Küçükken arkadaşlarla mahallede gazoz kapağı oynardık. Bir gün gazoz kapağı oynadığımız yere bir çocuk geldi. Elinde mikasa topu vardı. Tanımadığımız bu çocuk bize haydi maç yapalım dedi. O güne kadar en fazla plastik topla maç yapmış olan bizler, ağızlarımız bir karış açık koşa koşa gittik maç yapmaya. Yeni çocuğun ismi Turgut'tu. Babası sarraf olan Turgut zengin bir ailenin çocuğu olduğunu bize eze eze göstermişti.
Her şey normal başlamıştı. Turgut her gün akşam üstü topuyla gelip takım kuruyor ve maç yapıyorduk. Birkaç gün sonra Turgut iyi oynayanları kendi takımına almaya başladı. Top onun olduğu için oyunu o kuruyordu. Zaman geçtikçe Turgut'un takımına orta sahada bile faul yapılsa penaltı oluyordu. Penaltıları kim kullanıyordu tahmin edin
Günler ilerlemeye başladıkça maçlarda enteresan gelişmeler olmaya başladı. Turgut kendine faul yapanı, kendi takımına gol atanı oyundan atmaya başladı. Gerekçesi basitti.. "Top benim istediğimi oynatırım"
Ben Turgut'un takımında olmama rağmen bu durumdan rahatsız olmaya başlamıştım. Bir maç yaparken benden 3 yaş küçük olan kardeşim Turgut'a faul yaptı. Turgut kardeşimi maçtan attığında o kadar sinirlenmiştim ki Turgut'a saldırmak istedim ama ailem kavga etmeme çok kızdığı için sadece oyundan çıkmakla yetindim. İşte o an bir şeyi farkettim; arkadaşlarımdan bazıları da benim gibi oyunu bırakmışlardı. Gazoz kapağı oynadığımız yere gidip oturduk. Sinirden ağlamıştım. Turgut'un "top benim istediğimi oynatırım" davranışları bizi derinden etkilemişti.
Gökhan "harçlıklarımızı biriktirip top alalım" dedi. Hepimizin kafasında çakan şimşekler gözlerimizden belli oluyordu. Bilyeler satıldı, harçlıklar birikti, babalardan biraz destek alındı ve yeni topumuza kavuştuk. 7-8 arkadaş ortak almıştık topu ve her gün birimiz eve götürüyorduk maçtan sonra. Topu eve götürenin görevi, maçtan sonra topu temizleyip bir dahaki maça kadar korumaktı. Çok mutluyduk. Kimse "top benim istediğimi oynatırım" diyemiyordu.
Uzun lafın kısası "topun bir kişiye ait olmadığı" ve "top sahibinin istediğini yapmadığı" bir oluşuma ben de katılıyorum.
Saygılarımla.
06 Şub 01:37 - mehmet emre uysal: Sinefoto'dan A.F.Y. Dh'deki çağrıyı görmüş gelmiş
06 Şub 01:38 - ahmet teke: ercan abi kalayladı biraz ama
06 Şub 01:39 - mehmet emre uysal: Adam bilmiyorum diyo ya
sanki bilmek zorunda
06 Şub 01:39 -
enis acar: Ercan a genclerin enerjisi iste boyle deyin06 Şub 01:39 - enis acar: Alinmasin ustune.
06 Şub 01:40 - mehmet emre uysal: Siteyi elinden alınmış gibi düşünebilir, bilmiyorum neyse ya hayırlısı
06 Şub 01:40 - gökhan akarsu: ihtiyara bir iki laf yapin o kivama gelir
06 Şub 01:41 - gökhan akarsu: evet oyle hissediyor gibi
06 Şub 01:41 - mehmet emre uysal: Ahmet yapar onu
06 Şub 01:41 - enis acar: Admin degil mi o hala?
06 Şub 01:41 - gökhan akarsu: onceki pt olayina donmesin demis onura
06 Şub 01:41 - gökhan akarsu: admin
06 Şub 01:41 -
enis acar: Global admin, ultra super admin falan yapin gururu oksansin06 Şub 01:41 - gökhan akarsu: onun acisindan dusununce hakli adam
06 Şub 01:41 - mehmet emre uysal: Ben pek laf söyleyemem
06 Şub 01:42 - gökhan akarsu: emek ver kapi disari ol gibi
06 Şub 01:42 - gökhan akarsu: ama biz birsey demedik olaylar yanlis gelisti
06 Şub 01:42 - gökhan akarsu: olani kilitlenmis
06 Şub 01:42 -
mehmet emre uysal: Maxi ultra vr, vc, sr, wr, is, admin 06 Şub 01:42 - gökhan akarsu:
06 Şub 01:42 -
enis acar: Sen olmasan biz bu siteyi almayacaktik baska site kuracaktik. Senin hatrina kabul etti herkes burayi almayi deyin06 Şub 01:42 - gökhan akarsu: ben arada ayar veriyyorum
06 Şub 01:43 - gökhan akarsu: duygusal ya cabuk parliyor cabuk sonuyor
06 Şub 01:43 - mehmet emre uysal: Öfff be Enis hocam alakam yok ben gevşedim
06 Şub 01:43 - gökhan akarsu: bana bugunde mesaj atmis
06 Şub 01:43 -
enis acar: Ihtiyarlara damardan girmek lazim06 Şub 01:43 - ahmet teke: ne demiş gökhan abi
06 Şub 01:43 - mehmet emre uysal: Gökhan
06 Şub 01:43 - gökhan akarsu: durun yazayim
06 Şub 01:43 - enis acar: Somuncu duymasin
06 Şub 01:44 - gökhan akarsu: gokhanim ben sinirlenirim iki dk sonra gecer
06 Şub 01:44 - gökhan akarsu: dilimde vardir kalbimde yoktur
06 Şub 01:44 - gökhan akarsu: vsvs
06 Şub 01:44 - gökhan akarsu: aynen iki dk sonra soner siniri
06 Şub 01:44 - gökhan akarsu: git gelli
06 Şub 01:45 - gökhan akarsu: o yuzden cok takmamak lazim o an sinirle yaptigi seyleri
06 Şub 01:45 - mehmet emre uysal: Yav ondan mı "zaten ilk gün de mesaj attınız" dedi
06 Şub 01:45 - mehmet emre uysal: Neyse ya ben uyucam hadi iyi geceler
06 Şub 01:45 -
enis acar: Cidden ona farkli bir unvan verin sitede. Farki olsun azcik. Adamin sitesine coktuk. Onore edelim06 Şub 01:45 - gökhan akarsu: yo ilk gun kizdi mesajda bize
06 Şub 01:45 - enis acar: Iyi geceler emre.
06 Şub 01:46 -
gökhan akarsu: farkli unvan maresallik06 Şub 01:46 - enis acar: Uydurun iste bisey
06 Şub 01:46 -
ahmet teke: Mareşal admin06 Şub 01:46 -
enis acar: Mal sahibi yazin06 Şub 01:47 - gökhan akarsu: yalniz yasiyor birde
06 Şub 01:47 - gökhan akarsu: onunda etkisi var bu psikolojisinde
06 Şub 01:47 - enis acar: Hepten bunalim..
06 Şub 01:47 - gökhan akarsu: aynen
06 Şub 01:47 - gökhan akarsu: ozel mevzularda var ailevi problemleri
06 Şub 01:47 - enis acar: Izmire gelse onun keyfino yerine getiririm ben ama gelmiyor
06 Şub 01:48 - gökhan akarsu: o yuzden bazen kizsamda cokta birsey diyemiyorum
06 Şub 01:48 -
enis acar: Kabullenir bir sure sonra. Ustune gitmemek lazim
Arkadaşlar işin aslı budur. Ercan bey tabi bu sohbeti okuyunca siteyi satmak istemiş. Ercan bey hakkında daha fazla ve daha ağır ithamlar vardı. Şaşkınım... Ercan bey hakkında bu yazılanlar doğru yada yanlış bilemem ama 6 Şubat'ta Ercan beyle araları çok iyiydi bu kitlenin. İkiyüzlülük bu.Bakınız Enis bey de melek gibi konuşurken diğer yüzü ile neler yazmış. 206 sayfa sohbet... Aklınıza gelir gelmez herkes hakkında kötü konuşmuşlar. 206 sayfayı başlığa eklemek insani yönden benim için ayıp. O yüzden eklemiyorum ama hiç düşünmediğiniz kişiler, hiç düşünmediğiniz kişiler hakkında insanlıktan çıkacak şekilde atmış durmuşlar. Ben gene şeffaflık adına, başlık TurkPentax olunca ve ikiyüzlü yazar Enis bey olunca 206 sayfanın sadece TurkPentax ve Enis beyin olduğu kısmını yayınlıyorum.Düşünce özürlüğü değil bu. Mahalle karısı gibi dedikodu sadece... Yakışmıyor bizlere. Yaş ortalaması 30 üzerine olan kişiler böyle şeyler yapmamalı. Bir gruplaşma belliydi, bilgi geliyordu. Ama bu denli bir şey olduğunu tahmin etmiyordum. Düğünde kız kesecekmiş biri, biri benim kardeşimi dövecekmiş, biri enayiymiş, biri birini kazıklamış....... da felan filan dahası var. Bu denli bir sohbete şaşırdım.
Bahsi geçen Whatsapp grubu bize gelen bilgilere göre 03-07 Şubat arasında 18 kişiden oluşuyordu. 2'si pasif, 5'i yarı aktif, 11'i aktif sohbet edendi. Sohbetin tümü, kişilerin telefon numaraları ile beraber arşivlenmiştir.
Bu yazılanların doğru olmadığını düşünenler varsa diye ekliyorum. Başta ben de "sahte?? olabilir?? acaba??" dedim. Ve bahsi geçen Whatsapp grupta olan site üyemiz Kuvvet nickname'li Adnan bey ile iletişime geçtim. Whatsapp grupta olan bir kesit paylaştım. Ve tepkisine bakın, yaptığı ayıbı örtbas edebilmek için hala özür dilemek yerine...:Adnan Demir
27.02.2015 21:48
Sasirdim
Ama mesajin amacini anlayamadim
Bahattin Bağdadioğlu
27.02.2015 21:51
Bir amaç yok abi aslında. Tepkini merak ettim sadece.
Adnan Demir
27.02.2015 21:52
Telefon numarani yazar misin
Bu arada whatsapp ve benzeri uygulamalardaki yazismalari, yazisanlarin haberi olmadan kullanmak ve okumak kanunen yasak
Bunu biliyorsun degil mi
Whapsapp devletlere bile vermiyor bi yazismalari
Kullanici sozlesmesinde bu sekilde diyor en azindan
Su hareketinle degerin iyice dustu gozumde
Diyecek bir şey yok. İsmini açıkladığım 18 kişi eğer ki büyüklük göstermek özür dilemek isterlerse kilitlediğim bu başlığın kilidini açabilirim. Ancak 18 kişiden 8'i filan sitemizde engelli olsa da hala kalan 10 kişi ve arkadaşları başlığı provoke edilebilirler. Başlık huzurun kaçması için değil üyelerin bilgilenmesi için açılmıştır. Bu kadar net olan olaylarda söz hakkı diye bir şey de zaten lüzumsuz. Bir şey varsa bana özel mesaj ile yada [email protected] adresinden ulaşabilir herkes. Konuşuruz, varsa bir hata düzeltiriz.
Teşekkürler.