Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Formunuza Hoşbuldum, Cevaplar için ayrı ayrı herkese teşekkür ederim. Kompakt bir makine kullanıyorum ve alacağım ilk prof. makine olacak.İlk düşündüğüm makine Canon 650d idi ancak pentax k30 makinenin sağlamlığı beni kendine çekti.Tam K30 makine alacakken forumdaki yorumlar doğrultusunda K-5 makine almaya karar verdim.İlk makinemin K-5 olması prof makineleri tanımamda zorluk çıkartır mı?(Zorluk çeker miyim?)Tşkler...
K-30 ile K-5 iis arasındaki farklılıklardan bazıları K5 iis:artılar: 14 bit raw çekebiliyor, iso 80'den başlıyor, battery gripi var, üst ekran ve 1/8000, 7 fps çekim, magnezyum alaşımlı gövdeeksiler: videoda af yok, video frame oranı düşükK30:artılar: Video frame oranı daha yüksek ve videoda af var, bana göre gövde yapısı daha çekicieksiler: 12 bit raw, 1/6000 enstantene hızı(sanki 1/8000 kullanıyoruz da:) ), 6 fps, bana göre magnezyum alaşımlı gövde, grip ve üst ekran eksiği var.Bunları sıralayınca çok fark var gibi göründü ama bu farklılıkları kim ne kadar kullanıyor derseniz amatörler için üst ekran ve grip farkı daha çok öne çıkar. O nedenle fazla takmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ayrıca zaten K-5 yarı pro bir gövde, K-30 ise giriş seviyesi, yani farklar normal.
konu kirliliği için kusura bakmayın aramalarda bulamamışım bu konuyu, yaşlandık sanırım konuyu silip buradan devam edeyim istedim sorularıma ama malum konuyu silemedim. en azından tek bir konu altında devam etmesi açısından aklıma takılan soruları buradan sorayım artık. K-5 için belli serilerin sensöründe leke ve af sorunu varmış diye okudum. dedikodu kazanı da olabilir bu tabi. bunun doğruluk oranı nedir? Şuan ki düşüncem K-5 ii almak. K-5 ii modelinde bilinen bir kronik arıza varmıdır dikkat etmem gereken? birde K-5 iis modelini almadığım için çok şey kaybetmiş olurmuyum?