Gönderen Konu: K5 ve hayal kırıklığı  (Okunma sayısı 22968 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı selman

  • Üye
  • *****
  • İleti: 660
    • Profili Görüntüle
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #45 : 14 Temmuz, 2015, 20:38:09 »
Uzun uzun yazmışsın fakat özeti memnun değilsen başka marka ve modeller emrine amede ;D Herkes her makineyi beğenecek diye bir kural yok.
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı Suha

  • Üye
  • *****
  • İleti: 581
    • Profili Görüntüle
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #46 : 14 Temmuz, 2015, 21:25:10 »
2 seneden beri çığrınırım heryerde, pentax Dijital kısmına ağırlık vermeli diye. Herşey iyi teknolojik kısmı eksik diye. Demekki k3II de eksiklikleri gidermeye başlamışlar :P
Pentax Anıları

Nikon D3
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED Nano

Çevrimdışı selman

  • Üye
  • *****
  • İleti: 660
    • Profili Görüntüle
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #47 : 14 Temmuz, 2015, 22:23:56 »
O kadar da değil,uzun süredir kullanıyorum fotoğraflarım mevcut ben memnunum keskinlikten.
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı Suha

  • Üye
  • *****
  • İleti: 581
    • Profili Görüntüle
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #48 : 14 Temmuz, 2015, 23:47:25 »
neyse.
Pentax Anıları

Nikon D3
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED Nano

Çevrimdışı ysf044

  • Üye
  • *****
  • İleti: 375
    • Profili Görüntüle
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #49 : 14 Temmuz, 2015, 23:53:09 »
       Arkadaşın memnuniyetsizliğinin büyük sebebi daha önce kullanmış olduğu makinalardan kaynaklanıyor. Onlar gibi k-5 inde auto modun da denklaşöre bastığı zaman onlar gibi fotoğraf çekmesini bekliyor ama yarı ve tam prof gövdelerde bu mümkün değildir, bu tür dslr gövdeler tüm kontrol elinizde olmalı hazır modda kaliteli imajlar alamazsınız. Giriş seviyesi gövdeler hariç nikondan sonra manuel konrol hakimiyeti en fazla olması gerek gövdeler pentax gövdelerdir.

      Canon üst seviye kullanmadığım için bişey diyemiyeceğim ama üst seviye nikon ve pentax dışındaki bir çok model hazır modda güzel kareler çeker çünkü bunlar kaliteden çok kullanıcı dostu cihazlardır. Ama nikon ve pentax kullanırken asa, iso, ışık ölçümü, odak noktası, keskinlik ayarı ve diyafram kontrolü tamamen sizin hakimiyetinizde olmalı yoksa arkaşın çektiği gibi odak noktası kaçmış aşırı kontrastan dolayı gündüz bile grenli fotoğraflar çekeriz.

          Benim son kullandığım gövdeydi k-5 daha önce kullandığım sony A77 nikon d7000 gibi bir çok gövdeden daha keskin ve kaliteli imaj çıkartan bir dslr gövdedir k-5 f/p olarak kendi sınıfındaki gövdeler içinde en ideali diyebilirim. Çünkü bu işler paraya bakar ne kadar ekmek o kadar köfte misali paranız varsa alırsınız FF yada orta format bu tür muhabbetlere girmezsiniz paranız yoksa bu gibi sorunları çekersiniz. Hangi markaya geçerseniz geçin bu sınıftaki tüm gövdelerde buna benzer sıkıntılar mevcuttur. Arkadaşa tavsiyem sadece biraz dslr çekim teknikleri tecrübe edinmesidir vde güzel bir lens edinmesi de gerekli gidip bu seviyede nikon alsa back focus var diye sıkıntı edecek sony alsa iso çok kötü diyecek canon alsa renkler cansız diyecek yani sorunlar bitmeyecek. Bu sorunları sadece tecrübe ve çekim teknikleriyle aşabilir aksi takdir de boşuna al-sat yapıp duru.

Çevrimdışı selman

  • Üye
  • *****
  • İleti: 660
    • Profili Görüntüle
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #50 : 15 Temmuz, 2015, 00:03:38 »
Abi neysesi olan birşey olsa tamam diyeceğim. Örneğin senin elindeki D3 birçok yönden mükemmel makinedir ama keskinlik olarak K5 geçtim K10d'den bile zayıftır. Çok güçlü AA filtresine sahip bir makine D3. Yapılış amacına göre de bu mantıklı. Tamam arkadaş K5 beğenmedi belki bilemem ama ben onun kullandığı G10 sensörlü makine de kullandım, hatta binlerce çekimde yaptım.Yeri geldi ışık vasıtası ile çok çok iyi fotoğraflarda verdi (raw kaydedebiliyor bu arada).

Rahat 70 bin kare S95 ile çektiysem belki de daha fazla, 70 bin kareye yakında K5 serileri ile çektim.S95 artık ailemde ben K5 serisi ile çekmeye devam ediyorum. Bu kadar kare çeken birisi olarak az çok tecrübemiz oldu. Daha ilk çekilen birkaç karede,lensin veya makinenin bozuk olup olmadığı da belli olmayan bir durumda elbette daha gövdeye de acemiyken bu kadar net fikirler belirtilmesi zaten bir tartışmaya sebep olması kaçınılmaz.Ben yardımcı olmak için yazdım ama konu K5'in yetersizliğine gelecekse ben bu konuda yokum. Arkadaş makineyi sevmemiş olabilir illa herkes makineye ısınacak diye bir şart yok. Pentax'ın eksikliği fonksiyonlarında imaj kalitesi ile bunu karıştırmayalım.O da spor türü çok hareketli veya üst düzey strobist çekimleri yapmıyorsanız zaten sizi ilgilendirmiyor demektir. İlgilenenler de başka markalara geçtiler,saygımız sonsuz ama bizim de saygı beklememiz hakkımız diyerekten konuyu bağlayayım  :D
« Son Düzenleme: 15 Temmuz, 2015, 00:14:07 Gönderen: selman »
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı xentinus

  • Üye
  • **
  • İleti: 30
    • Profili Görüntüle
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #51 : 15 Temmuz, 2015, 06:00:22 »
Yazılanlara şöyle bir göz attım,daha önce yazılan bir şeyi tekrar ettiysem saat sabah 6 civarı idare ediniz  :)

1-eğer kötü bokehli bir lens (mesela vasat bir lens f 5.6 veya f 8 gibi bir değerde arka planda biraz bulanıklaşma yapar,fakat bokeh kalitesi çok iyi olmadığı için o bölgelerde düşük iso değerlerinde bile kumlanma fazladır) doğru odaklamıyorsa fotoğraflar çamur gibi çıkar.İyi bokeh veren bir lenste bu durum çok belli olmaz,çünkü krema gibi yapar :D
2-makinenin odaklama hataları dışında "decentered" lensler de vardır.bu kusurlu lenslerde,odak merkezden farklı bir yerde olur.aşağıdaki linkte açıklanmıştır.örnek fotoğrafın sağ kısmına bakarsanız bile durumu anlarsınız.
https://photographylife.com/what-is-a-decentered-lens
3-lens makineye düzgün oturmazsa,bu tarz sonuçlar alabilirsiniz.lensi çıkartınız ve hem gövdedeki hem de lensteki bağlantı noktalarını kulak çöpüyle nazikçe siliniz.fotoğraftaki görülen pinleri içeriye bastığınızda rahatça gidip geliyor mu kontrol etmenizi tavsiye ederim.
http://prntscr.com/7stnqc
4-RAW çektiğiniz fotoğrafları açtığınız program fotoğrafı kötü veya olduğundan kötü gösterebilir.
mesela aşağıdaki fotoğrafınızda,lensin odak merkezi kaymışsa (üretim hatasıdır bu) ve normalde sizin lens X ile gösterdiğim yerde odak yapıyorsa,X ile gösterdiğim yerde herhangi bir obje olmadığı için fotoğrafta keskin tek bir nokta bile yok (tabi bu olasılıklardan biri).
http://prntscr.com/7stsxm
son olarak kullanıcı hatası olduğunu düşünmüyorum.diopter ayarı bozuksa bile,vizörden bulanık görür ama fotoğraf keskin çıkardı.
şimdilik aklıma gelen olasılıklar bunlar.yazılımla ilgili herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum,donanımsal bir sorun var bence.

bu konuyu en güzel anlatan site
http://www.lensrentals.com/blog/2012/05/testing-for-a-decentered-lens-an-old-technique-gets-a-makeover



Çevrimdışı zahrey

  • Üye
  • ***
  • İleti: 123
    • Profili Görüntüle
    • zahrey web page
  • Şehir: İstanbul
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #52 : 15 Temmuz, 2015, 08:30:34 »
Sorun Bayer filtreleme kullanılan sensorden kaynaklanıyor. Yada benim sorunum diyeyim. Bu bir eksiklik ve Bayer  filtrelemeli sensorun bu eksikliğini kapatmak için k-3ii de pixel shift özelliği eklenmiş.Bunu da olympus un om 5 inden kopyalamış. Om5 de 8 kare üst üste çekip fotoğrafları birleştirerek keskin bir fotoğraf elde ederken k3ii ise 4 kare ile bunu yapıyormuş. Forumdan sn. Akınlasın bey Zaferle konuştuğumuz üzere om 5 e sahipmiş. O daha iyi açıklar muhtemelen.  Hatta om5 ile çekilmiş birkaç kare eklerse mutlu olurum. Fuji Bayer in bu sıkıntısından ötürü yeni teknoloji x-trans sensore geçmiş hatta geçiş nedenini de aşağıdaki linkte açıklamış. Link;
https://www.fujifilm.eu/uk/products/digital-cameras/interchangeable-lens-cameras/model/x-pro1/features/fujifilm-x-trans-sensor-technology/

Panasonic ve sony de Bayer filtrelemeli   sensoru bırakıyormuş. İnternette araştırınca buldum bu bilgileri.

Muhtemelen şu güne kadar sizleri bu durum rahatsız etmemişti. Yada keskinlik benim kadar sizin için önemli değildi. O yüzden sizler rahatsız olmamış olabilirsiniz. Yada farkında bile olmamış olabilirsiniz.

Benim bu bilgileri vermemde  rahatsız olunacak bir durum yok diye düşünüyorum. Sonuç olarak sizlere kanıtlar sunarak bilgilendirme yapıyorum. Tekrar söylüyorum satın almış olduğum ve şuan hala elimde olan bir makinayı kotuleme gibi bir niyetimin olması akla mantığa sığmaz. Ama ortada bir gerçek var. Benim marka model bağlanmam yada "mania" lığım yoktur. Ne görmüşsem onu soylerim. Biraz net bir adamımdır. :) sevgiler.
« Son Düzenleme: 15 Temmuz, 2015, 08:41:38 Gönderen: zahrey »

Çevrimdışı selman

  • Üye
  • *****
  • İleti: 660
    • Profili Görüntüle
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #53 : 15 Temmuz, 2015, 09:31:50 »
Net adamlık başkadır teknik bir konuda bilgi paylaşımı başkadır. K-5 ile G10'un sensörlerinin karşılaştırılması altta dağlar kadar fark var. Olympus gibi markalarda karşılaştırılabilir yine fark bariz biçimde mevcut. Sizin bahsettiğiniz teknolojiler 2014 sonrası, elbette bütçeniz yeterli ise EM-5 mark 2 veya K-3II alın pixel shift teknolojisi daha yeni daha iyidir muhakkak.
http://www.digicamdb.com/compare/canon_powershot-g10-vs-pentax_k-5/

İki gün kullanılan makine ile G10 veya başka makinadan teknik bir konuda daha kötü deyip bundan ısrar etmenin netlik değil kullanıcı fikridir,bana göre yorumu bile değil.Kısacası ortada bir bilgi mevcut değil bunda anlaşalım öncelikle,haliyle bir gerçeklikte mevcut değil. Gerçeklik olması için aynı ortamda iki makinanın test edilmesi lazım veya teknik özelliklerinin paylaşılması gerekli karşılaştırmak için yukarıdaki linkte olduğu gibi. Buraya size bilgilendirici cevap yazan kişilerin hepsi çok uzun süredir Pentax kullanan,çok ciddi çekim sayılarına ulaşmış kişiler haliyle tecrübeleri de fazla. Ben gerçekleri paylaşıyorum,buna karşı çıkan objektif değil hatta -mania dahi olabilir talihsiz bir yorum olmuş.

Daha da önemlisi bize birşey ıspat etmek zorunda değilsiniz nasıl ki bizde değilsek,defalarca söylendi hangi gövdede mutluysanız ona geçin.Neyse konu benim açımdan bitmiştir,iyi çekimler size.





« Son Düzenleme: 15 Temmuz, 2015, 11:18:08 Gönderen: selman »
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı Lupara

  • Üye
  • *****
  • İleti: 762
    • Profili Görüntüle
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #54 : 15 Temmuz, 2015, 11:33:00 »
D40 ccd olmasından ve 6mpx olmasından dolayı keskin geliyor. Aynı durum pentax k100d superde de var. Kalemle çizilmiş gibi fotoğraf çekiyordu. k5 ile çekilen fotoğrafı da 6mpx boyutuna indirsen o da olduğundan daha keskin gelebilir.

G10 ile çekilen fotoğraflar zaten keskin değil. Kaldı ki o da ccd ve ancak iyi ışıkta başarılı çekim yapar.

Fujinin aynasızları da o kadar keskin çekiyorki fotoğraflar bana plastik efekti verilmiş gibi detaysız ve filtreli gibi geliyor.


k5 iis te aa filtre kullanılmadığı için daha keskin çekim yapıyor. Ancak moire denen olay da can sıkıcı. Moire denen olay sorun olmayacaksa keskinliğe daha fazla önem veren kullanıcılar k5 iis almalı.


Gerçi tartışmayı gereksiz uzatıyoruz.

Dpreview deki örnek k5 fotoğraflarına bakarak ne kadar keskin çekip çekemediğine karar verebiliriz. Sonuçta çekimleri yapanlar profesyonel.

iso 100 iken g10 daha k5 ve d7000 den keskinmiş gibi görünürken

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk5/18

iso 800 olunca işler değişiyor.

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk5/18

Yada gerçek dünyadaki örnek fotoğraflara bakalım.

http://www.dpreview.com/galleries/reviewsamples/photos/780627/imgp3649?inalbum=pentax-k-5-review-samples


Çevrimdışı Desperado

  • Üye
  • ****
  • İleti: 265
    • Profili Görüntüle
    • www
  • Şehir: Ankara
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #55 : 15 Temmuz, 2015, 14:32:56 »
Sonuçta k-5 esenyurt'ta bir binanın bodrum katında üretilmiyor,onlarca yüzlerce kalite kontroldan sonra piyasaya çıkıyor.

Çevrimdışı AKINLASINN

  • Üye
  • *****
  • İleti: 533
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Tekirdağ
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #56 : 15 Temmuz, 2015, 14:57:01 »
Sevgili İzmir'li desperado, neden Esenyurt ? :)

Çevrimdışı zahrey

  • Üye
  • ***
  • İleti: 123
    • Profili Görüntüle
    • zahrey web page
  • Şehir: İstanbul
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #57 : 15 Temmuz, 2015, 15:27:15 »
Sonuçta k-5 esenyurt'ta bir binanın bodrum katında üretilmiyor,onlarca yüzlerce kalite kontroldan sonra piyasaya çıkıyor.

Ve bozuk lensi bana denk geliyor :) Şansıma ... :D

Çevrimdışı Desperado

  • Üye
  • ****
  • İleti: 265
    • Profili Görüntüle
    • www
  • Şehir: Ankara
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #58 : 15 Temmuz, 2015, 15:43:12 »
Sevgili İzmir'li desperado, neden Esenyurt ? :)
Bir keresinde orda rezalet bir tavuk şiş yemiştim,3 gün boyunca karnımdan martı sesleri çıglıkları yükseldi belkide ondandır.

Çevrimdışı Desperado

  • Üye
  • ****
  • İleti: 265
    • Profili Görüntüle
    • www
  • Şehir: Ankara
Ynt: K5 ve hayal kırıklığı
« Yanıtla #59 : 15 Temmuz, 2015, 15:50:41 »
Zahrey bence sen direk bir prime lens almalısın.En keskin sonuçları prime lensler verir.