Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir ihtimal. Kötü niyetli bir insan ana kartı arızalı bir K20D'si varsa, alıcı gibi davranıp sizin makinenin sağlam ana kartını kendisininkiyle değiştirip size de"hocam sizin makine bozuk çıktı" dese. Kime neyi ispatlayabilirsiniz? Böyle olmuştur demiyorum ama, olur mu olur. Onun için bu sanal pazar üzerinden veya sahibinden.com'da "get" açarak yapılan satışlar, yani alıcının ürünü alıp onay vermesi halinde ürün bedelinin satıcıya ödenmesi üzerine kurulan sistemde satıcılar büyük risk altında.
Esasında konuyu bu bölüme açma konusunda tereddütlerim vardı, ancak üzerinde bir müddet düşününce başıma gelenlerin tüm sorumlusunun yine kendim olduğuna, saflıklar ve ani verilen kararlarla bu duruma geldiğime kanaat getirdim.Çok da derin bir mevzuu değil benimkisi..Geleneksel maddi sıkıntı dönemlerimden birini yaşarken başladı herşey..Bir zamanlar çokça kullandığım ama son dönemde çeşitli sebeplerle el süremediğim K20D ve 16-45'ten oluşan (bana göre oldukça doyurucu) seti maddi kaynak yaratma, başka birine yüz karartmama arzusuyla satışa koydum. 16-45 nispeten daha erken satıldı da K20D garibim resmen süründü..450 tl gibi bir fiyat üzerinden bir arkadaşla anlaştık ki satış sanalpazar üzerinden olacaktı.Oldu da..Arkadaş ödemeyi yaptı, ben "ürünün bataryasını çıkardım, kendi çantasına koydum, çantasını da kutuya koydum" ve kargoya verdim.Kargo bir kaç gün geç ulaştı alıcıya..İyi hoş..Gece yarısı bir mesaj...-"Hocam makine de arıza var"Tövbe bismillah!Forumdan arkadaştan aldığım cillop gibi makine, cillop gibi baktığım, jilet gibi kullandığım, birgüne birgün aksırmayan, tıksırmayan makinem de off-on tuşu açıldığında üst ve arka ekrana görüntü gelmediği söylendi...Sanal ortamda pek çok alım ve de satım yapan benim gibi biri için hem hayal kırıklığı hem gurur zedelenmesi bu.."Tamam" dedim, "hemen geri gönderin makineyi".Makine geldi, ben de makineyi İstanbul'da Pentaxcılarca iyi bilindiğini düşündüğüm bir ustaya gönderdim..Ve bilin bakalım arıza ne çıktı...Anakart...Orjinal anakartın 410 Euro olduğu, çıkma bulunsa bile üzerine yazılım atılması gerektiği, bunun da sadece Fransa'da yapılabildiği söylenince kocasına kızan avrat intikamının kurbanı gibi başımdan aşağı kaynar sular döküldü...Tüm yaşanılanların sorumlusuymuş gibi nefret ettim o an makineden..ağzımdan dökülüverdi "hurda olarak ne kadar eder diye"-"50 lira" deyiverdi usta..Tamam dedim kalsın sende...İşte orada durmalıyım...Belki bir umutla başka bir yol bulur kurtarırdım makineyi..Belki biraz daha araştırabilirdim.50 liraya gitmemeliydi o makine.Açeydim gollerimi gitme deyeydim...Ama olan oldu...Ne beni maddi darboğazdan kurtarabildi makine, ne de bir işime yaradı...Mundar ettik kaldık...Bu bölüm bir takım açıklamalar ve sorulara gebe...1. Kargoda pili takılı değilken ve üzerinde hiçbir fiziksel zarar görünmezken, paketlemesi iyi yapılan bir makine nasıl anakart arızası doğurabilir, ki daha önce asla ve kat'a böyle bir arıza vermemişken?2. Anakart temini veya değişimi K20D'ler için bu denli uluslararası bir sorun doğuruyor mu? Fransa'da yazılım atma felan...3. Gözümle görmedim, kulağımla duymadım...Bu nedenle yukarıda anlatılan olaylarla ilgili olarak kimseyi suçlamıyor sade ve sadece kafamda dönüp duran deli sorulara cevap arıyorum...4. Ama ahım var, mümkün olan en kısa sürede K20D&16-45 setine tekrar dalıcam..Okuma, yorumlama, cevaplama kadirşinaslığını gösteren herkese selamlarımla...Kerem GÜREL
Başlatan ankaradag