Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
forumdaki diğer arkadaşlar auto-focus'u nasıl kullanıyor bilmem ama ben her zaman menüden tek nokta af seçip(merkez nokta)deklanşöre yarım basıp objeye netlemeyi yapıyorum,sonrasında deklansoru yarım basılı tutarak kompozisyonu istediğim hale getiriyorum.
Diğer k-3 türkçe menü sorusunada şöyle birşeyler diyeyim;fabrikanın k-3 ile ilgili verdiği özelliklerde menüde Türkçe'ninde bulunduğunu söylemekte.Makineyi nerden aldın bilmiyorum ama Türkiyedeki ithalatçısından aldıysan ürünü iade hakkın var.
mesela hangi durumlarda öyle oluyor örnek foto paylaşırsan,diğer arkadaşlarda daha fazla yardımcı olabilir.
nasıl ekleyecem fotoğrafı ben bulamadım
Mesaj yanıtlama bölümünde altta ekler ve diğer seçenekler diye bir yazı var oraya tıkladığında dosya ekle bölümü var.
Hoşgeldin aramıza. Boyutu 400kb'a küçültmen gerek. O nedenle ekleyemiyor da olabilirsin.Genelde bu tür sorunlar kullanıcı kaynaklı oluyor. Malum f1.8 değerinde kullanıcı deklanşöre basana kadar bazen kendi bile hareket ediyor nefes alayım derken, o ufak an bile etkiliyor netliği f1.8 için konuşuyorum. O yüzden "BAZEN" yapıyor diyorsanız f8.0 civarında çekin bir süre, tekrar o hatayı yaşayacak mısınız görelim. Ama "HEP" yapıyor derseniz o zaman durum biraz daha karışık. Gövdeyi test etmek gerek. Evinizde cetvel yada metre tarzı bir şey var mı?
hoş bulduk tşk ederim her zaman olmuyor ama bazen kaçırabiliyor netliği menüde af fine adjustment diye bir bölüm var onu +7 ye aldım düzeldi gibi ama bazen yinede kaçıyor gibi
AF kaçırmasını istisnasız hep yapıyorsa o menüyü kullanmalıyız. Ama ara-sıra yapıyorsa bence kullanmadan önce cetvel yada metre tarzı bir şey varsa test etmeli. Çünkü o menüden gövdeye "+7 oranında metreyi ileri kaydır" komutu vermiş oluyoruz. Eğer ki makinada problem yoksa, hata kullanıcı kaynaklıysa +7 vererek bozmuş oluyoruz aslında. Test yapımını göstereyim sana 1 dakika...
Başlatan boraurganci
Başlatan sagkaya