Gönderen Konu: SMC Pentax-DA* 55mm F1.4 SDM  (Okunma sayısı 13083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı thepisode

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: SMC Pentax-DA* 55mm F1.4 SDM
« Yanıtla #30 : 30 Eylül, 2014, 23:07:45 »
Karadeniz semalarından biri almış gibime geliyor :) benim olmadıkça çok ilgimi çekmeyen bir objektif :D

Çevrimdışı Phil

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 30 Eylül, 2014, 23:20:07 »
Karacaoğlan derki: Ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca... :D

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 01 Ekim, 2014, 10:07:56 »
Alınmıyorum, ben de eğleniyorum. Bir gün gelip burada yazanlarla karşılaşıp tanıştığımızda hep birlikte daha da eğleneceğiz  ;D

50-135'in diyaframını 1.4'e açtırmak istesek yapabilecek bir usta var mıdır, Hayyam'da?

Sataşma hakkımı kullanıyorum  :D
Sunay usta 55mm'yi 135mm'ye uzatıyomuş diyolllaa :))
« Son Düzenleme: 01 Ekim, 2014, 10:09:10 Gönderen: gokhans »
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #33 : 01 Ekim, 2014, 10:14:41 »
Fil mi Pil mi ?
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 01 Ekim, 2014, 12:07:35 »
Mehmet bey ,
Arkadaşın 2008'den paylaşımları var merak ederseniz

http://www.netfotograf.com/forum/dslr/pentax-ve-fotograf-dostlugu-23404-1154.html
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #35 : 01 Ekim, 2014, 12:34:52 »
Mehmet bey ,
Arkadaşın 2008'den paylaşımları var merak ederseniz

http://www.netfotograf.com/forum/dslr/pentax-ve-fotograf-dostlugu-23404-1154.html
Hım kumaşı ortaya çıkmaya başladı yavaş yavaş, desenize iyi kumaş.
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı Phil

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 01 Ekim, 2014, 12:48:27 »
Fil mi Pil mi ?
kısaca fil deyin, her seferinde 1 kg versem. bir kac yıl sonra ceylan olur adım

Çevrimdışı halpaslan

• Üye
  • Hevesli
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #37 : 01 Ekim, 2014, 13:02:05 »
Hımm aliasili mi Aldı yoksa :?

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 02 Ekim, 2014, 18:32:42 »
Karadeniz semalarından biri almış gibime geliyor :) benim olmadıkça çok ilgimi çekmeyen bir objektif :D

En yakın cevabı verene ne ödül veriyorduk  :D Yalnız Alpaslan bana al dedi ben de aldım, o bilemedi ya  :)

Arkadaşlar lensi ben aldım. Amacımız burada bir gizem veya dikkat çekmek değil. Adnan Bey bir anda ortaya çıktı ve Pentax'ın efsanevi bazı lenslerini satışa koydu.Elbette bu kadar az bilgi sahibi olduğunuz birisinden alışveriş yapmak kolay değil.Neyse kendisi aslında eski Pentaxçılardan ama uzun süre fotoğrafa ara vermiş olduğuna gönderdiği bilgilerden kanaat getirdim ve alışveriş yapmaya karar verdim. Aldıktan sonra konuya baktığımda haliyle diğer arkadaşlarımızın da aynı konu hakkında kafalarının karışık olduğunu gördüm.Ortada 15mm ltd gibi harika bir lens daha var ki satılık bu lensi almak isteyen birçok kişi de var,şimdi ben aldım desem ürün elime tam geçmedi bir nevi referans olmuş olacağım, o yüzden ürün elime geçene kadar bir kanaat belirtmeme kararı aldım.

Ürün biraz önce elime geçti, Adnan beyin fotoğrafçılık hobisi gibi lenste zamanda durmuş adeta,yani tertemiz lens,kutusunu bile muhafaza etmiş.Böylelikle bir alışverişi sonlandırmış olduk.

Lense gelince bu lensin özelliği yeni nesil DA lenslerin keskinliği ile eski nesil Takumar lenslerin filmsi özelliğini birleştirmesi. Buna benzer diğer lensi de FA 85mm dir ama o zaten FA yani eski nesil,yeni nesil DA lenslerde bu lens tek. Bana da bu lensi Peker Burak tavsiye etmişti ki aramızda en fazla portre de tecrübeli olan kişidir.Bir arkadaşın lensinde de biraz tecrübe edince tavsiyesinin yerinde olduğunu anladım.

Lens hakkındaki fikirlerini zaman ile lens başlığındaki konuda paylaşırım.Ama şu kadarını söyleyeyim portre çeken her fotoğrafçı da bu lens olmalı. Abartı değil gerçekte mükemmel bir lens. Ben portre çektikçe ( bunun için güzel kız bulmam lazım  :D ) paylaşırım ama paylaşılmış olanı var. Aşağıda bir link vereceğim oradaki kişi DA 55mm ve FA 85mm ile birçok portre çekmiş.Fikir verir.

https://www.flickr.com/photos/msaranga/
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı halpaslan

• Üye
  • Hevesli
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #39 : 02 Ekim, 2014, 19:10:20 »

En yakın cevabı verene ne ödül veriyorduk  :D Yalnız Alpaslan bana al dedi ben de aldım, o bilemedi ya  :)

Arkadaşlar lensi ben aldım. Amacımız burada bir gizem veya dikkat çekmek değil. Adnan Bey bir anda ortaya çıktı ve Pentax'ın efsanevi bazı lenslerini satışa koydu.Elbette bu kadar az bilgi sahibi olduğunuz birisinden alışveriş yapmak kolay değil.Neyse kendisi aslında eski Pentaxçılardan ama uzun süre fotoğrafa ara vermiş olduğuna gönderdiği bilgilerden kanaat getirdim ve alışveriş yapmaya karar verdim. Aldıktan sonra konuya baktığımda haliyle diğer arkadaşlarımızın da aynı konu hakkında kafalarının karışık olduğunu gördüm.Ortada 15mm ltd gibi harika bir lens daha var ki satılık bu lensi almak isteyen birçok kişi de var,şimdi ben aldım desem ürün elime tam geçmedi bir nevi referans olmuş olacağım, o yüzden ürün elime geçene kadar bir kanaat belirtmeme kararı aldım.

Ürün biraz önce elime geçti, Adnan beyin fotoğrafçılık hobisi gibi lenste zamanda durmuş adeta,yani tertemiz lens,kutusunu bile muhafaza etmiş.Böylelikle bir alışverişi sonlandırmış olduk.

Lense gelince bu lensin özelliği yeni nesil DA lenslerin keskinliği ile eski nesil Takumar lenslerin filmsi özelliğini birleştirmesi. Buna benzer diğer lensi de FA 85mm dir ama o zaten FA yani eski nesil,yeni nesil DA lenslerde bu lens tek. Bana da bu lensi Peker Burak tavsiye etmişti ki aramızda en fazla portre de tecrübeli olan kişidir.Bir arkadaşın lensinde de biraz tecrübe edince tavsiyesinin yerinde olduğunu anladım.

Lens hakkındaki fikirlerini zaman ile lens başlığındaki konuda paylaşırım.Ama şu kadarını söyleyeyim portre çeken her fotoğrafçı da bu lens olmalı. Abartı değil gerçekte mükemmel bir lens. Ben portre çektikçe ( bunun için güzel kız bulmam lazım  :D ) paylaşırım ama paylaşılmış olanı var. Aşağıda bir link vereceğim oradaki kişi DA 55mm ve FA 85mm ile birçok portre çekmiş.Fikir verir.

https://www.flickr.com/photos/msaranga/
Vay arkadaş Gözlerim doldu ne hatrımız varmış. Şaka bir yana selman ın almasına sevindim. Artık bol bol Paylaşım bekleriz :)

Çevrimdışı Mikrobiyolog

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #40 : 02 Ekim, 2014, 23:46:21 »
Kargo iki günde gidecek deyince aklıma ilk Gümüşhane ve sen gelmiştin Selmancım. :) Senin almana sevindim. Hayırlı olsun, güle güle kullan. Oktay'la aynı olan bayağı bir lensiniz oldu yanılmıyorsam. Paylaşımları bekliyorum. Flickr'dan takipteyim.
Satılıklar: Pentax FA 35mm f/2, Pentax-A 50mm f/1.7, Vivitar 55mm f/2.8 Macro PK bayonet

***SATILIK*** """KELEPİR""" PENTAX 18-55 DA-L KİT LENS

Başlatan fatihtekin88

Yanıt: 2
Gösterim: 10407
Son İleti 31 Temmuz, 2013, 00:30:52
Gönderen: fatihtekin88
Nadir Lensler: Pentax "K" 28mm f3.5 / "K" 50mm 1.2 / M 75-150mm

Başlatan R1

Yanıt: 16
Gösterim: 24351
Son İleti 09 Nisan, 2014, 14:20:26
Gönderen: R1
_____ En Keskin 50mm yani Pentax M 50mm f/1.7 üstelik Tertemiz _____

Başlatan sydbarret

Yanıt: 4
Gösterim: 11803
Son İleti 20 Mart, 2015, 07:03:33
Gönderen: sydbarret
SATILDI ** PENTAX SMC DA 16-45mm f/4 *** SATILDI ***** !!!!

Başlatan adr

Yanıt: 1
Gösterim: 14429
Son İleti 18 Şubat, 2012, 15:34:41
Gönderen: ercan69
*** (SATILDI) *** PENTAX SMC 55-300mm f/4-5.8 (SATILDI)

Başlatan adr

Yanıt: 6
Gösterim: 12213
Son İleti 24 Nisan, 2012, 23:03:26
Gönderen: soneryen