Gönderen Konu: k-3 50mm f1.8 af sorunu  (Okunma sayısı 21967 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cengiz21

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
k-3 50mm f1.8 af sorunu
« : 06 Haziran, 2015, 15:48:31 »
Arkadaşlar merhaba 50mm 1.8 lenste af'yi tam tutturamıyorum bir türlü netliği tam yapamıyor makina bilgisi olan varmıdır acaba

Çevrimdışı Desperado

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: k-3 50mm f1.8 af sorunu
« Yanıtla #1 : 06 Haziran, 2015, 16:20:58 »
forumdaki diğer arkadaşlar auto-focus'u nasıl kullanıyor bilmem ama ben her zaman menüden tek nokta af seçip(merkez nokta)deklanşöre yarım basıp objeye netlemeyi yapıyorum,sonrasında deklansoru yarım basılı tutarak kompozisyonu istediğim hale getiriyorum.

Çevrimdışı cengiz21

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 06 Haziran, 2015, 16:28:11 »
bende tek nokta seçip denedim ama yinede netlik kaçabiliyor netlediğm nokta dışına çıkyor her zaman öyle olmuyor ama bazen öyle anlayamadım
forumdaki diğer arkadaşlar auto-focus'u nasıl kullanıyor bilmem ama ben her zaman menüden tek nokta af seçip(merkez nokta)deklanşöre yarım basıp objeye netlemeyi yapıyorum,sonrasında deklansoru yarım basılı tutarak kompozisyonu istediğim hale getiriyorum.

Çevrimdışı Desperado

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 06 Haziran, 2015, 16:32:09 »
mesela hangi durumlarda öyle oluyor örnek foto paylaşırsan,diğer arkadaşlarda daha fazla yardımcı olabilir.

Çevrimdışı Desperado

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 06 Haziran, 2015, 16:43:56 »
Diğer k-3 türkçe menü sorusunada şöyle birşeyler diyeyim;fabrikanın k-3 ile ilgili verdiği özelliklerde menüde Türkçe'ninde bulunduğunu söylemekte.Makineyi nerden aldın bilmiyorum ama Türkiyedeki ithalatçısından aldıysan ürünü iade hakkın var.

Çevrimdışı cengiz21

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 06 Haziran, 2015, 16:48:00 »
Diğer k-3 türkçe menü sorusunada şöyle birşeyler diyeyim;fabrikanın k-3 ile ilgili verdiği özelliklerde menüde Türkçe'ninde bulunduğunu söylemekte.Makineyi nerden aldın bilmiyorum ama Türkiyedeki ithalatçısından aldıysan ürünü iade hakkın var.
2.el aldım malesef tether proğramıyla debug yaptıktan sonra yapılıyormuş herhalde yapamadım proğram k-3 le uyumlu değil herhalde

Çevrimdışı cengiz21

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 06 Haziran, 2015, 16:50:26 »
mesela hangi durumlarda öyle oluyor örnek foto paylaşırsan,diğer arkadaşlarda daha fazla yardımcı olabilir.
nasıl ekleyecem fotoğrafı ben bulamadım

Çevrimdışı Desperado

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 06 Haziran, 2015, 16:52:46 »
Mesaj yanıtlama bölümünde altta ekler ve diğer seçenekler diye bir yazı var oraya tıkladığında dosya ekle bölümü var.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 06 Haziran, 2015, 17:00:31 »
nasıl ekleyecem fotoğrafı ben bulamadım

Hoşgeldin aramıza. :)

Boyutu 400kb'a küçültmen gerek. O nedenle ekleyemiyor da olabilirsin.

Genelde bu tür sorunlar kullanıcı kaynaklı oluyor. Malum f1.8 değerinde kullanıcı deklanşöre basana kadar bazen kendi bile hareket ediyor nefes alayım derken, o ufak an bile etkiliyor netliği f1.8 için konuşuyorum. :) O yüzden "BAZEN" yapıyor diyorsanız f8.0 civarında çekin bir süre, tekrar o hatayı yaşayacak mısınız görelim. Ama "HEP" yapıyor derseniz o zaman durum biraz daha karışık. Gövdeyi test etmek gerek. Evinizde cetvel yada metre tarzı bir şey var mı?
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı cengiz21

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 06 Haziran, 2015, 17:01:57 »
Mesaj yanıtlama bölümünde altta ekler ve diğer seçenekler diye bir yazı var oraya tıkladığında dosya ekle bölümü var.
dosya boyutu çok büyük kabul etmiyor

Çevrimdışı cengiz21

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 06 Haziran, 2015, 17:05:08 »
Hoşgeldin aramıza. :)

Boyutu 400kb'a küçültmen gerek. O nedenle ekleyemiyor da olabilirsin.

Genelde bu tür sorunlar kullanıcı kaynaklı oluyor. Malum f1.8 değerinde kullanıcı deklanşöre basana kadar bazen kendi bile hareket ediyor nefes alayım derken, o ufak an bile etkiliyor netliği f1.8 için konuşuyorum. :) O yüzden "BAZEN" yapıyor diyorsanız f8.0 civarında çekin bir süre, tekrar o hatayı yaşayacak mısınız görelim. Ama "HEP" yapıyor derseniz o zaman durum biraz daha karışık. Gövdeyi test etmek gerek. Evinizde cetvel yada metre tarzı bir şey var mı?
hoş bulduk tşk ederim her zaman olmuyor ama bazen kaçırabiliyor netliği menüde af fine adjustment diye bir bölüm var onu +7 ye aldım düzeldi gibi ama bazen yinede kaçıyor gibi

Çevrimdışı cengiz21

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 06 Haziran, 2015, 17:09:35 »
hoş bulduk tşk ederim her zaman olmuyor ama bazen kaçırabiliyor netliği menüde af fine adjustment diye bir bölüm var onu +7 ye aldım düzeldi gibi ama bazen yinede kaçıyor gibi

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 06 Haziran, 2015, 17:12:53 »

AF kaçırmasını istisnasız hep yapıyorsa o menüyü kullanmalıyız. Ama ara-sıra yapıyorsa bence kullanmadan önce cetvel yada metre tarzı bir şey varsa test etmeli. Çünkü o menüden gövdeye "+7 oranında metreyi ileri kaydır" komutu vermiş oluyoruz. Eğer ki makinada problem yoksa, hata kullanıcı kaynaklıysa +7 vererek bozmuş oluyoruz aslında. :)

Test yapımını göstereyim sana 1 dakika...
PENTAX K-3

Çevrimdışı cengiz21

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 06 Haziran, 2015, 17:30:11 »
AF kaçırmasını istisnasız hep yapıyorsa o menüyü kullanmalıyız. Ama ara-sıra yapıyorsa bence kullanmadan önce cetvel yada metre tarzı bir şey varsa test etmeli. Çünkü o menüden gövdeye "+7 oranında metreyi ileri kaydır" komutu vermiş oluyoruz. Eğer ki makinada problem yoksa, hata kullanıcı kaynaklıysa +7 vererek bozmuş oluyoruz aslında. :)

Test yapımını göstereyim sana 1 dakika...
sıfıra aldığım zaman tamamen bozuluyor, netliği yakalayamıyorum her çektiğim fotoğrafta +1 değer vererek en net görüntüyü alana kadar denedim +7 de düzgün gibi

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 06 Haziran, 2015, 17:36:06 »
Tane tane açıklayayım. :)

Her şeyden önce "af fine adjustment" menüsüne gel ve orayı kapat.

1- Cetveli masaya koy.
2- Fotoğraf makinanı TAV moduna getir.
3- Enstantane 60, diyafram 1.8 ayarla. (Iso otomatik kaç olursa olsun)
4- INFO tuşuna bas, en sağdaki 3. satıra tıkla. Girdiğin menüde tek satır olacak. En sağdaki 1 tane beyaz nokta olan seçeneği (orta nokta AF moduna) tıkla.
5- Cetvelde bir sayıyı vizörden otomatik fokus ile netle ve fotoğrafı hemen çek.

Sonuç:

Eğer ki aşağıda ki 2. örnek gibi bir netice aldıysan problem yok fotoğraf makinanda demektir. Ancak eğer ki 3. yada 4. örnek gibi neticeler aldıysan şimdi "af fine adjustment" menüsünde -7 ile +7 arası değerler verip tekrar tekrar bu işlemi yapıp 2. örnekte ki gibi netice almaya çalışmalıyız. :)

Bu test dışında kesin konuşmak mümkün değil ne yazık ki. Yapmanı tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 06 Haziran, 2015, 17:59:17 Gönderen: Baha »
PENTAX K-3

50mm lens sorunum

Başlatan boraurganci

Yanıt: 14
Gösterim: 9009
Son İleti 12 Ocak, 2014, 18:50:01