Gönderen Konu: k-x e normal AA pil taktım çalıştırmadı  (Okunma sayısı 4529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
k-x e normal AA pil taktım çalıştırmadı
« : 05 Ekim, 2013, 19:23:57 »
4 tane sony şarjlı piller bittiğinde lcd ekran cok kötü şekilde gitti  bende 2 t ye aldığım dandik pil taktım ama açılmadı   makinede bir  sorun dan kaynaklı olabilir mi  gayet  sıkıntısız   calışıyordu  aldığımda şarjlı pilleri içinde  değil yanında aldım duracell pil takılıyken calıştı

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
Ynt: k-x e normal AA pil taktım çalıştırmadı
« Yanıtla #1 : 05 Ekim, 2013, 19:37:56 »
Öncelikle K-x iniz hayırlı olsun. :)

Kaliteli alkalin pil takmak gerekiyor. Ya da NiMh 2000/2200mA üzeri şarjlı pil. Varta iyidir. Duracel de alkalin ve şarjlıda.. Ayrıca uzun süreli deşarj dayanıklığı yüksek GPResyco+ da olabilir..
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı baygünay

• Üye
  • Pentax'ı seviyorum..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 05 Ekim, 2013, 19:39:15 »
  <<< Pentax kx nazlıdır, seçicidir...  :) 2 TL'lik pil kalitesini beğenmemiş olabilir...  :)
       < Gerçekte bu zaten, pil kalitesi... Durasel piyasadaki alkalin pillerin içinde kendini kalitesiyle kabul ettrimiş bir markadır.
       < Ucuz pillerin gücü makina için yetersiz kalıyor, durum onu gösteriyor.
       < Kanımca makinanızda sorun yok.
*** Pentax K5IIs + DA 50-135mm f2.8
*** Fujifilm X-S10 + Sigma 18-50mm f2.8 + Viltrox AF 35mm f1.7
*****  KEMALİST Rejim;  Tam Bağımsızlık, Aydınlanma ve Pozitif İlimlere Bağlılıktır.

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 05 Ekim, 2013, 19:40:20 »
cok teşekkür ederim  feci  tırstım normal pillerin calıştırmaması normal anladığım  kadarıyla  cok korktum

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 05 Ekim, 2013, 19:43:09 »
korkmamın nedeni ekran  cok yavaş gitti ilk bozulmalar oldu  kırılan  monitördeki gibi yavaş yavaş tamamı  gitti bu normal mi  şarjlı pilleri  sarja  taktım   acamıyorum

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #5 : 05 Ekim, 2013, 20:00:42 »
korkmamın nedeni ekran  cok yavaş gitti ilk bozulmalar oldu  kırılan  monitördeki gibi yavaş yavaş tamamı  gitti bu normal mi  şarjlı pilleri  sarja  taktım   acamıyorum

Bir daha kalitesiz pil takmayın sorun yaşamazsınız.. Şarjlı pille denediniz mi daha sonra makine sorunsuz çalışıyorsa bişey olmaz.. O pilin gücü yetmediğinden olmuştur ama böyle piller takmayın sıkıntı yaratabilir..
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 05 Ekim, 2013, 20:02:35 »
cevapları okuyunca hemen  cıkardım takmam bir daha