Merhaba arkadaşlar,
Bu konu hakkında başlık açılmadığını fark ettim. Ben de haddim olmadan Stainless Stell (Ahmet) arkadaşımızın bir fotoğrafını ele alarak. Olabildiğince bir şeyler yazmaya çalışacağım. Tabi ki bu konuda amatör bile sayılmam. Ama benimle birlikte kompozisyon konusunda iyi olan arkadşaların da paylaşım yapacağını umarak konuyu açıyorum.
Şimdi gelelim Ahmet'in fotoğrafına.
1. Altın Oran: Aşağıdaki fotoğrafı incelerseniz Konunun tam olarak foroğrafta altın orana göre düzenelendiğini göreceksiniz:

Ahmet bu fotoğrafı ya buna göre croplamış ya da benim düşünceme göre zaten bu konuda yeteneği olan arkadaşımız gözüne güzel gelen noktada denklanşöre basmış ve bize tam derslik bir fotoğraf sunmuş
2. Üçler kuralıBeyaz çizgiler fotoğrafı 9 parçaya bölüyor:

aşağıdaki 3 parça köprünün alt kısmı
üstteki 3 parça gökyüzü
ortadaki 3 parça köprüyü almış
Konu sağ ortadaki parçaya yerleştirilmiş.
Tek kelime ile mükemmel
3. Leke dağılımıNe diyebilirim ki konu sağ tarafta ve olduğu gibi dikkati üzerine topluyor. Sol taraftaki köprünün ayağı ise leke dağılımını dengeliyor

.

Ahmet'i tebrik etmek ve şapka çıkartmak kalıyor bize de

. Tebrikler Ahmet. Elindeki 500TL'lik ekipmanla bile ders niteliğinde fotoğraf çekilebileceğini gösterdiğin için bize.
Arkadaşlar sizden de isteğim bu kadar detaylı olmasa da hoşunuza giden kompozisyonları ve nedenlerini bu şekilde bu başlık altında paylaşalım. Böylece hep beraber bir şeyler öğrenelim.