Gönderen Konu: Pentax K-5 Fotoğrafları  (Okunma sayısı 517597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
Ynt: Pentax K-5 Fotoğrafları
« Yanıtla #645 : 09 Şubat, 2013, 22:56:19 »
Bu gunden bazi kareler
da 40 limited ile cekildi hepsi
« Son Düzenleme: 09 Şubat, 2013, 23:36:21 Gönderen: nordlys »

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #646 : 10 Şubat, 2013, 13:08:53 »
Bu tarz fotoğraflar ilgimi çekmeye başladı son günlerde.  eleştiri istiyorum bu fotoğraflara. özellikle olumsuz :)

1

2

Kayseri-Tomarza.

Merhaba adasim, saniri mmanzara agarlikli fotograflar ilgini cekmeye baslamis yanlis anlamiyorsam. ben ozellikle sabahin ilk isiklarinda cektigin fotografa bir iki kelime soylemek isterim. Bu tarz TERS isik cekimleri kolay cekimler degil (manzara cekimlerinde oldugu gibi),  guzel yakalamissin ama gunes kubbenin arkasindan cikarken yada onune kapatmayacak bir yapi geldiginde cekseydin biraz daha siluetler belirgin olabilirdi. Ters isik cekimlerinde amac objeleri cok belirgin olarak degil bir siluet olarak vermek, bildigim kadariyla.Kotu mu hayir, gayet guzel bir kare olmus, eline gozune saglik.

Bu tarz fotograflarda (forumdaki abilerimiz ve diger tecrubeli arkadaslar daha iyi bilir)gokyuzunde bulunan en acik bolgeden spot olcumu yapip bunu bir stop kadar acarak cekim yapilirsa etki daha fazla olur. Ama cekim sayisina acimadan bir stop fazla bir stop eksik cekilerek calisma garantiye alinabilir.  Ben bir gunbatimi cekiminde 25 kare cektigimi biliyorum. Ama iclerinden ise yarar en az 3- 4 tane cikar.
Konu itibariyle yuksek yapilar (cami-kilise) in siluetleri fotografin anlatim gucunu arttirdigi kanisindayim.

Izmir de inciraltina bir gun batimi cekimi ornegini bir sayfa oncesine koymustum, bir bak istersen. Seninde yorumlarini bekliyorum.

Manzara fotograflari diger cekim tekniklerine gore bence en cok bilgi-birikim gerektiren bir konu. Gorundugu kadar kolay degil.
Oncelikle iyi bir tripod, genis aci bir lens yoksa en az bir 50mm ve nd-polarize filtreler bu konunun vazgecilmez ekipmanlari.
Isik ve manzara ayrilmaz bir ikili. Isik olmazsa olmaz bir etmen ama saate gore ayni manzara cekimi cok farkli duygular anlatir. Bu nedenle cekim saati de oldukca onemli.
Bu cekimlerde sonsuza netlemek yerine hiperfokal noktayi kullanmak net alan derinligini arttirir. Benim dikkat ettigim ve snein de son fotograflarinda gordugum sadelik oldukca onemli. Cunku manzara cekimlerinde bir cok obje yer aldigi icin kompozisyonun karmasik bir hal almasi kacinilmaz bir durum. Bu durumda olabildigince sadelige yonelinmesi manzara fotograflarinin tadini arttiran etmenlerin basinda geliyor.
kayseri Tomarza dan cektigin iki kare basarili, gokyuzu ile agaclari farkli oranlamissin, diger karede de on tarafa bir agaci alip bosluk doldurma motifi gibi kullanmissin. Hosuma gitti.
Benden  nacizane bu kadar Murat. Bu paylastiklarimi + veya - olarak algilama sadece bildiklerimi paylasayim dedim.
« Son Düzenleme: 14 Şubat, 2013, 22:18:43 Gönderen: bFeeL »

Çevrimdışı shutterbug_iconium

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #647 : 10 Şubat, 2013, 14:31:51 »

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #648 : 13 Şubat, 2013, 17:41:01 »

Nephew Again-B&W This Time! by shutterbug_iconium, on Flickr

Flaşla çekilmiş sanırım. yüzde hafif patlamalar olmuş flaştan dolayı.
Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #649 : 13 Şubat, 2013, 17:47:42 »
Yorumun için teşekkürler adaş. + yorumdan ziyade - yorumlar benim için daha önemli.
gün doğarkenki fotoğrafım çok farklı kadrajlardan çok daha etkili şekilde çekilebilirdi. o gün hastanedeydim. denk geldi kaçırmak istemedim.
ilgimi çekmeye başladı dediğim, manzara fotoğrafından ziyade, kadrajda tek ağaç, tarlaların bir motif oluşturması vs. sanırım minimalist deniyor. gerçi benimkilerde minimaliste göre kadrajda çok fazla öge var.
gün batımında ve gün doğumunda çekilen her fotoğraf çok güzel oluyor. fotoğraf çekmesem bile, hemen hemen her akşam güneş batarken ufku seyrederim. hele de hafif bulutlu ise, o renk cümbüşünü izlemeye doyamıyorum. bu renk cümbüşünün önüne, senin fotoğrafındaki gibi ögeler yerleştirildiği zaman çok daha etkili oluyor. sen karşısın dijital müdaheleye :) ama dijital müdahele fotoğrafın etkisini oldukça arttırıyor bana göre.

bu arada nedense fotoğraf paylaşımı baya azaldı. herkes yarışmaya mı odaklandı acaba :)

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #650 : 13 Şubat, 2013, 17:50:47 »
dün çektiğim bir kaç fotoğraf.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #651 : 13 Şubat, 2013, 17:53:26 »
Yorumun için teşekkürler adaş. + yorumdan ziyade - yorumlar benim için daha önemli.
gün doğarkenki fotoğrafım çok farklı kadrajlardan çok daha etkili şekilde çekilebilirdi. o gün hastanedeydim. denk geldi kaçırmak istemedim.
ilgimi çekmeye başladı dediğim, manzara fotoğrafından ziyade, kadrajda tek ağaç, tarlaların bir motif oluşturması vs. sanırım minimalist deniyor. gerçi benimkilerde minimaliste göre kadrajda çok fazla öge var.
gün batımında ve gün doğumunda çekilen her fotoğraf çok güzel oluyor. fotoğraf çekmesem bile, hemen hemen her akşam güneş batarken ufku seyrederim. hele de hafif bulutlu ise, o renk cümbüşünü izlemeye doyamıyorum. bu renk cümbüşünün önüne, senin fotoğrafındaki gibi ögeler yerleştirildiği zaman çok daha etkili oluyor. sen karşısın dijital müdaheleye :) ama dijital müdahele fotoğrafın etkisini oldukça arttırıyor bana göre.

bu arada nedense fotoğraf paylaşımı baya azaldı. herkes yarışmaya mı odaklandı acaba :)

Dijital mudahala vb durumlara asla karsi degilim, ben pek sevmiyorum. Elimde Lightroom 4 var, arada acip bakiyorum onda, benim ilgi alanimda pek dijital mudahale gerekmiyor. Genelde neyse o, nadiren de olsa bende mudahalede bulunuyorum.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #652 : 13 Şubat, 2013, 17:58:10 »
kastettiğim senin söylediğin. dijital müdaheleyi pek sevmediğini biliyorum. tabiki tercih meselesi.

bu da Erciyes'ten gelsin

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #653 : 13 Şubat, 2013, 18:00:20 »
Bu arada Murat, yarismaya da iki gun kaldi, dedigin gibi her kez kitlendi her halde. Pek fotograf gonderen .elestiri yapan yok bu aralar ;)

Çevrimdışı shutterbug_iconium

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #654 : 14 Şubat, 2013, 14:57:18 »
Flaşla çekilmiş sanırım. yüzde hafif patlamalar olmuş flaştan dolayı.

Yorum için teşekkür ederim. Ortam hayli karnlıktı, flaşsız çekmeyi beceremedim doğrusu.

Çevrimdışı morqos

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #655 : 14 Şubat, 2013, 18:45:02 »

-

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #656 : 14 Şubat, 2013, 22:08:40 »
Serdar sevmeye mi başladı K-5'ini? ;D

Yalnız az daha yumuşak ve 1 ton açık çekmen gerekiyor gibi. Gerçi zevk meselesi bu kısmı.
« Son Düzenleme: 14 Şubat, 2013, 22:19:22 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı morqos

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #657 : 14 Şubat, 2013, 22:42:13 »
Aslında seviyorum, istediğim kareyi yakalayabildiğim zaman en mutlu benim. Fakat az önce yine 18-55 ile 55mm'de iken kısa mesafede düşük ışıkta af kararsızlığı yaşadım ve üstüne kapatıp kendim manuel netleme yaptım. Çok daha güzel sonuçlar aldım. Bu durumlar beni biraz hayal kırıklığına uğratıyor. Ama seviyorum ben yine de. Tek sıkıntım zamanım olsa da daha fazla fotoğraf çekebilsem :)

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #658 : 14 Şubat, 2013, 22:44:47 »
Hasır gölgelik fotoğrafı gayet güzel bence.
K-1
Wivitar 19-35 3,5/6
Tamron 70-200 2,8
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #659 : 14 Şubat, 2013, 23:01:46 »
Aslında seviyorum, istediğim kareyi yakalayabildiğim zaman en mutlu benim. Fakat az önce yine 18-55 ile 55mm'de iken kısa mesafede düşük ışıkta af kararsızlığı yaşadım ve üstüne kapatıp kendim manuel netleme yaptım. Çok daha güzel sonuçlar aldım. Bu durumlar beni biraz hayal kırıklığına uğratıyor. Ama seviyorum ben yine de. Tek sıkıntım zamanım olsa da daha fazla fotoğraf çekebilsem :)
:) af kararsızlığı oldu mu makineyi yere çalasım geliyor. 55-300'de çok yaşıyorum ben de. önümden şahin geçiyor. basıyorum, gıyyy diyor gıyy diyor bir ileri bir geri, karar verene kadar kadrajdan çıkmış oluyor :(

Pentax K-5 almak üzereyim. Lütfen yardım edin

Başlatan illetyus

Yanıt: 17
Gösterim: 30109
Son İleti 21 Temmuz, 2013, 16:42:59
Gönderen: aghytn
Pentax, K-5 sahiplerine €80 ya da €50 geri odeme yapiyormus

Başlatan Kuvvet

Yanıt: 15
Gösterim: 23001
Son İleti 31 Mayıs, 2012, 21:26:26
Gönderen: munzurlu
pentax k5 i bilgisayardan kontrol etmek için??

Başlatan mrl.ztrk

Yanıt: 5
Gösterim: 13459
Son İleti 27 Haziran, 2013, 22:17:31
Gönderen: cumuta
Pentax K5 Dahili Flaş Problemi

Başlatan hygunduz

Yanıt: 2
Gösterim: 7267
Son İleti 08 Temmuz, 2019, 18:00:45
Gönderen: hygunduz
Pentax k5 icin lens önerisi