Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi neysesi olan birşey olsa tamam diyeceğim. Örneğin senin elindeki D3 birçok yönden mükemmel makinedir ama keskinlik olarak K5 geçtim K10d'den bile zayıftır. Çok güçlü AA filtresine sahip bir makine D3. Yapılış amacına göre de bu mantıklı. Tamam arkadaş K5 beğenmedi belki bilemem ama ben onun kullandığı G10 sensörlü makine de kullandım, hatta binlerce çekimde yaptım.Yeri geldi ışık vasıtası ile çok çok iyi fotoğraflarda verdi (raw kaydedebiliyor bu arada). Rahat 70 bin kare S95 ile çektiysem belki de daha fazla, 70 bin kareye yakında K5 serileri ile çektim.S95 artık ailemde ben K5 serisi ile çekmeye devam ediyorum. Bu kadar kare çeken birisi olarak az çok tecrübemiz oldu. Daha ilk çekilen birkaç karede,lensin veya makinenin bozuk olup olmadığı da belli olmayan bir durumda elbette daha gövdeye de acemiyken bu kadar net fikirler belirtilmesi zaten bir tartışmaya sebep olması kaçınılmaz.Ben yardımcı olmak için yazdım ama konu K5'in yetersizliğine gelecekse ben bu konuda yokum. Arkadaş makineyi sevmemiş olabilir illa herkes makineye ısınacak diye bir şart yok. Pentax'ın eksikliği fonksiyonlarında imaj kalitesi ile bunu karıştırmayalım.O da spor türü çok hareketli veya üst düzey strobist çekimleri yapmıyorsanız zaten sizi ilgilendirmiyor demektir. İlgilenenler de başka markalara geçtiler,saygımız sonsuz ama bizim de saygı beklememiz hakkımız diyerekten konuyu bağlayayım
ahaha bi k-5 ile d3'ü dene derim yanyana kötü yanı sadece DR, Ben zaten k5 ile d3'ü kıyaslamadım baştan beri sende farketmişsindir. bu başlıkta 3. kez söylüyorum, yazılım dijital vs cart curt ne derseniz artık. Pentax bunlara aşırı ağırlık vermeli. Not: d3 ve vr olmayan bir lens ile 1/25 te bile daha keskin sonuçlar alıyorum Ki titreyen bir adamım
Sen gezen adamsın, dağ taş. Senin için biçilmiş kaftan Pentax zaten.
Sorun Bayer filtreleme kullanılan sensorden kaynaklanıyor. Yada benim sorunum diyeyim. Bu bir eksiklik ve Bayer filtrelemeli sensorun bu eksikliğini kapatmak için k-3ii de pixel shift özelliği eklenmiş.Bunu da olympus un om 5 inden kopyalamış. Om5 de 8 kare üst üste çekip fotoğrafları birleştirerek keskin bir fotoğraf elde ederken k3ii ise 4 kare ile bunu yapıyormuş. Forumdan sn. Akınlasın bey Zaferle konuştuğumuz üzere om 5 e sahipmiş. O daha iyi açıklar muhtemelen. Hatta om5 ile çekilmiş birkaç kare eklerse mutlu olurum. Fuji Bayer in bu sıkıntısından ötürü yeni teknoloji x-trans sensore geçmiş hatta geçiş nedenini de aşağıdaki linkte açıklamış. Link;https://www.fujifilm.eu/uk/products/digital-cameras/interchangeable-lens-cameras/model/x-pro1/features/fujifilm-x-trans-sensor-technology/Panasonic ve sony de Bayer filtrelemeli sensoru bırakıyormuş. İnternette araştırınca buldum bu bilgileri.Muhtemelen şu güne kadar sizleri bu durum rahatsız etmemişti. Yada keskinlik benim kadar sizin için önemli değildi. O yüzden sizler rahatsız olmamış olabilirsiniz. Yada farkında bile olmamış olabilirsiniz. Benim bu bilgileri vermemde rahatsız olunacak bir durum yok diye düşünüyorum. Sonuç olarak sizlere kanıtlar sunarak bilgilendirme yapıyorum. Tekrar söylüyorum satın almış olduğum ve şuan hala elimde olan bir makinayı kotuleme gibi bir niyetimin olması akla mantığa sığmaz. Ama ortada bir gerçek var. Benim marka model bağlanmam yada "mania" lığım yoktur. Ne görmüşsem onu soylerim. Biraz net bir adamımdır. sevgiler.