Gönderen Konu: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek  (Okunma sayısı 13751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fatihtekin88

  • Üye
  • *****
  • İleti: 890
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Ankara
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #30 : 28 Mart, 2014, 10:25:41 »
Sağlık problemlerim sebebiyle konuyu inceleyememiştim... Bugün fırsat bulabildim... Bir yerde de adım geçmiş...

Bu +- mevzusu zaten altı boş bi uygulama idi... Canonturk bu konuyu mesaja ismi belirterek beğeni ile çözüm bulmuş, facebooktaki like sistemi gibi... Gizlisi saklısı olmadan kim beğenmiş hangi mesajı beğenmiş belli oluyor... 

Onun dışında pek konuşmak istemiyorum, sonra ne başka oluşumda görev aldığım kalıyor ne şehir magandalığım ne de 25 yaş sendromluğum  ;D ;D

+- olayına da takılmıyorum zaten... Önemli olan insanın karakteri... Zaten gerek tanışıklıkla gerek burdaki yazılanlarla herkes kendini belli ediyor... Düşünceleri başkainnlarla umuyor diye o insanı negatif puanları kötü birisi yapmıyor...

İbrahim Abi'nin aldığı cezayı da şık bulmadım... Bize bu konuda söz düşer mi bilmem ama Hikmet kardeşim gerektiği kadarını söylemiş...
Böyle yaptıkça daha çok paylaşım sahibi insanları kaçırırız... Millet forumda yazıyor paylaşıyor diye modluk veriyor bizim forumda ban veriyoruz paylaşımını beğenmiyoruz değersiz görüyoruz  ;D İroniye bak  ;D 

Herkes benim gibi değil işte... Kapıdan kovulsa bacadan girsin...  ;D Burda çok sevdiğim arkadaşlarım, dostlarım, abilerim var... Bişeyler kapabilir miyim onlardan daha diye buralardayız işte :D


Edit: Başlığın konu bütününü bozan iletiler temizlendiğinden dolayı bu mesajda bulunan konu bütününü bozan alıntı mesaj kaldırılmıştır. (bFeeL)
« Son Düzenleme: 29 Mart, 2014, 11:20:43 Gönderen: bFeeL »
İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı KaBeş

  • Üye
  • *****
  • İleti: 708
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İzmir
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #31 : 28 Mart, 2014, 10:34:51 »
Arkadaşlar lütfen bitirelim mi bu konuyu? Konu başlığı ile ilgili herhangi bir durum yok artık olay başka şeylere kayıyor. Ben anlamıyorum bu pozitif negatif şeyi gerçekten geçenlerde de bunun konusu açıldı. Forum ortamındayız arkadaşlar bu +'lar veya - ler çok bir işe yaramıyor inanın gerçek hayatta + larınız fazla olunca güzel fotoğraf çekemiyorsunuz - leriniz fazla olunca size dışarıda fotoğraf işi falanda vermiyor değil.  Burası Fotoğraf Paylaşım Forum'u detaylara takılıp insanları forumlara küstürüyoruz. Paylaşım yapan bilgi veren insanları bu tarz yazılanlardan dolayı uzaklaştırıyoruz. Ben artık çok fazla bakamıyorum bile hem yoğunluktan hem çok fotoğraf çekemiyorum artık ama hergün girer bakarım neler olmuş ne var ne yok diye ilgili konu başlığını gördüğüm anda içine girer içinde neler olup bittiğini öğrenirim. Burda her üye aynı haklara eşittir. Bu ister 9000 tane + sı olsun ister 9000 eksi puanı olsun. Şahsen ben Pentax camiasında hiç bir zaman bu + / - e bakarak insan değerlendirmedim. Bir şey mi alacağım tanıdığım veya tanıdığımın tanıdığından alırım ki zaten Pentax camiasında çoğu birbirini tanıyor veya tanıyanının bir arkadaşı falan çıkabiliyor. Bu kadar az mevcutta olayların çıkmasına anlam veremiyorum. Tabii ki bazı insanlar birbirini çekemeyecek bu gayet normal ama yorum yapma onun yazdığı yere veya onunla ilgili şeyler söyleme. Böylelikle kimse sana ne sataşır ne laf atar.  Artık insanlar fotoğraf çekmiyor sadece sidik yarıştırıyor. Yazılanları görünce ağzım açık kalıyor inanın hakaret kötü sözler falan okuyunca.

Lütfen arkadaşlar bu tartışmalara bir son verilmeli. Ve bence "itasdemir" in susturulma cezası almasını desteklemiyorum. Sadece o üyenin değil hiç bir üyenin almasını istemem. Tabi ki forum'un düzeyini bozan insanlar hariç! Fakat gerçekten güncel olan insanları uzaklaştırmak olmuyor. Zaten forumda aktif olan konulara cevap veren çok az kişi kaldı diğer insanlar sadece seyirci olarak davranıyor bunların içlerinde bende varım! 


Umarım verilen cezalar ve oluşan sorunlar kısa süre içinde halledilir.

İyi forumlar herkese.

Hikmet SiR


Hikmet olayı güzel özetlemiş. Özellikle '' Zaten forumda aktif olan konulara cevap veren çok az kişi kaldı diğer insanlar sadece seyirci olarak davranıyor bunların içlerinde bende varım!  ''  bu kısım bence önemli. Önemli olan forumun bilgi ve bilgiyi paylaşım kısmındaki kalite. Gerisi hoş sohbet. Sohbet kısmı olsa da olur olmasa da. Ben fotograf konusunda kaynak ararken öncelikle eski bir pentax kullanıcısı olmam ve forumun ilk üyelerinden olmamdan ötürü bir aidiyet hissiyle aradığımı bu forumda bulmak isterim. Ama çoğu zaman başka sitelerde buluyorum aradığımı... Bu yüzden Peker Burak ( arkadaşı sadece paylaşımlarından tanırım) ve pekçoğunu buradan uzaklaştıran seyirci yapan, en fazla da  adı geçince konuşturan budur.
Artı-eksi beğen-beğenme butonlarının benim gözümde hiçbir değeri yok. Hatta bana kalsa hiç olmasın da insanlar bununla uğraşacağına site içerisindeki fotoğraf üzerine kalite arttırılsın. Bunu da üyelerin kaliteli paylaşıma verdiği değer ( ne kadar veriliyorsa) belirler.
FUJIFILM X-E1
FUJINON LENS XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS
FUJINON LENS XF 56mm F1.2 R

Çevrimdışı gokhans

  • Üye
  • *****
  • İleti: 542
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Bursa
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #32 : 28 Mart, 2014, 12:48:09 »
Merhaba,
Yorum yazma konusunda (forum paylaşımlarında olduğu gibi) o kadar istekli (meraklı) olmadığım halde, konu oldukça geneli ve forumun geleceğini yönlendirecek bir kıvama gelince birkaç konuya değinmek istedim.
1- İ.Taşdemir özelinde fakat genel olarak puanlamanın bir amaca hizmet etmediğini, illa bir işe yaraması isteniyorsa moderatör tarafından''Puanlama Nasıl Olmalı'' benzeri bir konu açılıp mantıklı bir sonuca ulaşılabilir.
2- Birçok yasaklama ve sansür yaşadığımız bu günlerde , ahlaka aykırı ve hakaret içermediği sürece her türlü yasaklama ve sansüre karşıyım.
3- Alınıp kapatılan diğer forumdaki birçok eğitici konu başlığı buraya taşınmadığı gerçeği dururken, Eğitici, geliştirici paylaşımlar yapan Peker Burak, Egemen Ergin vb arkadaşlarımızın müsait oldukça devam etmeleri en büyük arzumdur.
4-Eğer yorum yapmamamız onların arzusunu törpülediyse kendi adıma özür dilerim. Fakat şu var ki benim gibi bazı arkadaşlar nasıl yapıldığını sorarak öğrenmek yerine öncesi-sonrası fotoğraflara bakarak da kendilerince bir deneme yanılma yolu açmış , yeni fikirler edinmiş olabilirler.
5- Her konuya yorum yapmak istemek bir yol olabileceği gibi, daha sessiz ama hiçbirşeyi kaçırmadan izlemek de bir tercih olabilir.
Sevgiler , Selamlar herkese
Gökhan SOMUNCU
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı fipar

  • Site Destekçisi
  • Üye
  • *****
  • İleti: 95
  • Şehir: Afyonkarahisar
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #33 : 28 Mart, 2014, 20:44:31 »
Forumu sürükleyen bölümlerden birisi de alışveriş konusu...
Bu konuda İbrahim TAŞDEMİR, ben dahil pek çok arkadaşa yardımcı olmuş, almış, satmış ve çok yakından gördüğüm şekliyle de pek öyle kar edeyim, para kazanayım anlayışı ile hareket etmemiştir.
Şimdiye kadar ondan aldığım hiçbir ama hiçbir  üründe bir problem yaşamadım.
Ne dediyse, ürün öyle çıkmıştır.
Temiz demişse bilirsiniz ki gelecek ürün gerçekten temizdir.
Aldığım ürün karşılığında elimdeki parçayı da verdiğim olmuştur. Kaç liraya saymışsak bir müddet sonra üç aşağı beş yukarı benzer fiyattan sattığını görmüşümdür.
Adam meraklı, o yüzden sürekli arayış içinde; alıyor, deniyor, satıyor; sonra tekrar alıyor olmadı bir daha satıyor....
Pentax markası malum her aradığınızı kolayca bulamıyorsunuz.
Zaten sınırlı kullanıcısı var ve bazılarımız da elimizdeki pentax marka ekipmana kohinoor elması muamelesi yapıyor.
O yüzden bazen bulsanız bile fiyatı yüzünden vazgeçiyorsunuz.
Bu güne kadar İbrahim Taşdemir'in afaki fiyatla mal sattığını da görmedim.
Makul fiyatla alıyor ve bu fiyattan satıyor.
Elimdeki pentax ekipmanın çoğu ondan alınmadır.
Daha önce başkalarından da aldım,
Hatta sony ve nikon'dan pertaxa geçerken İbrahim TAŞDEMİR dışındakilerden aldıklarımın çoğunu yok pahasına elimden çıkarmak zorunda kaldım.Zira (üzülerek söylüyorum) dendiği gibi çıkmayan, ileri derecede FF veya BF sorunu olan veya benzeri problemleri yaşatan ürünler satıldı bana.
Ancak İ.Taşdemir'den aldıklarım halen elimde.
Hakkını yemeyelim. Başka arkadaşlardan da güzel alışverişler yaptım. Ancak İ.Taşdemir gerçekten müstesna bir arkadaş oldu benim için.
Kendisini yüz yüze hiç görmedim. Forum dışında ve telefon muhabbeti haricinde bir diyaloğum yoktur.
Babamın oğlu da değildir.
Ama bana bir çok kereler para gönderemediğim halde ürünü paketleyip göndermiştir. Dedim ya adam iş ticari bakmıyor. Bir çeşit merak ve hobi paylaşımı olarak görüyor.
Son olarak (BURASI ÇOK ÖNEMLİ);
Şayet İ.Taşdemir'in özel mesajları gerçekten yanlışlıkla bile info adresine gönderilmiş olsa da umumi paylaşıma açılması sakıncalıdır!
Şayet öyle değilse bu kez ciddi bir suçtur.
Bu yanlıştan dönülmesini tavsiye ederim
K-1/K10/K5-IIs/KP/K7/K100
77ltd-43 ltd-35 macro ltd-20-40 ltd-15 ltd
D FA 24-70mm f/2.8ED SDM WR/16-50 Star/50-135 Star 50mm macro/100mm macro

Çevrimdışı zaferguler

  • Üye
  • ****
  • İleti: 281
  • Elde Var Ben
  • Şehir: Ankara
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #34 : 28 Mart, 2014, 21:22:36 »
Arkadaşlar lütfen bitirelim mi bu konuyu? Konu başlığı ile ilgili herhangi bir durum yok artık olay başka şeylere kayıyor. Ben anlamıyorum bu pozitif negatif şeyi gerçekten geçenlerde de bunun konusu açıldı. Forum ortamındayız arkadaşlar bu +'lar veya - ler çok bir işe yaramıyor inanın gerçek hayatta + larınız fazla olunca güzel fotoğraf çekemiyorsunuz - leriniz fazla olunca size dışarıda fotoğraf işi falanda vermiyor değil.  Burası Fotoğraf Paylaşım Forum'u detaylara takılıp insanları forumlara küstürüyoruz. Paylaşım yapan bilgi veren insanları bu tarz yazılanlardan dolayı uzaklaştırıyoruz. Ben artık çok fazla bakamıyorum bile hem yoğunluktan hem çok fotoğraf çekemiyorum artık ama hergün girer bakarım neler olmuş ne var ne yok diye ilgili konu başlığını gördüğüm anda içine girer içinde neler olup bittiğini öğrenirim. Burda her üye aynı haklara eşittir. Bu ister 9000 tane + sı olsun ister 9000 eksi puanı olsun. Şahsen ben Pentax camiasında hiç bir zaman bu + / - e bakarak insan değerlendirmedim. Bir şey mi alacağım tanıdığım veya tanıdığımın tanıdığından alırım ki zaten Pentax camiasında çoğu birbirini tanıyor veya tanıyanının bir arkadaşı falan çıkabiliyor. Bu kadar az mevcutta olayların çıkmasına anlam veremiyorum. Tabii ki bazı insanlar birbirini çekemeyecek bu gayet normal ama yorum yapma onun yazdığı yere veya onunla ilgili şeyler söyleme. Böylelikle kimse sana ne sataşır ne laf atar.  Artık insanlar fotoğraf çekmiyor sadece sidik yarıştırıyor. Yazılanları görünce ağzım açık kalıyor inanın hakaret kötü sözler falan okuyunca.

Lütfen arkadaşlar bu tartışmalara bir son verilmeli. Ve bence "itasdemir" in susturulma cezası almasını desteklemiyorum. Sadece o üyenin değil hiç bir üyenin almasını istemem. Tabi ki forum'un düzeyini bozan insanlar hariç! Fakat gerçekten güncel olan insanları uzaklaştırmak olmuyor. Zaten forumda aktif olan konulara cevap veren çok az kişi kaldı diğer insanlar sadece seyirci olarak davranıyor bunların içlerinde bende varım! 


Umarım verilen cezalar ve oluşan sorunlar kısa süre içinde halledilir.

İyi forumlar herkese.

Hikmet SiR


+1

Çevrimdışı excil

  • Üye
  • ***
  • İleti: 121
  • Piscem natara doces
  • Şehir: İzmir
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #35 : 28 Mart, 2014, 21:28:47 »
İşim dolayısıyla uzun süredir foruma giremiyorum ama maşallah herkes egosunu tatmin etmiş tebrik ederim Yöneticilerimizi ve Paylaşımcı dostlarımızı.


Uzakdoğu'da bir budist tapınağı, bilgeliğin gizlerini aramak için gelenleri kabul ediyordu. Burada geçerli olan incelik; anlatmak istediklerini konuşmadan açıklayabilmekti. Bir gün tapınağın kapısına bir yabancı geldi. Yabancı, kapıda öylece durdu ve bekledi. Burada sezgisel buluşmaya inanılıyordu, o yüzden kapıda ne vurulacak bir tokmak ne çalınacak bir zil vardı.

Bir süre sonra kapı açıldı... İçerdeki budist, kapıda duran yabancıya baktı... Bir selamlaşmadan sonra sözsüz konuşmaları başladı. Gelen yabancı, tapınağa girmek ve burada kalmak istiyordu. Budist bir süre kayboldu, sonra elinde ağzına kadar suyla dolu bir kapla döndü ve bu kabı yabancıya uzattı. Bu, yeni bir arayıcıyı kabul edemeyecek kadar doluyuz demekti. Yabancı tapınağın bahçesine döndü, aldığı bir gül yaprağını kabın içindeki suyun üstüne bıraktı. Gül yaprağı suyun üsünde yüzüyordu ve su taşmamıştı. İçerideki budist saygıyla eğildi ve kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı. Suyu taşırmayan bir gül yaprağına her zaman yer vardı...
PentaxTürk Kemer :) K-3 Pentax { 40mm DA l 70mm DA Limited  l DA 10-17mm Fisheye l M 50mm 1.7 } Sigma { 105mm Macro } l   BK-777C Ball Head Tripod  Metz 48 AF-1

https://www.flickr.com/photos/117217262@N02/
http://500px.com/gkok2012

[email protected]

Çevrimdışı lionyigit

  • Üye
  • ****
  • İleti: 181
  • be different!
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #36 : 29 Mart, 2014, 09:57:44 »
Trajikomik, uzucu...
Herkesin egosunu yok etmesini diliyorum.

K5 & K200D
Pentax SMC-FA 31mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-FA 77mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL IF DC WR - Pentax SMC M 50mm f1.7
Raynox DCR-150 1.5x Macro Lens - Raynox DCR-250 2.5x Super Macro Lens
Satılık / Pentax SMC-DA 40mm f/2.8 Limited

Çevrimdışı vedib

  • Teknik Danışman
  • Üye
  • *****
  • İleti: 2.564
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #37 : 29 Mart, 2014, 11:03:45 »
Forumlar dostluk ve paylaşım yeridir; hobi ve hoşça vakit geçirilecek yerlerdir;

Meydan okuma, gruplaşma,  taraftar toplama veya üyeleri birbirine düşürme yeri olmamalı... burjuva terimini kullanarak sanki elit veya hoşgörülü olmak kusur gibi göstermeye çalışmak abesle iştigaldir. Her üyenin ayrı bir sosyal yapısı vardır ve kendi sosyal yapısını dayatmamalı,

Paylaşım yapıp yapmamak üyenin kendi tercihidir, bilgi paylaşımı esas olsada bu paylaşımlar çoğu zaman bilgi kirliliğini de berabarinde getirir.   
 
"Sizce itasdemir'in pozitif puanları neden bu kadar yüksek" bu soruyu üyeler sorgulamaz, sadece yeni foruma girenler için yol gösterici olabilir. Yöneticilerde bu puanlamayı kontrol altında tutup foruma girenleri yanıtmamaya gayret gösterirler. Puanı olmayan üye kötü üye olmadığı bilinmelidir.

Gerek yönetim, gerek üyelerin "itasdemir" nikli üyenin kötü olduğu konusunda herhangi bir vurgu yok iken; "itasdemir" in tehditkar tutumu yanında kişileri birbirine düşürecek şekilde yazışma yapması üyelerin dikkatinden kaçmıştır. Günümüz şartlarında özel mesaj veya telefon var iken sırf karşı tarafı küçük düşürme gayreti ile genel konu açmayı yadırgadım.
 

Çevrimdışı REİS

  • Üye
  • *****
  • İleti: 728
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Kayseri
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #38 : 29 Mart, 2014, 12:45:26 »
Adı geçen arkadaşımız forumdan ayrılmış gözüküyor.
Cevap hakkı kullanamadığına göre, konuyu faydasız bir şekilde devam ettirmek yerine bilgi ve fotoğraf paylaşalım.
Bu başlık iletilerini lütfen artık sonlandıralım.

Çevrimdışı MC145

  • Üye
  • *****
  • İleti: 2.724
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #39 : 29 Mart, 2014, 15:20:43 »
Bu başlık açıldığı gün forumdan tamamen kaldırılsaydı daha iyi olurdu. İnsanız hata insanlara mahsustur, İbrahim Bey belki o an bir hiddet ile konu açıp daha sonra pişman olmuş olabilir. Konuyu en iyisi biz tartışmayalım. Lütfen bu konu kapansın arkadaşlar.
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO
Samyang 35mm f/1.4 AS UMC Lens - SATILIK

Çevrimdışı OnurD.

  • Üye
  • ***
  • İleti: 61
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #40 : 29 Mart, 2014, 19:02:06 »
valla bahattinin kafası netleştiyse silelim gitsin, benim ihtiyacım yok böyle şeylere, yeterki o  öğrensin gerçeği,

kilit lütfen



bahattin uzaktan uzaktan bakıp durma sil şu konuyu, sonra incelersin + - leri :)

ibrahim Bey daha ilk sayfada silin konuyu demis. Silmeyerek ve konuya yazmasi engellenip cevap hakki doguran yorumlarda ust uste gelince sinirlenmis olabilir haliyle kim olsa sinirlenir. Forumda Hakan Tarim ve Mert haricinde kimseyi tanimam. objektif olarak yorumum; gereksiz uzadigi ve her iki tarafcada yanlis politika izlendigidir.

via Note2


Çevrimdışı lionyigit

  • Üye
  • ****
  • İleti: 181
  • be different!
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #41 : 30 Mart, 2014, 02:48:19 »
2 tarafta bence cocukluk yapmis ve halen devam ediyor
2 tarafta hatali bence...
niye baris yapilmiyor?
niye konu silinmiyor veya ilgili kisiden yorum yok
ibretlik olsunmu isteniyor?
RTE usulu bir yaklasim bence
RTE zihniyeti galiba yavas yavas insanimizin bilinc altina girmis sanirsam...
K5 & K200D
Pentax SMC-FA 31mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-FA 77mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL IF DC WR - Pentax SMC M 50mm f1.7
Raynox DCR-150 1.5x Macro Lens - Raynox DCR-250 2.5x Super Macro Lens
Satılık / Pentax SMC-DA 40mm f/2.8 Limited

Çevrimdışı Crosshair

  • Üye
  • **
  • İleti: 49
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #42 : 12 Nisan, 2014, 06:06:39 »
İlginç, en son mesaj 12 gün önce yazılmış ama bu konu hala umuma açık bir şekilde varlığını koruyor :)

Olayların nasıl bu noktaya geldiği ayan beyan belli oluyor. Çok yanlış hareketler yapılmış. Mahremiyetler bozulmuş. Ama bu konunun burada kalması forumun üzerinde bir leke gibi. Madem çözüm sağlanmış, konu da silinmeli.
« Son Düzenleme: 12 Nisan, 2014, 06:07:40 Gönderen: Crosshair »

Çevrimdışı Baha

  • Admin
  • Üye
  • *****
  • İleti: 3.787
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Hatay
Ynt: Sizce itasdemir' in pozitif puanları neden bu kadar yüksek
« Yanıtla #43 : 12 Nisan, 2014, 08:52:34 »
Konunun kapatılmasını rica edenler oldu..
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.