+K-r body fiyatına sadece k-5 alınabiliyor neredeyse şu aralar para harcama konusunda da biraz sıkıntılarım var düğün vs hazırlığı sebebiyle. Sizce bu ekipmanlar ve k-r yi alsam yeterli olurmu yoksa k-5 i almadığım için eksiklik hissedermiyim ??
Bu arada ilk Dslr makinem olacak daha önce kullandım ama hep kısa süreli kullandım yani ilk gerçek deneyimim olacak fotoğrafçılık konusunda.. Şimdiden tşk ederim ...