Gönderen Konu: K20 D 72dpi ?  (Okunma sayısı 15063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuyuncu

• Üye
Ynt: K20 D 72dpi ?
« Yanıtla #15 : 17 Mart, 2014, 14:07:03 »
300dpi lik fotoğraflar sadece baskıda işe yarar dijital ortamda kullanmak için 72 dpi yeterlidir. Zaten siz sosyal mecralara fotoğraf yüklediğinizde bu siteler sizin fotoğrafınızı 300dpi olarak upload etmez çözünürlüğü düşürerek rare ederler. Boşu boşuna 300dpi lik fotoğrafları yüklemek için uzun süre upload sürelerini beklemeyin up edeceğiniz fotoğrafları 72dpi düşürün ve 900x600 gibi bir boyut kullanın bu boyut size yetmiyorsa 3x2 katlarını kullanarak fotoğrafları istediğiniz boyutlar getirin çünkü hem harddisk den hemde upload sürelerinden kazanarak aynı fotoğrafları paylaşabilirsiniz.

Çevrimdışı KaBeş

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 17 Mart, 2014, 14:10:42 »
300dpi lik fotoğraflar sadece baskıda işe yarar dijital ortamda kullanmak için 72 dpi yeterlidir. Zaten siz sosyal mecralara fotoğraf yüklediğinizde bu siteler sizin fotoğrafınızı 300dpi olarak upload etmez çözünürlüğü düşürerek rare ederler. Boşu boşuna 300dpi lik fotoğrafları yüklemek için uzun süre upload sürelerini beklemeyin up edeceğiniz fotoğrafları 72dpi düşürün ve 900x600 gibi bir boyut kullanın bu boyut size yetmiyorsa 3x2 katlarını kullanarak fotoğrafları istediğiniz boyutlar getirin çünkü hem harddisk den hemde upload sürelerinden kazanarak aynı fotoğrafları paylaşabilirsiniz.

Teşekkür ederim @Tuyuncu konunun o kısmını biliyorum. Baskı anlamında sormuştum.
FUJIFILM X-E1
FUJINON LENS XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS
FUJINON LENS XF 56mm F1.2 R

Çevrimdışı Tuyuncu

• Üye
« Yanıtla #17 : 17 Mart, 2014, 14:23:25 »
Teşekkür ederim @Tuyuncu konunun o kısmını biliyorum. Baskı anlamında sormuştum.
Anladım baskı alacağınız cihazlara göre değişir fotoğraf çözünürlüğü yeni nesil lazer inject press makinalar 72 dpi çözünürlükte RGB olarak düzgün çıktılar veriyor. Bu teknoloji elimizdeki DSLR makinalardan 1 metrelik fotoğraf çıktısı almamıza imkan tanır. Ancak CMYK makinalar çoğunlukla 300dpi çözünürlüğü kabul ederler buda fotoğraf boyutlarını 20-30cm e kadar düşürür. Ek bilgi :)

Çevrimdışı KaBeş

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 17 Mart, 2014, 14:28:36 »
Anladım baskı alacağınız cihazlara göre değişir fotoğraf çözünürlüğü yeni nesil lazer inject press makinalar 72 dpi çözünürlükte RGB olarak düzgün çıktılar veriyor. Bu teknoloji elimizdeki DSLR makinalardan 1 metrelik fotoğraf çıktısı almamıza imkan tanır. Ancak CMYK makinalar çoğunlukla 300dpi çözünürlüğü kabul ederler buda fotoğraf boyutlarını 20-30cm e kadar düşürür. Ek bilgi :)

Teşekkürler faydalı oldu. Çıktı alacağımız yeri ona göre seçmek lazım o zaman.
FUJIFILM X-E1

Çevrimdışı KaBeş

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 17 Mart, 2014, 14:29:39 »
http://www.netfotograf.com/forum/dslr-teknik/dslr-fotograf-boyutlari-hakkinda-yardim-59618-2.html

Konu yukarıda verdiğim linkte tartışılmıştı. Hepsini okumaya üşenenlerin son mesajı yazan Ocaklılar abimizi okumaları yeterli olacaktır.

Hepsini okudum. Konuyu iyi anlatmış ve tartışmışlar. Teşekkürler.
FUJIFILM X-E1

Çevrimdışı Tuyuncu

• Üye
« Yanıtla #20 : 17 Mart, 2014, 14:47:31 »
Teşekkürler faydalı oldu. Çıktı alacağımız yeri ona göre seçmek lazım o zaman.

Aynen öyle ayrıca fotoğraf makinaları RGB olarak renklendirme yapıyor yani CMYK bir çıktı cihazı kullanıldığında parlak renkler yok olacaktır. CMYK makinadan baskı alınacak ise fotoğrafı önce CMYK ya çevirin gözünüzü rahatsız edecek renkler ortaya çıkabilir CMYK ya çevirip tekrar coller correction işlemi yapmalısınız.
CMYK bir fotoğraf RGB Makinada renk bozulması yaşamadan çıktılanabilir ancak RGB bir fotoğraf CMYK bir makinada renk bozulması yaşayarak çıktılanır dikkat etmek gerek :)

Çevrimdışı KaBeş

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 17 Mart, 2014, 14:56:14 »
Öğrendiğimin özeti şudur. Dpi arttıkça fotograf kalitesi yükselir ama baskı boyutu küçülür. Nedeni pixel aralarındaki mesafenin azalmasıdır.
En iyi baskı boyutları şöyledir.
FUJIFILM X-E1

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 17 Mart, 2014, 15:51:09 »
hakan bey çok doğru ve öz yazmışsınız.kısaca bu yani.vedi beyin baskı ile ilgili yazdığı güzel bir yazı vardı onu bulamadım.okumanızı tavsiye ederim.renk bilgiside anlatılmıştı.saygılarımla
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı KaBeş

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 17 Mart, 2014, 20:40:39 »
hakan bey çok doğru ve öz yazmışsınız.kısaca bu yani.vedi beyin baskı ile ilgili yazdığı güzel bir yazı vardı onu bulamadım.okumanızı tavsiye ederim.renk bilgiside anlatılmıştı.saygılarımla

O yazıyı ben de bir arayım forumda. Saygı bizden üstad.
FUJIFILM X-E1