Gönderen Konu: Amatöre yorum :)  (Okunma sayısı 11197 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı evil_slck

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amatöre yorum :)
« Yanıtla #15 : 25 Mart, 2014, 23:36:15 »
Malesef isoyu 200ün altına getirecek bir yol bulamaım makinede, biraz bu konuyu araşırayım bakalım
« Son Düzenleme: 25 Mart, 2014, 23:40:16 Gönderen: evil_slck »

Çevrimdışı Suha

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 25 Mart, 2014, 23:44:27 »
Pentax Anıları

Nikon D3
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED Nano

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 25 Mart, 2014, 23:50:12 »
[C Özel Ayar 1] menüsünde (s.81) [3. Genişletilmiş Hassasiyet] ayarı [Açık]
olarak ayarlandığı zaman, hassasiyet aralığı ISO 100 ila 12800 aralığına
genişletilebilir. Bu durumda, aşağıdaki sınırlamalar geçerli olacaktır.
- Hassasiyet ISO 100 olarak ayarlandığında, parlak alanların oluşması
ihtimali daha yüksektir.
- [Vurgu Telafisi] [Açık] (s.191) olarak ayarlandığında, minimum hassasiyet
ISO 200 şeklindedir.

yazıyor kılavuzda... :)
İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı evil_slck

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 26 Mart, 2014, 00:06:23 »
Fatih bey kılavuzu yazan çok doğru yazmış, kılavuzu okumuştum ama çok dikkatli okumamışım demekki, şimdi hallettik problemi iso 100 oldu :)

Çevrimdışı kemal

• Üye
  • http://500px.com/KemalYazc
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 26 Mart, 2014, 14:00:33 »
Ben de siz gibiydim ilk K-X imi alıp başladığımda (1,5 seneden beri DSLR kullanıyorum). Kullanmayacağım derdim PS ve türevlerini. Kafama dayata dayata raw çekime ve Lightroom'a zorladılar. Ama şuan iyiki zorlamışlar diyorum :)
+1 :)

Valla hepimiz benzer yollardan geçtik. aslında arkadaş ta kendisi itiraf etmiş aslında zor geldiğinden öğrenemeyeceğimizi düşündüğümüzden girmiyoruz photoshop işine :)
fotoğrafta çok manipülasyon olmadıktan sonra ben ce Fatih in dediği gibi bazı yerleri düzeltmek her zaman iyidir.
Bence yorum istemek için biraz daha başarılı fotolar çekmeye çalış ve bol bol diğer çekilen fotoları ve diyafram pozlama gibi değerlerini incele.
PS kesinlikle öğren. mutlaka ihtiyacın olacak. etrafında bilen biri varsa en güzeli ilk elden ders almak olur. yoksa da kursa yazıl.
makinen gayet güzel bir makine. bende de K-x var. çok ta memnunum. 2. body olarak ta halen kullanmaktayım.
http://500px.com/photo/16768309
bu ve diğer fotolardan incele istersen. bir kısmı 18-55 ve 50-200 ile çekildi. gayet sıradan lensler. ;)
saygılar.

Canon 5D markII + Battery Grip
Canon 7D + Battery Grip
Canon 85mm USM 1:1.8
Canon 50mm USM 1:1.4
Sigma 70-200mm EX APO DG OS HSM II 1:2.8
Canon 8-15 USM 1:4 Fish eye
Yongnuo 560II 460IIvs. vs. vs.

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 27 Mart, 2014, 06:56:16 »
Fotoğrafa yorum yapmadan direkt olarak fotoşop konusuna dalayım dedim.
Lightroom denilen ürün, tamamen fotoğrafa yönelik olarak hazırlanmış, eskilerin karanlık odasının karşılığı sayılabilecek bir şey. Ayrıca, çok iyi bir kataloglama programı olduğunu da söyleyebiliriz. Karanlık odada yapabileceğiniz hemen her işlemi LR ile yapmanız mümkün. Bu konuda Serge Ramelli'nin videolarını izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum :).
Photoshop ise, biraz daha detaylı ve yetenekli bir program. Aslında Lightroom içerisinde bulunan kataloglama gibi özelliklerin bir benzerine de sahip (Adobe Bridge). Yine karşılaştırma yapacak olursak PS da LR gibi çalışabiliyor (Adobe Camera RAW = ACR). Photoshop'un karanlık oda kısmı bu esasında. Serge Ramelli videoları ACR için de çok iyidir. İzleyin izlettirin :). İşlemi yapıp hiç PS programına giriş yapmadan fotoğrafı kaydetmek bile mümkün. Ancak, bana göre PS'un en önemli iki artısı şunlar;
* Katmanlar (layer) ile çalışabilme,
* Hassaslaştırılabilme özelliğine sahip ve modifikasyona uygun araçlar.
Fotoğraf üzerinde  özel bir çalışma yapmanız gerekiyorsa (dekupaj, temizleme, kırışık giderme veya ekleme vb.) PS kullanmanızı öneririm.
Arslan Türegün

raw yorum-eleştiri-tavsiye

Başlatan caucassian

Yanıt: 18
Gösterim: 14712
Son İleti 28 Mart, 2012, 00:39:31
Gönderen: Baha