Gene mi bana taş geliyor?
Günah keçisi Baha...
Evet birkaç tartışma oldu ve hatırlıyorum dediklerimi. Nar Teknoloji'yi savunmamıştım. "Yeni bir ekip geldi, geleli daha 2 gün olmadı. Bekleyelim bakalım neler yapacaklar" dedim özetle. Kim ne anlam çıkardıysa bilemem ama özeti bu. Malum iyi yada kötü ekip farketmez, 2 günde kimse bir şey yapamaz. Yanlış mıyım?
Bir de Türkiye'den Pentax ürünü almanın cazip olduğundan bahsettim. Ee sonuçta ufacık bir problemde birebir değişim veriyorlardı. Bunun yanısıra taksitle, hemen ertesi gün elinizde olacaktı. Bu nedenlerle teşvik ettim. Yanlış mıydı? Yada taraflı mı geldi size?
Evet, bu yeni ekip geldiğinde iyi başladı. Tedarik konusunu çözüme kavuşturdular mesela. Ama eleştirecek olursam sadece bu çözüme ulaştı şuan için. Fiyatlarda hala fark büyük, kısa vadede olacak şey zaten değil. İşbirliği yaptıkları kişiler baştan aşağı yanlış. Onlara da ilettim bu eleştirimi. Pentax'ın deterjan markası olduğunu zanneden kişiler şimdi Pentaxian geziyor ortada. Olur mu bu? Pentax gezileri yapıldı, haberiniz var mıydı? Hatta Ankara'da etkinlik oldu 1-2 gün önce, haberiniz oldu mu? Benim dolaylı yollardan tabi ki haberim oldu ama distribütör firmadan haber almadım. Bir yerde duyuru da görmedim. Bunlar hep eleştiri noktaları. Dahası var ama hak verirsiniz ki yeri burası değil.
İlk paragraf olumlu, ikinci paragraf olumsuz konular gibi düşünülebilir. Kimsenin taraflı olduğumu düşünmesini istemem çünkü değilim. Tek gayem Pentax'ın daha iyi bir noktaya gelmesi. O da sanırım marka bağlılığı ama olsun, sonuçta kötü bir amaç yok ortada.
Ne olacak bilemiyorum Pentax'ın hali. Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı nasılsa. PentaxTurk olarak biz hep yayındayız. Hep birilerine yardımcı olmanın derdindeyiz. İkinci el pazarının canlanmasını istiyoruz. Alan kolayca alsın, satan kolayca satsın vs vs...
Bilmem yeterince şeffaf olabildim mi?