2012 Ocak ayında Hong Kong'dan sıfır olarak satın aldığım Pentax K-5 makinem satılıktır. Makineyi aldıktan 1 yıl sonra kaynağı belli olmayan bir problem çıkardı. Problem tam olarak, fotoğraf çekerken aynanın takılması. Tahminlerime göre 500-1000 karede bir bu takılma yaşanıyor. Sunay ustanın demesine göre tamiri pek mümkün değil veya astarından fazla olacağı için yaptırmadım. Yaklaşık 1 buçuk yıldır bu şekilde kullanıyorum. Bildiğiniz gibi fotoğraf ve video öğrencisi olarak sürekli çekim yapmak zorunda olan birisiyim. Ve makineyi aktif olarak kullanıyorum. Ödevler, hobi ve ciddi işlerimde makineyi kullandım. Şuan bir K-3 aldığım için bu gövde ihtiyaç fazlası durumuna düştü ve satmaya karar verdim.
Makine kozmetik olarak bana göre 10 üzerinden 7 durumundadır. Başka hiç bir problemi yoktur. Perde sayısı 27bin civarında. Kutu içeriği tam ve hiç dokunulmadı. Askısı kullanılmadı. Fotoğraflarda ki Battery Grip kutusu, aparatları ve 2 adet yan sanayi pil ile birlikte verilecektir.
Fiyat olarak 900 TL düşünüyorum. Yalnızca bahsettiğim kusuru için bu fiyatı yazmak durumunda kalıyorum. Pentax lenslerle takas düşünülebilir. (Manuel ve eski lensler olmadığı sürece)
Makine ile ilgili her türlü detaylı bilgi almak için Pm atabilirsiniz.