Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Silüet Fransızca "silhouette" objenin kenar çizgileriyle arka fondan zıt ve tek renkte gölge görüntüsü veya gölgesi olarak tarif edersem fazla hata yapmış olmam... Belkide çoğu zaman şehir veya doğanın dış hatlarının kenar çizgilerinin iç tarafının siyah olduğu gölge oyunu...Kendimce yarım yamalak yukarıdaki tarife göre sondan ikinci jokey silüeti açıklayamayacağım bir şekilde iç kısmı bozuk ama belki kullandığım ekrandan olabilir, siyah bölgede bozunma mevcut. Fotoğrafı biraz daha aşağıdan çekseydiniz fondaki ağaç vb şeyler ile güneş jokeyin tam arkasına gelecekti. Bu durumda objektifi direkt ışıktan korumuş ve daha kontrast görüntü ile düz fon elde edecektiniz. (Siz silüet diye bahsetmediniz ama ben böyle gördüm)
Bu anlattığım görüntünün kötü anlamına gelmez, sanırım bu konuda tecrübeli birisiniz, son fotoğrafta objektifi direkt ışıktan doğal olarak korumuş gibisiniz. Kadrajı tam kullanıyorsunuz, eskiden bakışım boşluğu diye tabir ettiğiniz kadraj kullanmaya özen gösterirseniz kusursuz görüntüler kaydedersiniz, olmadığı takdirde daha sonra kadraj oluşturabilirsiniz.Son fotoğrafta ışığın geriden oluşu fotoğrafa derinlik kazandırmış, ama bahsettiğim gibi hareket yönüne doğru boşluk bırakılması "altın oran" esastır. Zamanla kazanacağınız alışkanlıkla ilgilidir, eleştirim sadece kadrajla ilgili özünde güzel bir enstantane.
Yazdıklarımın etkisinde kalmadan fotoğraf çekmeye devam edin, kafaya takarsanız olumsuz yönde fotoğraf çekersiniz. İçinizden geldiği gibi fotoğraf çekin, fotoğraf çekerken başarılısınız ve DSLR hakim gibisiniz. Bu tür yazılar temennidir, deneyerek son kararı kendiniz veriniz. Siparişle fotoğraf çekmek olmaz, o anki psikolojik jargon veya konumunuz fotoğraf karesini belirler.Sonuç olarak son iki fotoğraf karesini başarılı buldum, daha önceki fotoğraflarınızdan gördüğüm kadarıyla doğal ışığı iyi kullanıyorsunuz.
Kız kulesi çekimlerini çok beğendim. Kadraj çok başarılı bence.Sent from my MI 3C using Xparent BlueTapatalk 2
Çamura batmamak için en azından bir 70-200 şart
Eleştiri ve beğeniniz için teşekkür ederim. Aslına bakarsanız bu konuyu burada açmamın sebebi insanlara çektiğim fotoğrafları göstermek yerine artı veya eksi yöndeki fikirlerini öğrenmek ve gelen yorumlar üzerinden kendimi geliştirmeye gayret etmek. Keşke forumda bu yönde daha fazla katılım olsa da bu yönde daha fazla şansımız olsa. Tekrar teşekkür ederim. Keyifli çekimler
Hareketli nesnelerin fotoğrafını çekmek alışkanlık ve meziyet gerektirir. Optüratör değerini yüksek tutmak pratik bir çözümdür ama alışkanlık gerektirir, daha önceki eleştirimde bakışım boşluğu diye adlandırılan "Altın Oran" bu fotoğrafta göz önüne alınmış. Etki altında kalmadan fotoğraf çekmeniz daha doğru olur. Bazı durumlarda ortam uygun olmayabilir.