Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hoşbuldum hocam K3 gövde hakkında da detaylı bilgiye sahibim onu da detaylı araştırmıştım ama sadece sıfır cihazlara baktığım için düşük modellere kaçtım biraz. K-5 II modeli hakkında da pek bilgim yok, onu da biraz araştırmam lazım. Peki Pentax makinelerin ve lenslerin temiz ikinci ellerini bulmak mümkün mü hocam?
O son soru olmadı. PentaxTürk varken ikinci el pazarında sıkıntı olmaz. Her istediğini anında alamayabilirsin. Ama ikinci el ilan bölümünü takip ettiğinde her şeyin iyisini güzelini ucuzunu bulabilirsin.
Hocam selamlar.Sinemacı birkaç arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla dslr makinelerde af lensler video için pek kullanışlı olmuyor zaten.O yüzden ağırlıklı olarak video için kullanacaksan önce bu konuyu bir kesinliğe kavuştur bence.Çünkü diğer sorduğun makineler için de durum bu şekilde ise pentax alıp lensler için endişelenmene gerek kalmaz.Her halükarda manuel lens kullanacaksın çünkü.
Bu bölümde amacınız ne? Buna göre tavsiyede bulunmak gerekli. Sadece okumak ise o kadar para vermeyin 1000 TL lik bir makine işinizi görecektir. Daha fazla vermenin bir manası yok. Fotoğrafçılığa merakım var ikisinde bir arada halledeyim diyor iseniz. Video çeken fotoğraf özelliği iyi bir dslr bak.Ben bu sektörde bir şeyler yapacam diyor iseniz. O paraya veya biraz daha üstüne ekleyip sinema, dizi sektöründe kurulanılan en azından özellikleri birbirine yakın bir video kamera alın. Mezun olasıya kadar o kameranın iciğini cıcığını çıkartıp iyice öğrenin. DSLR ve Video kameralar birbirinden çok farklılar ayrıca kullanımı bile çok farklı. Ciddi bir şeyler yapmak istiyorsanız elinizde gerçek bir kamera olduğundan sinema bölümünde ışıkçısı, senaryo yazanı, oyuncu gibi kişilerle diyoloklar kurup makinenizle onlarla beraber ortak projeler yapın. İyi işler çıktıkça sağdan soldan tanınacaksınız. Güldür güldür gibi bir tiyatro topluluğu olsa bunlarla görüşüp kameraya alıp youtube koysanız mesala. Çekimleri sırasında tecrübe ve çevre edinmiş olursun. Oradan bir kişi başka bir projeye çağırır seni. - Siz olsanız DSLR makinesi olan birinimi çağırırdın yoksa video kamerası olan birini mi ?DSLR daha çok bu işten para kazanmayan, youtube da video atanlar için.Ciddi olarak bir şeyler yapılmıyor mu yapılıyor. Ama çok az. Yurtdışında sektördeki öğrencilerin katıldığı bir kaç yarışmacının makinelerini inceledim. 4500-7000 TL lik video kameralar. 5D mark ii kullanan yok. Kullananlar youtuber da para kazanma gayesi olmayan bu işi eğlence için yapan kişiler. Sektör içindekilerin video kamera kullanmalarını da çok iyi anlıyorum. Zoomlama, netleme yaparken sıfır ses, (raw) ham olarak videoyu kaydet ve parlaklı hemen azaltıp artırmak, xlr girişleri, hareketli insanları takip edebilme, 3-4 saat çekim yap, dlsr 15-20 dakika sonra sensör ısınması nedeniyle kapanıyor.
AF = Auto FocusMF = Manuel FocusTeknik terimleri öğrenebileceğin sayfayı da ekleyeyim buraya. Ama tabi hemen bakma bence. İyice kafan karışabilir. Sadece not al bence, ileri bir tarihte ihtiyaç hissettiğinde okursun. Küçümsediğimden değil yanlış anlama lütfen ama hani AF MF terimlerine bile yabancıysan bence forumdan sana ikinci el giriş seviyesi bir şey bulalım. Objektifiyle beraber 1000 lira etmeyecek, video çekebilen öğretici kıvamda gövdeler var. Para dökmenin hiç bir anlamı yok şuan. İleride profesyonel anlamda iş yapacak olursan o zaman değiştirmeyi düşünürsün. Şuan için orta vadede Pentax giriş seviyesi idare edecektir seni.Not: Sakın Canon giriş seviyesi düşünme. Giriş seviyelerinde şuan Pentax açık ara önde benim gözümde. İleri seviye gövdeleri düşünürsek tercih meselesi başka marka almak ama giriş seviyesi için K-50 K-S1 hatta daha eski olarak K-30 da bakabilirsin. http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,2208.0.html
Başlatan ErdemK
Başlatan akusdemir
Başlatan bymuammer