Gönderen Konu: Herkese Merhaba :)  (Okunma sayısı 19717 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı turkayacar

• Üye
    • Profili Görüntüle
Herkese Merhaba :)
« : 02 Şubat, 2012, 19:31:47 »
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba..Uzun süredir fotoğraf makine sevdam var..Sonunda bugün ilk makineme kavuştum ve bir çok kişinin tepkisine rağmen Pentax K X aldım.Sizin yorumlarınız nelerdir ? Doğrusu daha önce D-SLR kullanmadım.Kendim mi çözsem diyorum yoksa sizin yardımlarınızı mı alsam. :) Bu makineler de auto-mod'la çekim yapmak tamamen hakaret.Manuel mod ise çok zorlayacak gibi görünüyor..
I am Pentaxian and know it

Çevrimdışı turkayacar

• Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Herkese Merhaba :)
« Yanıtla #2 : 02 Şubat, 2012, 19:54:24 »
   Öncelikle hayırlı olsun. Zamanla doğru karar verdiğinizin farkına varacaksınız. Çekim modlarından " P " modunu kullanmanızı tavsiye ederim.
 " P " çekim modunu kullanmakla çekim değerlerine müdahale yapabiliyorsunuz. Mesela diyafram ayarını istediğiniz değere getirdiğinizde makine diğer değerleri uygun duruma getiriyor.
 Bir nevi Müdahala edilebilir auto mod. Manuelde kullanmanızı tavsiye etmem. Zaman kaybıdır. Zamanı kompozisyona ayırmanızı tavsiye ederim.
    Linkini verdiğiniz piller fiatı ve kalitesi çok cazip almanızı tavsiye ederim. Sitemizde Türkçe kullanma kılavuzu var ama her başınız sıkıştığında konu açarsanız yardım eden olur.
Şimdilik ekipman almayı düşünmeyin. Pentax Kx DSLR'yi tanıyınca neye ihtiyacınız olduğunun farkına siz varacaksınız. Herşey gönlünüzce olsun.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Şubat, 2012, 20:00:15 »
Hoşgeldiniz. :)

Umarım forum olarak size birşeyler katabiliriz. :)

Öncelikle K-x başlangıç seviyesi bir gövde olarak sınıfında üst bir makinedir. Size muhalefet olanların ne sebeple muhalefet olduklarını bilmek isterdim. Keşke birkaçı üye olsa da anlatsa bize; belki göremediğimiz birşeyler vardır? ??? Aldınız hayırlı olsun demeli. :)

Ve lütfen otomatik çekmekten vazgeçmeyin, kim ne derse desin otomatik çekin. Manuel çekilen fotoğrafların iddaa ediyorum ve sözümün arkasındayım "%99'u gereksiz bir şekilde" manuel çekilmiştir. Manuel çekmek zaman kaybından başka hiç birşey değil. Ekstrem bir durum olur manuel ayarlanır makineye komut verirsin şöyle çek böyle çek gibi. Onun dışında neyleyim ben o anı kaçırdıktan sonra fotoğraf çekmeyi. Makinem çantasında bile OFF durumda durmaz, her zaman ON durumdadır ve otomatik moddadır. AF'dedir, ışık ölçümü de otomatik WB'ta otomatik.. Herşey ya bildiğiniz herşey otomatik. Bu aslında tembellik acemilik yada başka birşey değil, bu sadece anı kaçırmamak adına bir taktiktir. Kimi manuel çekmekten zevk duyar bilemem ama hiç pratik ve profesyonelce değildir.

Bu açıklamam tabi eksik ve farklı yönlere doğru çekilebilir ama masum düşünceli herkes ne demek istediğimi anlamıştır. :) Umarım sizde vermek istediğim mesajı doğru almışşınızdır. :)

Tekrardan hoşgeldiniz.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı turkayacar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Şubat, 2012, 20:42:22 »
İkinize de çok teşekkür ederim.Böyle anlayışlı ve ilgili kişilerin olması beni çok mutlu ediyor.Dediklerinizi dikkate alacağım, saygılar...

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Şubat, 2012, 20:44:59 »
aramıza hoşgeldiniz türkayacar

Çevrimdışı KaBeş

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Şubat, 2012, 20:55:49 »
Hoşgeldiniz. Kendinizi tanıyıp ne tarz foto çekmekten hoşlandığınızın ortaya çıkmasına kadar ekipman almanızı önermem. İyi günlerde kullanın.
FUJIFILM X-E1
FUJINON LENS XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS
FUJINON LENS XF 56mm F1.2 R

Çevrimdışı turkayacar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Şubat, 2012, 23:18:24 »
Hoşgeldiniz. Kendinizi tanıyıp ne tarz foto çekmekten hoşlandığınızın ortaya çıkmasına kadar ekipman almanızı önermem. İyi günlerde kullanın.

Tekrardan hoşbuldum. :) Size yanıt veriyormuş gibiyim ama genel olarak ortaya bir kaç soru soracağım. :) Şimdi ilk olarak koruyucu bir uv filtre almam nasıl olur ? Gereklidir değil mi ? Sonrasında tripod, kumanda için falan erken midir sizce ? Saygılar..

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 03 Şubat, 2012, 23:19:43 »

Tekrardan hoşbuldum. :) Size yanıt veriyormuş gibiyim ama genel olarak ortaya bir kaç soru soracağım. :) Şimdi ilk olarak koruyucu bir uv filtre almam nasıl olur ? Gereklidir değil mi ? Sonrasında tripod, kumanda için falan erken midir sizce ? Saygılar..

Ben de hoşgeldiniz diyeyim.

UV filtre çok kaliteli almayacaksanız almayın der ustalar. Ben de kullanmıyorum. Ama tripod çok elzem bir şey.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 03 Şubat, 2012, 23:39:42 »

UV filtre plajda ve yüksek rakımlarda değilseniz kullanmayın, her filtre gibi UV filtrelerde fotoğrafınızın keskinliğini biraz azaltır.

Çevrimdışı Oztoprak

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 03 Şubat, 2012, 23:45:38 »
Piyasada kolay kolay bulacağınızı sanmıyorum. Orjinal Pentax Uzaktan Kumanda tavsiye ederim

www.pentaxturk.com/forum/index.php?topic=14.0
« Son Düzenleme: 18 Haziran, 2012, 00:37:27 Gönderen: bFeeL »

Çevrimdışı turkayacar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 04 Şubat, 2012, 00:06:56 »
Güzel yorumlarınız için tekrar teşekkürler, ben lensimi koruma amaçlı filtre düşünmüştüm, o amaçla filtre var mı acaba ? En iyisi ben bir tripod ve bir uzaktan kumanda alayım...

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 04 Şubat, 2012, 00:10:06 »
Var tabii sahibinden de lensinizin filtre çapına göre 5-10 liraya filtre bulabilirsiniz.

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #13 : 04 Şubat, 2012, 12:42:22 »
Hoşgeldiniz turkayacar ; Aramıza hoşgeldiniz.  Evet lensi korumak için filtre takmayı düşünmeniz güzel bir şey. Benim bütün lenslerimde filtre mevcut lensi korumak açısından. Korumak için filtrenin kaliteli olmasına gerek yok, Mourners(Refiğin) de dediği gibi 10 TL 'e bilemediniz 20 TL'e bulabilirsiniz. Tekrardan hoşgeldiniz, forumda güzel vakit geçirmeniz dileği ile... :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

HERKESE BİR YENİ PENTAX LENS

Başlatan ercan69

Yanıt: 6
Gösterim: 5082
Son İleti 04 Mart, 2013, 11:54:58
Gönderen: healtyhead