Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bizim gibi garibanlar o kadar para verip de tabiki bunları denemez ama bi deneyen vardır yabancı forumlarda teşekkürler.
Kesin vardır Hiç merak etmedim açıkçası, rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Makineniz geldikten sonra çektiğiniz fotoğraflarıda bekleriz
valla konuya bakmadan bile kart kelimesini gordumde bakmadan yazayim dedim yazik paralariniza valla gidin bit pazarindan kici kirik bir kart alin bu bilindik markalardan daha iyidirbende k200 d varken korkunc bir pil sorunu yasamisdim bende en uzun kalan makinadir zaten ve en sonunda sans eseri ulan alayim dedim gittim bim market gibi bir magza pil getirmis aldim makinaya takdim ulan bitmek bilmiyor ne enolop ne baska marka boyle performans yapar
Bekleme olayı hafıza kartıyla ilgili.. yoksa 600d ninde 60d ninde işlemcisini yer K5 teki Prime IISaniyede 7 kare raw ve tek işlemci ile işleyebiliyor.. 7D bile çift işlemci saniyede 8 kare zor işlerken.yani durum tamamen kartın hızından kaynaklanıyor.. Sandisk Extreme Pro 95mb/sn alırsan 3-5 sn sürer sürmez
Ahmet Sandisk Extreme Pro 95mb/sn olan kart bildiğim kadarıyla UHS I desteği ile bu hıza çıkıyor. Ama Pentax'ın hiçbir modeli UHS I desteğine sahip değil. Bende de Sandisk Extreme Pro 45mb/sn olanı var ve bu hızları alamıyorum maalesef. K-5 ilk çıktığı sürümünde sadece SDHC kartları desteklerken, sonradan firmware güncellemesi yayınlayarak SDXC kartları da desteklemeye başladı. Ama UHS I desteklemediği belirtilmişti. ( http://www.pentax.jp/english/support/digital/k-5_s.html )İnsallah bir güncellemeyle UHS I desteği gelir de ben elimdeki kartı maximum kullanmaya başlar ve beklemeleri minimuma indiririm.Ayrıca çok öğrenmeye çalıştığım ama bilgisine ulaşamadığım bir konu da bu Prime II İşlemcinin yazma hızı/sn olayı. Bilen varsa aydınlatsın lütfen.
Başlatan marikan
Başlatan yLdRy