Gönderen Konu: Yeni Pentax'cıya lens önerisi  (Okunma sayısı 15257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı takezo

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Yeni Pentax'cıya lens önerisi
« : 18 Mart, 2015, 20:06:42 »
Merhaba arkadaşlar ikinci el k20d ile aranıza katıldım. Eski d80 kullanıcısıyım, o zamandan beri gözüm k10'da kalmıştı k20d nasipmiş.  :)

Bütçem çok düşük olduğundan kit lens ile aldım idareten. Pentaxı tercih etmemdeki sebep daha saf fotoğrafcılığa yönelik bir marka olması ve eski lesnler ile kullanılabilir olmasıydı. Biraz da d400'ün çıkmamasından nikon'a gıcık oldum diyelim.  ;D

Şimdi çok ucuza güzel, keskin, iyi bokehli manuel lensler arıyorum, ama bu dünyaya yeni giriş yaptığımdan eski lensler nedir ne değildir ne alınır, ne alınmaz hiç bilmiyorum. Çekim önceliğim portre ve çiçek fotoğrafcılığı.

Genelde ucuza güzel lens olarak helios 58 f2 önerilmiş. 80-100 lira fiyatıyla makul gerçekten.

Beki buna alternatif neler önerebilirsiniz? Mesela takumar 58 f1.8 var. Hangisi alınır? Takumar baya pahalı. Takumar vs gibi lensleri m42 aparatla kullanmam lazım, bunun bana ne dezavantajı, kısıtlaması olacaktır?

Revuenon 135 f2.8 ve Pentacon Preset 135 f2.8 lensler de hoşuma gitti. Revuenon çok makul fiyatta, Pentacon ise baya pahalı ona göre. Hangisini alsam ki?

Bunlar dışında 100-200 lira aralığında güzel, kullanması zevkli full metal gövdeli, iyi bokehli lensler var mı önerebileceğiniz?

Çevrimdışı thuringwethil

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni Pentax'cıya lens önerisi
« Yanıtla #1 : 18 Mart, 2015, 20:22:24 »
Selamlar, smc-m 50mm'leri önerebilirim. 1.7 ve 1.4 kullandım, ikisinden de epey memnundum. A modlu olanlarda diyaframı makineden ayarlayabildiğiniz için daha pratiktir ama fiyat biraz daha yükseliyor. Helios'u filmli Pentax'ımda kullanıyorum (m42 bayonet fakat k bayonet olanı da bulunabiliyor nadiren de olsa), hangisi derseniz ben Pentax smc-m derim. Helios m42 veya başka bir m42 tercih ederseniz adaptörüne dikkat edin, sonsuza odaklama sorunu yaşatabiliyormuş bazıları, bir de bazen takmak-çıkarmak sorun olabiliyor.

Çevrimdışı Lupara

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Mart, 2015, 21:23:10 »
Manuel lens olarak 50mm A f1.7 ve pentax m 135mm f 3.5 oneririm. Ikisi de cok zevkli lensler. Yalniz M modlu lenslerin kullanimi biraz farkli. Cekim yapmadan once makinenin ustundeki yesil tusa basarak isik olcumu yapmaniz gerek. A modlu olanlar normal lensler gibi kullanilabiliyor diyebiliriz. Sadece netleme yapmak yeterli. Diger ayarlar makineden yapiliyor.

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Mart, 2015, 21:47:02 »
Helios ile uğraşılmaz bütçe kısıtlı ise A modlu tüm manuel lensleri kullanmak basittir, artık hangi açılar size uygunsa onları alın. Kalitesiz bir lensi yok eski lenslerden Pentax'ın. Gerçi yenilerde de yok gibi birşey ya.
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı takezo

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 18 Mart, 2015, 22:32:51 »
Yalnız a modlu pek de bir lens yok gibi arkadaşlar. İki tane üç tane lense kalırım o zaman manuel lens olayının manası kalmaz. A moduna takmazsak pek çok güzel seçenek çıkıyor varsın biraz uğraşalım napalım.

Çevrimdışı thuringwethil

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 18 Mart, 2015, 22:37:10 »
A modu diyaframa makineden müdahaleye izin verdiği için sanırım Av ve Tv modlarına izin veriyor. Smc-m olan lens ise sadece M modunda çalışıyor. 0 zaman da ya değerleri kendiniz vereceksiniz ya da diyaframı lensten ayarlayıp yeşil tuştan yardım alacaksınız. (Arkadaşımın k20d'sinde yeşil tuşla verilen değer genelde biraz yavaş oluyor, onun verdiği değerden biraz daha hızlı çekiyor)

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 18 Mart, 2015, 22:51:59 »
İstediğin manuel lensi hemen bulamayabilirsin sabretmek lazım yurtiçi alınacaksa eğer (ebay gibi yerlerden almadıktan sonra).

A mod olayına gelince örneğin benim de imzamda olan M modlu zoom lens bunun A modlusunu almaya gerek yok,zaten belli diyaframda kullanıyorsunuz sürekli, yine 28mm gibi geniş açı lensin de illa A modlusu alınacak diye şart yok manzara çekersin ki f8 veya f11 de sürekli kalır diyafram ama 50mm de A modun avantajı çok çünkü diyafram değeri ile çok sık oynanıyor çekim esnasında. Tabi bu dediklerim kişiden kişiye değişir.

Çevrimdışı ozbay08

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 18 Mart, 2015, 22:53:01 »
Asahi Pentax Süper Takumar 50mm f1.4
Jüpiter-9 85mm F2 lens ebay da 120 dolardan satılıyor. ki bana göre mf lensler içinde alınabilecek en iyi ve fiyatı uygun lens bu. fiyat-performans canavarı.
Sony a6000
Pentax SMC-DA 16-45mm f/4 ED AL
HELIOS-44M-6 58mm
Sony HX300
Raynox DCR-250 Super Macro
77mm Hoya pro1 slim CPL+uv filtreler
lowepro 100 aw çanta
SLIK F-730 TRIPOD

Çevrimdışı takezo

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 19 Mart, 2015, 00:00:50 »
Asahi Pentax Süper Takumar 50mm f1.4
Jüpiter-9 85mm F2 lens ebay da 120 dolardan satılıyor. ki bana göre mf lensler içinde alınabilecek en iyi ve fiyatı uygun lens bu. fiyat-performans canavarı.

Jupiter tam portre lensmiş ama ebayle uğraşmak istemiyorum geldi mi gümrükte mi zarar görür mü bilmemne, valla bıktım bu ülkenin gümrük işlerinden. Şu takumar nasıl?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-smc-takumar-58mm-f-1.8-tertemiz-201015915/detay

Aradığım 80-100 arası portre lensi aslında ama o aralık çok pahalı, mecburen 135 2.8 manuel lens alacağım gibi, hangi marka 135 almamı önerirsiniz? 2.8 Pentacon preset övülüyor ama fiyatı yüksek geldi. Forumda 135mm pek popüler değil galiba :/

Çevrimdışı bigbigbig

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 19 Mart, 2015, 00:51:45 »
hocam.benim diyecegim  sakin a moduna falan takilma . zaten aldigin lensle genelde en dusuk diyafrada cekersin   makine zaten en dusuk diyaframda ayarlari yapiyor tv av modu rahat calisiyor . sadece diyaframi yukseltirsen cekmeden yesil.tusa basacaksin . diyafram dusukken bir tusa basmana gerek yok .
hellioa 58mm f2 var elimde 70 e birakirim.aklinda olsun

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Mart, 2015, 09:15:39 »
Fazla alternatif kafa karıştırır, bu aşamada objektif satın almanızı tavsiye etmem. Pentax-K sistemde istediğiniz objektiflerin büyük çoğunluğunu PentaxTürk'te bulabilirsiniz. Forum üyeleri ikinci el olarak en cazip fiyatla satmaktadır.

Pentax-A yapıdaki objektifleri tüm çekim modlarında sorunsuz kullanabilirsiniz.

Pentax-M yapıdaki objektifleri sadece "M" çekim modunda sağlıklı kullanabilirsiniz. Işık ölçümünü "yeşil tuş" aracılığıyla yapabilirsiniz.

M42, M39 veya diğer yapıdaki objektifleri kullanım alışkanlığından sonra adaptör aracılığıyla "M" çekim modonda kullanabilirsiniz.

M42 yapıdaki Rus objektifleri elinizde var ise M42/PK adaptörle kullanabilirsiniz ama özellikle satın alıp kullanmanızı tavsiye etmem...

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,494.0.html  linkinde Pentax DSLR gövdelerde Manuel Lens Kullanımı ile tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Çevrimdışı takezo

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 19 Mart, 2015, 10:35:55 »
Fazla alternatif kafa karıştırır, bu aşamada objektif satın almanızı tavsiye etmem. Pentax-K sistemde istediğiniz objektiflerin büyük çoğunluğunu PentaxTürk'te bulabilirsiniz. Forum üyeleri ikinci el olarak en cazip fiyatla satmaktadır.

Pentax-A yapıdaki objektifleri tüm çekim modlarında sorunsuz kullanabilirsiniz.

Pentax-M yapıdaki objektifleri sadece "M" çekim modunda sağlıklı kullanabilirsiniz. Işık ölçümünü "yeşil tuş" aracılığıyla yapabilirsiniz.

M42, M39 veya diğer yapıdaki objektifleri kullanım alışkanlığından sonra adaptör aracılığıyla "M" çekim modonda kullanabilirsiniz.

M42 yapıdaki Rus objektifleri elinizde var ise M42/PK adaptörle kullanabilirsiniz ama özellikle satın alıp kullanmanızı tavsiye etmem...

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,494.0.html  linkinde Pentax DSLR gövdelerde Manuel Lens Kullanımı ile tüm bilgileri bulabilirsiniz.

M42 rus objektifleri önermeyişinizin sebebi nedendir acaba? Konunun başında yazdığım lensler hiç mi iş yapmaz? Özellikle 135 olanlar?

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 19 Mart, 2015, 11:06:38 »
M42 rus objektifleri önermeyişinizin sebebi nedendir acaba? Konunun başında yazdığım lensler hiç mi iş yapmaz? Özellikle 135 olanlar?

Yeni gövdeye ve çalışma prensibine alışana kadar M42 yapıdaki Rus objektifleri ile istediğiniz performansı alamazsınız. Konunun başında yazdığınız objektifler size kaliteli görüntüler sunacağından emin olabilirsiniz.
Yeni bir sisteme başlamanızdan dolayı aynı performansta ve yakın fiyatta olan Pentax-K yapıdaki objektifleri tavsiye ederim. Bazı M42 yapıdaki objektiflere özel müdahale yapmanız "M/A" veya "O/C" selekt butonuna hakim olma sorunu bazen sizi bezdirebilir.
Gerek odak değeri gerekse sistem olarak tanımanız açısından objektif alımı yapmanızı tavsiye etmem. Elinizde mevcut ise kullanabilirsiniz, aksi takdirde bir iki ay sonra objektif alımını düşünmenizi tavsiye ederim. Bu aşamada objektiflere daha fazla vakıf olur ve kullanım amacınıza göre objektif alabilirsiniz.

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 19 Mart, 2015, 12:20:06 »
Takumarla güzeldir,iyidir kendine has bir karakteri vardır ama 50mm A ve M modlu lensler ile aralarında pek bir fark normal kullanımda. Haliyle daha rahat kullanım karakteri sunan lensi almak ilk önce daha mantıklı.İlerde Takumar'da alırsınız. Jupiter,Helios bunlar hep hobi lensi diyelim seve de bilirsiniz sevmeye de çünkü kendine hasa avantaj dezavantajları var. Vedib abinin dediği gibi fazla kafa karışıklığına gerek yok. 50mm Pentax lens alın bir süre sonra gerisi gelir.

Pentax k-r aldım. Ama ıso ayarı yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz?

Başlatan demirferrum

Yanıt: 33
Gösterim: 24923
Son İleti 15 Mart, 2013, 19:37:40
Gönderen: rsimsek
İlk DSLR'mi aldım. Sorunlar, tavsiyeler, temel ayarlar [Pentax K-r]

Başlatan Oldubitti

Yanıt: 9
Gösterim: 9620
Son İleti 12 Mayıs, 2016, 10:22:24
Gönderen: Lupara
Pentax makineler ve Yongnuo flaşlar hakkında soru

Başlatan Mhy

Yanıt: 3
Gösterim: 4291
Son İleti 11 Kasım, 2013, 18:15:09
Gönderen: Mhy
Pentax k-3 türkçe menü yükleme nasıl yapılr

Başlatan cengiz21

Yanıt: 5
Gösterim: 6574
Son İleti 07 Haziran, 2015, 23:30:57
Gönderen: cengiz21
hepinizi kurtardım vee artık bende pentax kullanıcısıyım :))

Başlatan naimmazman

Yanıt: 11
Gösterim: 9626
Son İleti 24 Nisan, 2012, 12:34:47
Gönderen: rsimsek