Gönderen Konu: Vegan  (Okunma sayısı 49264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
Ynt: Vegan
« Yanıtla #30 : 17 Şubat, 2012, 16:40:26 »
Abi senin köyde sağman ile onların sağması bir değil.Ayrıca bir süre bu duruma boyun eğiyorlar yapacak bir şeyleri yok.Kaldı ki yumurta kürtaj  olduğu için yenebiliyor diye biliyorum.

refik, ben diyorum ki o sütün sağılması hayvanın sağlığı için şart. bir inek normal şartlarda 2-3 yılda bir doğum yapar ve bu 2-3 yıllık sürede sadece gebelik dönemeinde sağılmaz. diğer zamanlarda sağılması gerekir. hele buzağısı olduğu zaman süt baya bi fazlalaşır ve  aman sağmayayım buzağı emsin hepsini dersen o buzağı ishal olur ve ölür. ama sağma şekline gelince o sağım makinalarını bilemem hayvana eziyet eder mi diye bi bilgim yok. ve şunu unutma hayvanlar eziyet görüyorsa öyle pek boyun eğmezler. hatta bazen kızıp vurmuşluğum olmuştu ki intikamlarını gayet iyi almışlardı :) ki zaten eziyet gören hayvan ilk fırsatta kaçar (ki hayvanı kaçan da nadiren oluyordu)
Pentax K-5iis + Pentax D-BG4 Battery Grip
SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited
SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
SMC Pentax-DA 70mm F2.4 Limited
Metz Mecablitz 50 AF-1
Vanguard,Digipod,Varta vs.

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 17 Şubat, 2012, 16:41:58 »
Evet Arslan abi süs köpekleri diye bahsettim zaten ama çok basit bir örnek gibi geldi arkadaşın verdiği örnek günümüzde anne bile çocuğunu bıçaklayıp öldürüyor.Çöp kutusuna atıp kaçıyor iken o köpeğin nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu bilmeden bir şey diyemeyiz.

Ertu abi ben sağılmasın demiyorum ki elbette sağılmalı ama 100 lerce hayvanı tesislere tıkıyarak öyle bir hayata alıştırmak doğru değil.Hayvan sesini çıkarmasa da benim gönlüm el vermez.Şirket mi firmamı derler ne diyorlarsa artık onlardan bahsediyorum.Yoksa bizde sütü köyden gelen bir amcadan alıyoruz adam kapıya kadar getiriyor :)
« Son Düzenleme: 17 Şubat, 2012, 16:44:17 Gönderen: Mourners »

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
« Yanıtla #32 : 17 Şubat, 2012, 16:43:14 »
benim ne demek istediğim anlaşılmıyor yada tam açıklayıcı olamıyorum.ben insanların zevk için öldürmesini normal karşılamıyorum zaten.ama besin ve gıda için öldürmesini normal olduğunu söylüyorum.

buda bir insan !
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
« Yanıtla #33 : 17 Şubat, 2012, 16:43:28 »
Bazı insanlar hayvanlarla karşılaştırılamayacak kadar daha vahşi olabilirler, hayvanlar lüzümsuz yere zevk/spor için öldürmezler, hayvanlar toplu katliam yapmazlar, hayvanlar cinsel ırk dini düşünce ayırımcılığı yapıp toplu katliam yapmazlar, töre cinayeti işlemezler, haçlı seferi düzenlemezler, dünya savaşı düzenlemezler, doğayı tahrip etmezler, sadece onlara Tanrı tarafından verilen içgüdüleri ve görevleriyle karınlarını doyurmak için öldürürler, o öldürdükleri türe yararlı olur, çünkü nüfus kontrolu sağlar ve hastalıklı nesilleri azaltır.

istisnalar var tabi. mesela kurtlar koyun-keçi ağıllarına girerlerse koyunların çoğunu telef eder, bi tanesini yerse yer, gerisini boğar :)
Metz Mecablitz 50 AF-1

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 17 Şubat, 2012, 16:47:13 »
Neyse, benim tam anlayamadığım bir şey var. Refik seni tenzih ediyorum. Kendi fikrini nedenleri ile yazmışsın.
Benim anlamadığım şey, biz etoburlar hiçbir vegan veya vejateryene "et yemelisin, hayvansal ürün tüketmelisin" diye bir söylemde bulunuyor muyuz? Hep karşı taraf bizlere "et yemeyin, hayvansal ürün kullanmayın" deyip duruyor. Adalet mi bu... :D :D
Arslan Türegün

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 17 Şubat, 2012, 16:49:37 »
Kötü niyet yok abi  ;D

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 17 Şubat, 2012, 16:49:52 »
Neyse, benim tam anlayamadığım bir şey var. Refik seni tenzih ediyorum. Kendi fikrini nedenleri ile yazmışsın.
Benim anlamadığım şey, biz etoburlar hiçbir vegan veya vejateryene "et yemelisin, hayvansal ürün tüketmelisin" diye bir söylemde bulunuyor muyuz? Hep karşı taraf bizlere "et yemeyin, hayvansal ürün kullanmayın" deyip duruyor. Adalet mi bu... :D :D

güzel tespit :D
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 17 Şubat, 2012, 16:50:04 »
istisnalar var tabi. mesela kurtlar koyun-keçi ağıllarına girerlerse koyunların çoğunu telef eder, bi tanesini yerse yer, gerisini boğar :)

Kurtların yaşam alanını yok ederseniz, onlara beslenecek ve üreyecek alan bırakmazsanız, o koyunlar onun hakkıdır diye düşünüyorum, biri sizin buzdolabınıza size sormadan girip sizin yiyecekleri atsa (kaçacak başka bir evinizde yok, kaçabilseniz kaçarsınız çünkü düşman zorlu), yerinede kendi yiyeceklerini yerleştirse, sizde kışın çok aç kalsanız ne yaparsınız? Sizce kurtlar yazın o riski göze alarak neden kolay av olan ağıla saldırmıyorlar?

Hintli yiyen Bengal kaplanlarının durumu aynıdır. Bir kaplanın menüsünde en tehlikeli varlık olan insanoğlu varmıdır sizce?

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 17 Şubat, 2012, 16:54:40 »

Ben hayvansal ürün tüketmeliyiz diye söylemde bulundum, üstelik et yememiz gerekir bile dedim kimse çıkıp yok yanlışsın demedi, sizde bulunun. 

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 17 Şubat, 2012, 16:56:25 »
Kurtların yaşam alanını yok ederseniz, onlara beslenecek ve üreyecek alan bırakmazsanız, o koyunlar onun hakkıdır diye düşünüyorum, biri sizin buzdolabınıza size sormadan girip sizin yiyecekleri atsa (kaçacak başka bir evinizde yok, kaçabilseniz kaçarsınız çünkü düşman zorlu), yerinede kendi yiyeceklerini yerleştirse, sizde kışın çok aç kalsanız ne yaparsınız? Sizce kurtlar yazın o riski göze alarak neden kolay av olan ağıla saldırmıyorlar?

Hintli yiyen Bengal kaplanlarının durumu aynıdır. Bir kaplanın menüsünde en tehlikeli varlık olan insanoğlu varmıdır sizce?

peki insanoğlu kendine bu yaşam alanını oluşturmasa acaba kurdun menüsünde veya kaplanın menüsünde olmaz mıydı ? daha bu yıl yada geçen yıl tam hatırlamıyorum,bir köyde kurt yaşlı  bir kadını parçalayarak öldürdü...demekki menüde bizde varız.hem tarih öncesi dönemlere bakılınca ilk yaşam alanları ve aletler insanların hayvanlara karşı korunma amaçlı ve avlanma amaçlı olduğunuda görüyoruz.

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
« Yanıtla #40 : 17 Şubat, 2012, 16:58:58 »

yalnız benim dediğim bu olay yazın meydana geldi. ayrıca bir sürüden kurtların yediği bir kaç koyuna zaten köylülerimiz sürünün sadakası olarak bakarlar bizim orda. benim dediğim olay kurtların istisna olarak nedeni anlaşılmayan şekilde bir kaç koyunu yedikten sonra diğer ikiyüz hayvanın yarısını boğarak öldürmesi. yoksa haklısınız, kışları aşırı avlanmadan dolayı aç kalıp köylere iniyor hayvanlar.
Metz Mecablitz 50 AF-1

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
« Yanıtla #41 : 17 Şubat, 2012, 17:00:30 »
aşırı olarak köylülerin dağlarda avlanmasını kastettim. kaldı ki avlanmayı zevk için yaptıklarından ben de karşıyım.
Metz Mecablitz 50 AF-1

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #42 : 17 Şubat, 2012, 17:06:09 »
peki insanoğlu kendine bu yaşam alanını oluşturmasa acaba kurdun menüsünde veya kaplanın menüsünde olmaz mıydı ? daha bu yıl yada geçen yıl tam hatırlamıyorum,bir köyde kurt yaşlı  bir kadını parçalayarak öldürdü...demekki menüde bizde varız.hem tarih öncesi dönemlere bakılınca ilk yaşam alanları ve aletler insanların hayvanlara karşı korunma amaçlı ve avlanma amaçlı olduğunuda görüyoruz.

Ben tarih boyunca yenik düşmüş her hangi bir hayvanın menüsünde insan bulunduğunu zannetmiyorum bu bir, ikincisi tarih öncesi dönemler geçti artık Gökhan bey bizim 7 milyarı geçkin nufüsla hayvanların yaşam alanı konusunda daha hassas davranmamız gerekmiyormu sizce? Yoksa sizce insan istediği her herde her zaman hayvanların yaşam alanını yok edebilir, istediği yerde oturabilir fikrindemisiniz? Son olarak avlamaya programlı hayvan-insan karşılaşmaları her zaman olacaktır, bu karşılaşmalar hayvanların yaşam alanını küçülttükçe dahada artacaktır. Bu o hayvanın suçu değildir sadece ihtimali insanlar tarafından arttırılmış bir tesadüftür. Siz Afrikada aslanların korunduğu bir milli parkta lay lay lom dolaşıp sonra aslan bana saldırdı diye hayvanı suçlayabilirmisiniz? Veya orada ev kurup tarla açıp sonra aslanlar koyunlarımı yedi diye onları suçlayabilirmisiniz?

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 17 Şubat, 2012, 17:08:27 »
benim dediğim olay kurtların istisna olarak nedeni anlaşılmayan şekilde bir kaç koyunu yedikten sonra diğer ikiyüz hayvanın yarısını boğarak öldürmesi. yoksa haklısınız, kışları aşırı avlanmadan dolayı aç kalıp köylere iniyor hayvanlar.

Yoksa  burada koyun beslemeyin, tarla açmayın burada benim son yaşam alanım diye mesajmı veriyor zavallıcıklar. Bak bak bak ne kadar akıllı bunlar nerdeyse gazeteye ilan verecekler.  ;D

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #44 : 17 Şubat, 2012, 17:18:58 »
Ben tarih boyunca yenik düşmüş her hangi bir hayvanın menüsünde insan bulunduğunu zannetmiyorum bu bir, ikincisi tarih öncesi dönemler geçti artık Gökhan bey bizim 7 milyarı geçkin nufüsla hayvanların yaşam alanı konusunda daha hassas davranmamız gerekmiyormu sizce? Yoksa sizce insan istediği her herde her zaman hayvanların yaşam alanını yok edebilir, istediği yerde oturabilir fikrindemisiniz? Son olarak avlamaya programlı hayvan-insan karşılaşmaları her zaman olacaktır, bu karşılaşmalar hayvanların yaşam alanını küçülttükçe dahada artacaktır. Bu o hayvanın suçu değildir sadece ihtimali insanlar tarafından arttırılmış bir tesadüftür. Siz Afrikada aslanların korunduğu bir milli parkta lay lay lom dolaşıp sonra aslan bana saldırdı diye hayvanı suçlayabilirmisiniz? Veya orada ev kurup tarla açıp sonra aslanlar koyunlarımı yedi diye onları suçlayabilirmisiniz?

işte sorunun kaynaklandığı nokta burası hayvanlar avlanmaya programlı, onlarda vicdan kavramı çok gelişmemiştir,insanlar ise daha kötü bir şeye programlı her zaman daha fazlasını isteme.burada insan sadece hayvanları değil kendi türü olan insanı bile öldürebilmektedir.duygusal anlamda gelişmiş bireyde daha fazlasını iyisini ister ama vicdanı geliştiği için öldürmez. 7 milyar insanın yaşadığı dünyada belki oransal olarak 7 milyonunda var olan vahşilik duygusu yüzünden bence diğer normal vicdana sahip olan insanları aynı kefeye koyup değerlendirmek bence haksızlıktır. tüm insanlar bu vahşiliğe sahip olsaydı şu an insan nüfusuda oldukça az olmaz mıydı ?!