Gönderen Konu: gelin damat dış çekim icin tüyosu olan?  (Okunma sayısı 15974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gülsemin

• Üye
    • Profili Görüntüle
gelin damat dış çekim icin tüyosu olan?
« : 21 Eylül, 2014, 01:13:04 »
Arkadaşlar merhaba,biliyorum çokca açıldı bu konu,onları da okudum ama,herkesin şartları olanakları farklı tabi,gerek ekipman gerek mekan gerek tecrübe vs...Yakın bir zamanda çok yakın bir arkadaşımın Adana'da gelin damat dış çekim fotoğraflarını çekeceğim. (merkezde olucak düğün dolayısı ile o civarlarda olur muhtemelen ama henüz yer net değil,nereler olabilir bu konuda fikri olan varsa cok sevinirim ayrıyetten.Tarsus'da iyi yerler oldugunu okudum ama mesafe sıkıntı yaratabilr) Bu iş için profesyonel hiç bir tecrübem olmadı şu ana kadar..Elimdeki ekipman biraz sınırlı,flaşım da yok. o nedenle doğal ışık cok önemli olacak benim için.Elimde halihazırda K5+18-55+50-200+ ( gelmesini dört gözle beklediğim:) ) sigma 35 1.4 var bir de helios 44m6 (henüz adaptörü de almış değilim gerci hic denemedim)
Durumum kısaca bu.
 Sizce en cok nelere dikkat etmeliyim? Özellikle de ışığı etkili biçimde kullanmak için? reflektör almayı düşünüyorum,en eko.ve işlevsel olanından.ne tavsiye edersiniz?
 Bir de ya raw düzenlemesi yapabileceğim bir program yada cok detaylı olmasa da photoshop için bir program yada seminer kurs tavsiyesi olan var mı? Çektiğim fotoğrafları ufak düzeltmeler kolaj vs yapabilmek için.
 Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bir el atarsanız cok mutlu olucam:))))

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: gelin damat dış çekim icin tüyosu olan?
« Yanıtla #1 : 21 Eylül, 2014, 08:19:55 »
K5 + Sigma 35 size fazlasıyla yeter öncelikle.
Reflektör mutlaka alın. Kullanması flaştan daha kolay olacaktır. Şimdi flaş alsanız öğrenmeniz gereken daha çok şey olacak.
Aksesuarlar alın yanınıza mutlaka (uçan balon, boş çerçeve, köpük balon oyuncağı gibi) farklı kareler yakayabilirsiniz bunlarla.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı Gülsemin

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Eylül, 2014, 15:15:58 »
Cok tesekkur ederim,reflektor kac cm kullanmistiniz siz memnun kaldiniz mi?

Çevrimdışı kemal

• Üye
  • http://500px.com/KemalYazc
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Eylül, 2014, 15:26:34 »
Arkadaşlar merhaba,biliyorum çokca açıldı bu konu,onları da okudum ama,herkesin şartları olanakları farklı tabi,gerek ekipman gerek mekan gerek tecrübe vs...Yakın bir zamanda çok yakın bir arkadaşımın Adana'da gelin damat dış çekim fotoğraflarını çekeceğim. (merkezde olucak düğün dolayısı ile o civarlarda olur muhtemelen ama henüz yer net değil,nereler olabilir bu konuda fikri olan varsa cok sevinirim ayrıyetten.Tarsus'da iyi yerler oldugunu okudum ama mesafe sıkıntı yaratabilr) Bu iş için profesyonel hiç bir tecrübem olmadı şu ana kadar..Elimdeki ekipman biraz sınırlı,flaşım da yok. o nedenle doğal ışık cok önemli olacak benim için.Elimde halihazırda K5+18-55+50-200+ ( gelmesini dört gözle beklediğim:) ) sigma 35 1.4 var bir de helios 44m6 (henüz adaptörü de almış değilim gerci hic denemedim)
Durumum kısaca bu.
 Sizce en cok nelere dikkat etmeliyim? Özellikle de ışığı etkili biçimde kullanmak için? reflektör almayı düşünüyorum,en eko.ve işlevsel olanından.ne tavsiye edersiniz?
 Bir de ya raw düzenlemesi yapabileceğim bir program yada cok detaylı olmasa da photoshop için bir program yada seminer kurs tavsiyesi olan var mı? Çektiğim fotoğrafları ufak düzeltmeler kolaj vs yapabilmek için.
 Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bir el atarsanız cok mutlu olucam:))))
keşke çekime gideceğinizi söyleseydiniz bir çekime gelirdiniz benimle birlikte size de tecrübe olurdu :)
bir akşam zaman ayırırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
çekimde başarılar. umarım iyi geçer ;)
Canon 5D markII + Battery Grip
Canon 7D + Battery Grip
Canon 85mm USM 1:1.8
Canon 50mm USM 1:1.4
Sigma 70-200mm EX APO DG OS HSM II 1:2.8
Canon 8-15 USM 1:4 Fish eye
Yongnuo 560II 460IIvs. vs. vs.

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Eylül, 2014, 15:40:38 »
110cm reflektör kullanıyorum. Tavsiye ederim, küçük almayın bence.
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı Gülsemin

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Eylül, 2014, 22:46:29 »
Kemal bey aslında çok sevinirdim.yaşayarak öğrenme olurdu:) sizi de aramadim 50mm fa'yi test edecektik ya, şimdilik beklesin o 35mm 1.4 aldım çünkü,aslında sizden öğrenilecek çok şey var.3une kadar vaktim var ekimin.sizin hic var mi cekim bilmiyorum ama olursa şayet bi kaç şey kapabilmek için gelmeyi isterim.

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Eylül, 2014, 23:05:52 »
Pentaxturk'te böyle bir gelin-damat görmeden gözüm açık gider :)
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Fotoğraf Yada Film Çekimleri İçin Amatörce Sahte Kan Yapımı!

Başlatan muhsinbagdadi

Yanıt: 3
Gösterim: 30716
Son İleti 03 Ekim, 2012, 23:29:56
Gönderen: PENTAX
Fotoğrafçılar İçin 100 Öğüt (Biraz sıradışı öğütler, Lütfen Okuyun)

Başlatan REİS

Yanıt: 6
Gösterim: 15564
Son İleti 23 Mart, 2013, 13:41:06
Gönderen: excil
Bu Pazar Fotoğraf için Ne Yaptın? (Ocak Son Hafta)

Başlatan cbaytan

Yanıt: 4
Gösterim: 35808
Son İleti 30 Ocak, 2012, 00:55:47
Gönderen: ercan69
Yarışmalar ve Sergiler için Fotoğraf Seçimi

Başlatan JoRDaN

Yanıt: 9
Gösterim: 22800
Son İleti 20 Nisan, 2012, 12:27:44
Gönderen: cbaytan
Bu Pazar Fotoğrafçılığın için Ne Yaptın?

Başlatan cbaytan

Yanıt: 22
Gösterim: 43049
Son İleti 13 Ocak, 2012, 10:01:12
Gönderen: cbaytan