Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SR konusu açılınca dayanamadım, SR'ın tek faydasını SMC-M ve A serisi ve diğer manuel lenslerde görebildim. Nikon için bişey diyemem, kullanmadım fakat Canon'da titreşim azaltmayı gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim. KR ile 600d nin gece çekiminde titreşim azaltma canonda çok daha başarılı göründü diyebilirim. Lenste SR olunca fiyatlar yükseliyor konusu artık pek de geçerli bir kuram gibi gelmiyor bana. Pentax artık gayet pahalı bir ürün yelpazesine sahip Ayrıca genel olarak lens fiyatları da üç aşağı beş yukarı aynı. 2. el piyasada fark neredeyse diğer markalarla kapanmış halde. 189 liraya 50mm 1.8 II canon lensi de alınca bana gayet makul geldi. 55-300ün 2. eli 55-250 ile kafa kafaya. FA 50mm 1.4 ile Canon 50mm f1.4 usm ikinci elde biraz araştırma ile 50 liradan az bir farka bulunabiliyor. 3.parti lens üreticilerinin lenslerindeki fiyat farkları yine maksimum 50lira dolaylarına düşüyor..Pentax bütçe dostu olmaktan çıktı.. Bunun için önce türkiye ayağına, hemen ardından lenslerin tamamını efsaneleştiren tutkulu pentaxianlara teşekkür ediyorum
Pentax artık gayet pahalı bir ürün yelpazesine sahip
Ercan bey sizin şu çok kaliteli ve ucuz yeni Nikon FF makinanızın sonuçlarını pek göremedik. Sizi 3300 dolarlık D800E'nizle benim 450 dolarlık tarihi K200D'imle halka açık düelloya davet ediyorum, Orijinal RAW'larıyla birlikte. Resimleri aynı programla oynamadan resize edip post edeceğiz (rawthreapee veya ACR) ve anket yapacağız hangi görüntü daha kaliteli diye. RAW'ları sonra ben siteye koyacağım isteyen indirip kendi baksın diye. Hodri meydan, varmısınız? Hatta bir K-5 ve birde Canon FF sahibinide katabiliriz düelloya, Dünya aleme örnek olur. Nikon 50mm sabit lensiniz varmı?
sukru can abi d800e hakaret etmis olurum o kadar kuculmedi bu makina k200 le duello edecek kadar
trabzoda rakini ve baligini icerim
hehehe @cbaytan 36mp lik d800e hangi boyutta fotoğraflarla kafa tutacaksınız merak ettim k200d nizle çektiğiniz 10mp fotoğrafı interpolasyon ile 36mp ye çıkarıp karşılaştırmanız en doğru sonuçları verir
Babamın neden hep 2mp çektiğini daha iyi anlıyorum şimdi.
baban 2mp çekiosa ve makinası atıyorum 12mp se fotoğraf kalitesi olarak hiç bi fark olmaz çünkü makina 12mp çekip onu 2mp boyutuna küçültüp sunar.interpolasyon çok farklı bi kavram.çin işi webcam lerde filan görülür en çok aslında 2mp çeker ama interpolasyon la onu 10mp e çıkarır ve çamur gibi fotoğraf verir.k200d kullanıyorum interpolasyonla 10mp den 36 mp e çıkardım fotoğraf boyutunu sonuç rezalet.ha k200d ile d700e kafa tutulcaksa cbaytan 36mp yüklesin öyle tutsun kafa:-)bende çıkıp 6mp lik k100ds ile k5 e kafa tutarım durum buysa
Başlatan Baha
Başlatan nordlys
Başlatan sdemir03
Başlatan MC145
Başlatan happyprince