Dile getirilecek aslında çok şeyler var ama
konuyu gördükte hemen yazmak için sıkıntı ettiğim konular hakkında yazmak istediklerim aklıma gelmiyor.
Bana göre 1. husus Türkiye de PENTAX sahipsiz.
Ben şunu sormak itiyorum,
Acaba PENTAX için 70 milyonluk Türkiye yetrli bir pazar değil mi, yoksa bunlar yeterli üretim mi yapamıyorlar?
Türkiye de varsa yoksa Canon ve Nikon alıcısı da satıcısı da başkasını tanımıyorlar.
Ben Hayyam ve Doğubank da bazı satıcılarla ufaktan konuştuğumda adamların kafalarında oluşan düşünce şöyle,
Canon Nikon diyorlar, Pentax bu işin için de değil diyorlar.
Yine bir başka satıcı ile konuştuğumda PENTAX amerikada çok satıyormuş, Türkiye de satış yapmalarına gerek kalmıyormuş,
bu söylemin de doğru olduğuna pek inamıyorum, alıcıların kafasını karıştırmaya yönelik olabilir.
Şu hayyam çarşısının yokluğunu hiç istemem ama Allah onların eline sizi bir düşürmesin, bir parçaya ihtiyacınız olsun, anlasınlar ki alacaksınız,
o parça onların elinde sank,i bulunmaz Hint kumaşı oluveriyor.
İyi bir tüccar çıkıp şu işi doğru dürüst yapamaıyor,
PENTAX tüm ürünlerini satan ayrıca 2. el ürünlerini de alıp satan değerlendiren adam gibi bir iş yeri lazım,
şu bir kaç kişiler bu işin tekelciliğini yapıyor, zaten aradığınız istediğiniz pentax ürünü malzemeyi bulamıyosunuz bulursanız da fahiş fiatlar ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Çoğumuz birbirimiz arasında lens takası alışverişi yapıyoruz öyle değil mi?
Hayyam da şöyle bir dükkan olsa hem sıfır PENTAX ürün sattsa hemde 2. takası ve alım satımı yapsa uygun fiatlardan.
Pentax severleri zarar etmezdi ve böylece PENTAX kullanıcının sayısı çoğalırdı.
Ben de elimdeki 3 lensi verir karşılğıında istediğim bir lensi alırdım