Gönderen Konu: Bayburt-Trabzon Sınırında Bir Köy Evi  (Okunma sayısı 12063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Bayburt-Trabzon Sınırında Bir Köy Evi
« : 06 Ağustos, 2011, 15:02:49 »
Şimdiden eleştiriler için teşekkürler.

mohikan

• Ziyaretçi
Ynt: Bayburt-Trabzon Sınırında Bir Köy Evi
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos, 2011, 15:21:01 »
Elinize sağlık böyle eski ev fotoğraflarını çok seviyorum.

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos, 2011, 15:23:47 »
bir Bayburtlu olarak eleştiri yapayım :) fotoğrafınızdaki kontrast biraz rahatsız edici geldi bana.kadrajıda neden evin tamamını almadınız diye düşünüyorum.
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 07 Ağustos, 2011, 01:18:19 »
çok orjinal...harika bir ev...

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 08 Ağustos, 2011, 08:52:11 »
Bence de evin tamamı kadrajda olmalıydı.
Evin sağ tarafı,eve giden yol merak ediliyor.
Burası giriş kapısı mı,evde tamirat mı var,ön bahçeye birşeyler ekmek için hazırlık mı var?
Doğrusu ev ben de sadece soru işaretleri bıraktı.. :(

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 08 Ağustos, 2011, 09:02:10 »
Bence o kapı ahır girişi...

Çevrimdışı eraxes

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 13 Ağustos, 2011, 22:08:43 »
Bencede. Evin tamamı alınıp hatta kenarlarda önde biraz boşluk bırakarak etrafı da alınsa daha iyi olurdu görüşündeyim.
Pentax k10d

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Ağustos, 2011, 12:09:11 »
Arkadaşlar eleştirileriniz çok yararlı oldu çok teşekkür ederim. Çoğunluk alttaki gibi tam evden yana ama benim tercihim şimdilik en alttaki SB kare, bir konunun temsili bence yeterli, zaten fotoğrafta dış dünyanın bir temsili değilmidir, bence birazda seyircinin hayal gücünün tamamlamasını beklemek gerekir bence, fotoğrafta herşeyi hazırlop bekleyen seyirciler hariç tabi.  ;)  Örneğin isteyen cama dışarı bakan bir insan koyabilmeli, eğer biz koyarsak biraz seyirciyi tutsak etmek olur, fotoğrafıda statikleştirir, seyircinin kafasında değiştirebileceği dinamik bir fotoğraf yaratmış olmayız. (Modern veya soyut sanatta hemen bütün eserler böyle değilmidir zaten, seyirciden nerdeyse eserin % 90'ını tamamlaması beklenir kendi kültürüne göre)

Yani bence fotoğraf düşündürmeli, ama bu düşündürme fonksiyonunu tam olarak yerine getirmeli.
« Son Düzenleme: 14 Ağustos, 2011, 12:16:08 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 14 Ağustos, 2011, 13:18:21 »

Bana göre, cbaytan ; üye ve ziyaretçilere eğitim amaçlı olarak "Bayburt-Trabzon Sınırında Bir Köy Evi " konusunu açmış. Sanatçı, görselliğin yanında düşünsel olmalı. Fotoğraf kaydedildikten sonra bu yönde işlenip kadrajlanmalı. "Bayburt-Trabzon Sınırında Bir Köy Evi " ilk haliyle daha estetik olmuş. Bana göre evin tamamının fotoğrafta çıkması görsel olarak kötü.
      cbaytan nikli arkadaşımıza teşekkürler. Eğitim amaçlı böyle konuların devamını bekliyoruz.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 14 Ağustos, 2011, 19:11:37 »
Yok estağfurullah, öyle  gizli bir niyetle mesaj göndermem bence ukalalık olurdu, ben ışık, derinlik gibi konularda teknik eleştiri beklerken iş sadece kompozisyon eleştirisine dönünce, sanatsal eleştiri boyutu aldı eleştiriler, bende sanatsal cevap vermek zorunda kaldım, bu konuda biraz eğitimli olduğum ve kendi oluşmuş yargı değerlerim olduğu için onları belirttim burada ister istemez hepsi budur. Herkese tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos, 2011, 23:01:42 »
Evet haklısın Şükrücan abi...Tamamını yayınlamış olsaydın bu kadar dikkat çekmezdi.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 15 Ağustos, 2011, 02:24:30 »
Internette gezinirken Picassonun bir boğa resmini çizerken nasıl evrimleştiğine rastladım, ilk ve son resimler arasındaki farka bakarmısınız, bence adam mükemmelliğe ulaşmak üzere iken bırakmış işi, konu ile ilgili olduğu için sizede göstereyim dedim. Tabii biz fotoğrafçıyız o resimci sahsi fikrim o kadar soyutlamaya gitmek fotoğrafta bence yersiz.

http://www.artyfactory.com/art_appreciation/animals_in_art/pablo_picasso/pablo_picasso.htm
« Son Düzenleme: 15 Ağustos, 2011, 02:27:15 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 15 Ağustos, 2011, 02:40:24 »
Internette gezinirken Picassonun bir boğa resmini çizerken nasıl evrimleştiğine rastladım, ilk ve son resimler arasındaki farka bakarmısınız, bence adam mükemmelliğe ulaşmak üzere iken bırakmış işi, konu ile ilgili olduğu için sizede göstereyim dedim. Tabii biz fotoğrafçıyız o resimci sahsi fikrim o kadar soyutlamaya gitmek fotoğrafta bence yersiz.

http://www.artyfactory.com/art_appreciation/animals_in_art/pablo_picasso/pablo_picasso.htm
Picasso insan mı? O insansa biz neyiz..