Gönderen Konu: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek  (Okunma sayısı 14724 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
Sevgili arkadaşlar, ben yaklaşık olarak 1,5-2 yıldır bu forumdayım, beni diğer foruma yönlendirmelerine rağmen, ilk üyeliğimi burası onayladığı için buraya takıldım, bu süre içinde türlü ekipman alış-verişlerimiz oldu, türlü konularda bilgim ölçüsünde konulara cevaplar yazdım, bu süre içinde buradan bir çok arkadaşımız ayrıldı gitti, sorduğumda hep forumda birilerinden rahatsız olduklarını söylediler, bana da türlü şekillerde başka forumlara geçmem konusunda önerilerde bulundular ancak ben kapanan pentaxturkey e bile doğru düzgün girmezdim, zira üyeliğimi çok geç onayladılar, benim yapım bir yere alıştım mı sevdim mi orayı pek terk etmem.

ancak bu gün yaşadığım bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum

bu gün bir arkadaşımız bana Negatif (-) puan verdi, yanlışlıkla verdiğini bildiğim için kendisine pm atarak sanırım yanlış verdiniz yönetime müracaat edin düzeltirler dedim, sonra da site yöneticisi bfeel (bahattin) e pm atarak aynı durumu kendisine rapor ettim, gün boyu forumdaydım, akşam eve geldim biaz önce bfeel (bahattin) bana pm ile geri dönüş yapmış ve benim (-) negatif puanımı bir düşürmüş sağolsun, arkasına da ilave etmiş, sizin pozitif (+) puanlarınız neden bu kadar yüksek, biraz daha yükselirse inceleyeceğim demiş, ben de esprili bir şekilde uzun süredir forumu tek başıma sürüklüyorum neredeyse, seviyor arkadaşlar beni diyerek esprili bir şekilde cevaplayıp geçtim,

ardından bahattin bir pm daha attı, forumda benden çok daha değerli bilgiler paylaşanların bile bu kadar pozitif puanı yokken, hatta ben buralarda yokken kendisinin buralarda olduğunu onun bile bu kadar pozitif puanı olmadığını bu durumun şüpheli olduğunu ima eden şeyler yazmış,

bende kızdım tabi ne demek istiyorsun, benim paylaşımlarım değersiz mi dedim, kütüklerin kendinde olduğunu istediği gibi inceleyebileceğini beni bu şekilde itham etmesinin hiç hoşuma gitmediğini isterse bunu forumda bir konu açarak herkesin içinde tartışabileceğimizi böylelikle ikimizin de pozitif (+) veren bu kişilerin kimler olduğunu ve sebeplerini öğreneceğimizi teklif ettim, tekrar şöyle bir cevap bekledim, abi tamam eğer sen öyle diyorsan doğrudur gibi bir cevap bekledim, ama gelmedi aksine sinirlerimi bozan şeyler okudum.

ben de sen açmazsan ben açacağım konuyu dedim, bekledim açmadı ve ben şimdi açıyorum, buyurun meydan sizin, bana pozitif verenler  isimlerini yazsınlar ve kaç kez pozitif verdiklerini ve niçin verdiklerini yazsınlar, ben de öğrenmiş olayım, bahattin de öğrenmiş olsun  >:( >:( >:(

Çevrimdışı Suha

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #1 : 26 Mart, 2014, 20:45:06 »
Benim mouse takılmış yanlışlıkla 85 tane pozitif vermişim, onları bi düşsünler bakim :P
Pentax Anıları

Nikon D3
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED Nano

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 26 Mart, 2014, 21:20:09 »
Güzel bir paylaşım ortamı varken fındık kabuğunu doldurmayan şeyler için biraz daha dikkatli olup birbirini kırmazsak daha isabetli olmaz mı?
Sonuçta oradaki artılar bir teveccüh/beğeni, eksilerse katılmama/beğenmeme durumunu belli ediyor. Bu da forum sakinlerinin tercihine kalmış bir şeydir. Şahsen önemsediğim bir şey değildir. Sonuçta puanlar alış-verişte kullanılacak, paraya çevrilecek değiller ya .. ;)
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 26 Mart, 2014, 21:22:58 »
Güzel bir paylaşım ortamı varken fındık kabuğunu doldurmayan şeyler için biraz daha dikkatli olup birbirini kırmazsak daha isabetli olmaz mı?
Sonuçta oradaki artılar bir teveccüh/beğeni, eksilerse katılmama/beğenmeme durumunu belli ediyor. Bu da forum sakinlerinin tercihine kalmış bir şeydir. Şahsen önemsediğim bir şey değildir. Sonuçta puanlar alış-verişte kullanılacak, paraya çevrilecek değiller ya .. ;)
aynen abi, inanın hiç önemsediğim bir şey değil, hatta kaç tane olduğunu bahattin söyleyince farkettim ve baktım ki benimkiler onunkilerden fazla gerçekten, bunlar çocukça şeyler, ama birisi imalı şekilde sizi itham ederse, küçük bile olsa gerilebiliyorsunuz

küçük bir not, bu gün bana (-) veren arkadaş, yanlışlıkla verdiğini acaba neden negatif verdiklerini açıp okumak için oraya bastığını söyleyen bir pm göndermiş,
« Son Düzenleme: 26 Mart, 2014, 21:27:46 Gönderen: itasdemir »

Çevrimdışı zaferguler

• Üye
  • Elde Var Ben
« Yanıtla #4 : 26 Mart, 2014, 21:30:49 »
Valla ben artı yada eksi vermedim ama şunu diyeyimki erzincandayken bu site vasıtasıyla üç kişiyle telefonlaştım. Çokta faydalarını gördüm. Bunlardan
Birincisi VEFAMETİN dirki. Onun yönlendirmesiyle ebaydan K-5 II aldım ama azdaha gaz verip IIs aldırsaymış çok daha iyi olurmuş hani. :D 

İkincisi BAHA ki onunda çok vaktini almışlığım vardır. Sonradan ankara toplantımızda tanışma vesileside doğdu. Bahanın yönlendirmesiylede Şu anda satılıkta olan DA* 50-135 lensimi aldım. Çok işime yaradı ama kabalığı ve büyüklüğüne bir türlü ısınamadım.

Üçüncüsüde İBRAHİM beydir. Az telefonda sohbet etmemişizdir. Özellikle benim lenslerdeki WR takıntım için az uyarmamıştır beni. Halada ara ara uyarır. Şu anda kullandığım vede memnun olduğum tamron 17-50 yide ibrahim beyin yönlendirmesiyle aldım.

Yani uzun lafın kısası benim için başlangıç mansında bu üç insanında kıymeti büyüktür. Bu tartışmayada gerek yokmuş. Benim bildiğim ibrahim bey sürekli alıp satıyor. Her alış verişindede insanlarıngönlünü kırmıyor. Hatta şahit olamama rağmen  bir çok kişiyede karşılıksız denemeleri için lenslerini gönderiyor. Dolayısı ile artı puan almasıda doğal.

Sözün özü, az sayıda kişileriz. Şahsen tanışmasakta bir çok kişiye karşılıksız bir güven duygumuz var. Bu tip tartışmalara kızmış olabilirsiniz ama yinede kırmayın birbirinizi. Ben bu forumda olmaktan ve günde 50 kez bu foruma girmekten mutluyum.

NOT: Konunun sonuda dağıttım sanırım ana temayı. :) o yüzden bu adı geçenkişilere birer artı veriyorum hemen. Herkese iyi akşamlar.

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #5 : 26 Mart, 2014, 21:33:00 »
İbrahim Bey, kardeşim. Burada kayda değer bir hatırınız var.
Küçük şeyler için hatır gönül de uhde bırakacak polemiklerden kaçınmalıyız bence.
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO
Samyang 35mm f/1.4 AS UMC Lens - SATILIK

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 26 Mart, 2014, 21:33:26 »
bir not daha,
bahattini severim, o da bana hepg saygı çerçevesinde yaklaşır,
ama gördüm ki bu konuda kafası karışık,
yoksa amacım onu küçük düşürmek falan asla değil,
zaten kendisi müdür, isterse bizi burdan kovar :)

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 26 Mart, 2014, 21:37:47 »
İbrahim abi ile sağolsun az sohbet etmedik lens üzerine. Hala da aklımdan bir lens almak geçerse İbrahim abiye danışırım. Biliyorum ki samimi olarak yardım edecektir diye. Başka bir beklentisi yoktur. Pozitif puanının çok olmasının sebebi budur bence. Ben daha önce pozitif negatif olayını hiç kullanmamıştım. Ama şimdi İbrahim abiye bir pozitif verdim :)
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Mart, 2014, 21:39:25 »
valla bahattinin kafası netleştiyse silelim gitsin, benim ihtiyacım yok böyle şeylere, yeterki o  öğrensin gerçeği,

kilit lütfen

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Mart, 2014, 21:41:11 »
konyaya lale çekmeye geldiğinde iki gün sende kalır, yorma kafanı :)

bahattin uzaktan uzaktan bakıp durma sil şu konuyu, sonra incelersin + - leri :)

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 26 Mart, 2014, 22:00:21 »
aynen abi, inanın hiç önemsediğim bir şey değil, hatta kaç tane olduğunu bahattin söyleyince farkettim ve baktım ki benimkiler onunkilerden fazla gerçekten, bunlar çocukça şeyler, ama birisi imalı şekilde sizi itham ederse, küçük bile olsa gerilebiliyorsunuz

küçük bir not, bu gün bana (-) veren arkadaş, yanlışlıkla verdiğini acaba neden negatif verdiklerini açık okumak için oraya bastığını söyleyen bir pm göndermiş,

PM = Personal Message
ÖM = Özel Mesaj

İbrahim bey hakikaten ayıp oluyor. Hem önemsemediğinizi çocukça şeyler olduğunu söylüyorsunuz hem de kaç seferdir negatif puanınızın peşine düşüyorsunuz. Kaldı ki çoğu şeyin farkında olduğumu adı üstünde size özel mesaj ile belirtememe rağmen konu açıp mağduru oynayıp taraftar toplamaya çalışıyorsunuz. Mahrem anlayışım var benim, gizliliğe önem veren biriyimdir. Size özel mesaj atıyorsam cevabını özem mesajdan beklerim, forumda ilalen değil.

Bu konuyu da açmanızı istememiştim ama madem açtınız kaldırmamam daha uygun.

Diğer Üyelere İthafen:
Kısa süre içinde "119 Pozitif Puan" almanın izahı olamaz. Pozitif/negatif puan skalasının amacı üye güvenilirliğine az yada çok bir ölçü olmasından ibarettir. -30 puan almış bir üye dolandırıcı olmayabilir, ama üslubu/davranışları site sakinlerince beğenilmemiştir. +100 puan almış üye, diğer üyelerce sevilmiştir, paylaşımları beğenilmiştir. Daha yalın dille anlatmam gerekirse, bu hizmet sitemize yeni üye olmuş kullanıcılara fikir vermek içindir ve sağlıklı kullanılması başta tüm üyelerimizin olmak üzere yönetimin sorumluğundadır, hassasiyet gösterilmelidir.

Edit: Başlık altında konu bütününü bozan mesajlar kaldırılmıştır.
« Son Düzenleme: 26 Mart, 2014, 22:04:31 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 26 Mart, 2014, 22:05:45 »
bak bahattin kardeşim, görüyorum ki benim çocuğum yaşındasın, benim ne taraftar toplamaya ihtiyacım var, ne de + ya, sen öm dan beni itham ediyorsun, şimdi burada paylaşıyorum herkes senin ne olduğunu öğrensin
"
Selamlar. Tabi ki hemen siliyorum. :)

Yalnız sizin pozitif puanlar da benim fazlasıyla dikkatimi çekiyor. Bu kadar trend paylaşımlar yaptığınızı düşünmüyorum açıkçası. Biraz daha oynarsa sanırım sisteme girip kontrol etmem gerekecek kimler tarafından hangi mesajlarınıza istidane verilmişler diye."

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 26 Mart, 2014, 22:06:53 »
şimdi de benim sana verdiğim cevabı yayınlıyorum

"incele bak, hepsi anamın ak sütü gibi helal :)
ben feyk meyk bilmem, sen pek farkında değilsin belki ama uzun süredir forumu tek başıma  sürüklüyorum nerdeyse, benim ilanlarıma pozitif vereninden tutun da yazdığım bir yoruma kadar pozitif veren bir sürü kişiler var, dolayısı ile bence incele bak, hem böylelikle belki benim forumdaki ağırlığımın da farkına varırsın :) "

Çevrimdışı Tuyuncu

• Üye
« Yanıtla #13 : 27 Mart, 2014, 03:37:34 »
Foruma girdiğimde şaşkınlığıma dayanamayıp sabahın 3'ünde yorum yapma gereksinimi duydum...

Bu forumdaki güven algısını başka bir yerde bulmak zor... Bu algı hem forum yönetimi hem kullanıcı kitlesi tarafından basit polemikler ile ciddi anlamda zarar görür...

Ben belki sizin kadar uzun süredir aranızda olmayabilirim ancak adını vermek istemediğim birkaç sağlam ajansta web tasarım-grafik tasarım-medya içerik yöneticiliği yaptım. Deneyimlerimden yola çıkarak bu tarz polemikler forum yönetimini zor durumlara düşürürken kullanıcı kitlesini cepheleştirir.

Forumda artı eksi algısına bakılmamalı bFeel ile aramda defalarca gerçekleşmiş olan ekipman transferi meydana gelmiştir lakin bu zamana kadar bfeel e herhangi bir olumlu yada olumsuz puan vermemişimdir. Bu puanlamayı yapmamam sevgili Bahattini dolandırıcı yada daha az güvenilir kılıfına sokuyorsa bu puanlama sisteminin yararından çok zararı olacağını bilmenizi isterim.

İbrahim bey ile aramızda çok bir sohbet olmadı lakin kendisini uzaktan takip ederim yorumlarıyla forumda karşılaşmak zor değil sürekli ekipman değiştirdiğini ve deneyimli bir bey olduğu izlenimini algılamak zor değil.

PentaxTürk algısı en başta bana güveni ve bilinçli kullanıcıyı ifade ediyor. Bahsi geçen bu tarz polemikler hem güveni hemde bilinçli kullanıcıyı kaybetmemize neden olacak ise sevgili Bahattin'den pozitif ve negatif puan sisteminin kaldırılmasını yerine yeni kullanıcıya güven vermesi esasında alışveriş puanlarının daha etkin bir şekilde kullanılmasını talep ediyorum...

Çevrimdışı akanarya

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #14 : 27 Mart, 2014, 10:13:50 »
Arkadaşlar, aranızda helalleşin de sorun ortadan kalkasın
biz küçük bir camiayız, bu tip polemiklere gerek yok

bu +/- daha önce de dava oldu, demek ki bizde işe yaramıyor
Baha kardeşim, sen bunu pentaxforums gibi yap bence, olsun bitsin
orada sadece "like" ve "feedback score" var
daha tutarlı gözüküyor