Gönderen Konu: K10D  (Okunma sayısı 5591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aslan_leon

• Üye
    • Profili Görüntüle
K10D
« : 18 Mart, 2014, 15:26:13 »
Pentax K10D body satılıktır.
Full kutulu (şarj aleti, kabloları, kullanma kullavuzu vb)
orjinal yedek batarya
600 liradır

Çevrimdışı soneryen

• Üye
  • I Love Pentax'ın her türlüsü
    • Profili Görüntüle
Ynt: K10D
« Yanıtla #1 : 18 Mart, 2014, 19:00:11 »
shutter sayısı hakkında bilgi aktarırsanız ve fotoğraf eklerseniz satışınız daha verimli olabilir. Hayırlı satışlar.
Pentax K20D / D-BG2 Battery Grip / Pentax SMC-DA 16-45 mm
Pentax SMC-A 50mm F/1.7 - Pentax SMC-A 50mm F/2.0
Pentax SMC-M 100mm F/2.8 - Pentax SMC-M 100mm F/4.0 Macro - Pentax SMC-M 50mm F/4.0 Macro
Pentax SMC-M 40mm F/2.8
SMC PENTAX-DA 40mm F2.8 Limited - SMC PENTAX-DA 70mm F2.4 Limited
SMC PENTAX-DA 55-300mm F4-5.8 ED
SMC PENTAX-K 200mm F/4.0
SMC PENTAX-M 80-200mm F/4.5
SMC PENTAX-M 75-150mm F/4 - SMC PENTAX-A 35-70mm F/3.5-4.5

Çevrimdışı aslan_leon

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Mart, 2014, 10:51:22 »
başka dijital makinam yok, cep fotosu yüklerim kabul ederseniz.
shutter da 35000 civarı olması lazım.
analog kullandığımdan makina 2-3 yıldır yatıyor boş yere
ilk sahibiyim. makina temiz.

Çevrimdışı aslan_leon

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Haziran, 2014, 14:11:34 »
550 lira olmuştur.

Çevrimdışı zeda3000

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 11 Haziran, 2014, 00:30:08 »
Sadece Body olarak K10D satmak zordur. Yeni baslayan ve ucuz yollu pentax ile tanismak isteyenler icin , ki onlardan biri de bendim. Lensi olmayan bir body ile baslayip Sirkecide yada Sahibinden lens aramak cesaret kirici bir durum. Ben de K10D satar iken once body ile basladim hic talep olmadi , yaninda sirf lens vermek adina ucuz yollu bir AF lens alip hediye ettim. Ancak bu sekilde satildi.

Sahsi onerim gozden cikarabileceginiz bir lensi , yada 50-60 TL alip ustunde hediye verebileceginiz bir lensi yaninda sunun. Aksi taktirde tek body olarak alici bulmaniz cidden zor.

Çevrimdışı aslan_leon

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Haziran, 2014, 10:51:32 »
sayın Zeda3000 ucuz yollu bir lens yok elimde.
tamron 17-50, FA 50/1.4 yada nispeten ucuz diyebileceğimiz FA 100-300, FA 28-105 var lakin onları da tek alan yok. body ile alan olur mu ?
dışarıdan alsam min 150-200 altında AF lens yoktur. birde onun fiyatını eklesem yüzüne bakan olur mu ?
maalesef pentax piyasası çok kötü. canon-nikon kıytırık body bile daha fazla paraya gidiyor

satarsam bir daha dijitale el sürmeyeceğim. alırken bir kamyon para istiyorlar satarken çerez parası.

öneriniz için tşk

Çevrimdışı zeda3000

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 11 Haziran, 2014, 17:32:27 »
sayın Zeda3000 ucuz yollu bir lens yok elimde.
tamron 17-50, FA 50/1.4 yada nispeten ucuz diyebileceğimiz FA 100-300, FA 28-105 var lakin onları da tek alan yok. body ile alan olur mu ?
dışarıdan alsam min 150-200 altında AF lens yoktur. birde onun fiyatını eklesem yüzüne bakan olur mu ?
maalesef pentax piyasası çok kötü. canon-nikon kıytırık body bile daha fazla paraya gidiyor

satarsam bir daha dijitale el sürmeyeceğim. alırken bir kamyon para istiyorlar satarken çerez parası.

öneriniz için tşk

Ustad , AF lens vermek zorunda degilsin , 50 mm portre manuel versen de , olur. Bana gore giris seviyesinde K10D almak Bently i ilk araba almak gibi. Ben K10D sahibi olmasaydim hayatta fotograf cekmeyi sevmezdim.

Ama yeni baslayan biri sadece body alip , hangi ara ona uyumlu lensleri ogrenecek , piyasasini kesif edecek ve lens setini donatacak.

Sahsi onerim 30-80 Ucuz yollu bir lens bakin. 50-70 TL bulursunuz. Cunku sadece body ancak merakli ve durumu musait bir fotografci sirf zevk icin alacaktir. Oda cidden zor is.

Çevrimdışı aslan_leon

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 13 Haziran, 2014, 14:25:08 »
yeni başlayan manuel lens nasıl kullanacak, yeni yetmeler herşeyi hazır istiyorlar. şipşak foto
dediğin gibi yapsam yine satamam ve koleksiyon da yeni bir lensim olur :)
keza şu ana kadar aldığım herşey aynen duruyor. evladiyelik alıyorum ekipmanı.

zaten düşeceği kadar düştü bundan aşağısı olmaz. compact makina parası olmuş durumda. gitsin kalsın yada hediye veririm :)
yatırım yapılacak iş değil dijital. elimde kalma riski fazla olan uyduruk lenslere bütçe ayıramam, para bulsam canım ortaformatlara harcarım (pentacon six, kiev6c)

Çevrimdışı Stainless..

• Üye
  • Ahmet Teke
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 25 Haziran, 2014, 00:42:15 »
yeni başlayan manuel lens nasıl kullanacak, yeni yetmeler herşeyi hazır istiyorlar. şipşak foto

zaten düşeceği kadar düştü bundan aşağısı olmaz. compact makina parası olmuş durumda. gitsin kalsın yada hediye veririm :)
yatırım yapılacak iş değil dijital. elimde kalma riski fazla olan uyduruk lenslere bütçe ayıramam, para bulsam canım ortaformatlara harcarım (pentacon six, kiev6c)

Tavrınızı ve üslubunuzu beğenmedim hocam, müsaadenizle eleştireceğim.

Yeni yetmeler nasıl manuel kullanacak demişsiniz. Bir, yeni yetme tabiri neden? Siz çok eskisiniz galiba, üzerinizde bir büyüklük var. Yeni gelenleri küçümser bir tavrınız var.

Ben 1 sene önce hiçbir tecrübem yok iken K10D ve 50 mm manuel lensimi aldım. 1 senedir kullanıyorum ve lense alışmam sadece 1 haftamı aldı. Şu an yürüyen insanları da netleyebiliyorum çoğu zaman. Sizin bu yeni yetmeler nasıl manuel kullanacak lafınız bana dokundu açıkçası. Böyle bir genelleme yapmanız sizin gibi bir büyüğüme yakışmıyor.

Bir de dijitale bulaşmayacağım, satarken çok para istiyorlar, alırken fiyatöldürüyorlar demişsiniz. Sizin sadece gövde için verdiğiniz fiyata ben gövde ve 18-55 aldım 1 sene önce. Daha ucuz gövdeler var, pahalısı tabi ki satılmaz. Ben olsam ben de ucuzunu alırım kim pahalı olanı almak ister ki? Burada da çeliştiğinizi düşünüyorum.

Sizi kesinlikle kötülemek gibi bir amacım yok, yaşınız da benden büyüktür muhtemelen, saygım var. Ama söylediğim konulara dikkat ederseniz sevinirim.
K10D || DA 50 mm F1.8 || A 50 mm F1.7 || DA 18-55 || Sigma 70-300 F4-5.6 APO DG Macro
Comfortably Numb...
Progressive sever

Çevrimdışı baygünay

• Üye
  • Pentax'ı seviyorum..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 25 Haziran, 2014, 01:49:44 »

*** @Stanless.. , @aslan_leon kardeşimize biraz haksızlık ediyorsun gibi..
    * Birçok kişinin düşüncelerine tercüman olmuş arkadaşımız.
    * Üslubu yadırgamanı anlamadım... hakaret unsurumu var?
*** Pentax K5IIs + DA 50-135mm f2.8
*** Fujifilm X-S10 + Sigma 18-50mm f2.8 + Viltrox AF 35mm f1.7
*****  KEMALİST Rejim;  Tam Bağımsızlık, Aydınlanma ve Pozitif İlimlere Bağlılıktır.

Çevrimdışı Stainless..

• Üye
  • Ahmet Teke
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 25 Haziran, 2014, 02:03:10 »

*** @Stanless.. , @aslan_leon kardeşimize biraz haksızlık ediyorsun gibi..
    * Birçok kişinin düşüncelerine tercüman olmuş arkadaşımız.
    * Üslubu yadırgamanı anlamadım... hakaret unsurumu var?

Biraz abartmış olabilirim kabul ediyorum. Yanlış dediysem de özür dilerim abimden kusura bakmayın. Keyfim çok bozuk, abimin dediği o cümleye de kafayı fazla taktım.

Ama daha güzel söyleyebilirdi. Şipşak foto tabiri, yeni yetme tabiri, yeni yetmeler nasıl manuel kullanacak cümlesinin ucu bana dokunuyor. Ben böyle değildim, olmadım. Öğrenemez mi insan neden böyle bir şey deme gereksinimi duyuldu ben ona tepki göterdim sadece. Çoğunluk manuel kullanmayı sevmiyor ve ya angarya olarak görüyor olabilir. Ama yeni yetme diyip lafı kestirip atmak yanlıştır bana göre. Katılmayabilirsiniz, ne diyeyim.
K10D || DA 50 mm F1.8 || A 50 mm F1.7 || DA 18-55 || Sigma 70-300 F4-5.6 APO DG Macro
Comfortably Numb...
Progressive sever

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 25 Haziran, 2014, 15:26:39 »
İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir tabir vardır ve hayatın her alanında geçerlidir. Yoksa forumda her cümleden bir tartışma konusu çıkar.Gereksiz bir tartışma ortamı olmuş, gerek yok böyle şeylere.

Fiyata gelince son fiyat 550 TL bilmiyorum belki 500 TLye de verebilir arkadaşımız.Bu fiyattan daha düşüğü de makineye şu anda hakaret olur bana sorarsanız.Birine şahsen bu fiyattan aşağı satacağıma birine hediye ederim daha iyi.

Ben K5IIs kullanıyorum, k10d ile arasındaki fark sadece ISOya yüklenilen çekimlerde ortaya çıkıyor diyebilirim,biraz da kullanım kolaylığı var tabi IIs'in. Onun haricinde doğa,portre çekimlerinde RAW dosyalarına baktığımda pek fark göremedim.Bazı ortamlarda hatta IIs'ten bile kaliteli çekim yapıyor özellikle gün batımı gün doğumu ışığın o tatlı olduğu zamanlarda.7 senelik makine ama hala zirvede, kıymetini bilen alsın.Maddi durum biraz müsait olsa ben bile temiz bir tane alıp koyacağım bir kenara,bu kadar ucuza böyle kaliteli çekim yapan bir makineyi nereden bulacağım ki daha sonra ?
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı aslan_leon

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 01 Temmuz, 2014, 10:58:08 »
selam arkadaşlar.
pentacon six aldım sonunda :)

ben yokken baya şeyler dönmüş burada
öncelikle şunu ifade edeyim sayın zeda3000 değerli önerilerine cevaben birşeyler yazmıştım. kimseyi hedef almak niyetinde değilim.
soyutlama yapmanın amacı olayları kişiselleştirmenin ötesine taşımaktır. ayrıca "ben öyle değilim, olamadım" diyor. sonra da polemiğe giriyor. kimse kimsenin üslubuna müdahale edemez(adabı muaşeret kurallarını aşmadığı sürece) keza mal benim ucuza pahalıya her ne istersem ona satarım. serbest piyasa da fiyat dediğiniz şeyin kesinliği yoktur.

ayrıca yeni yetme tabirini sadece fotoğrafa yeni gönül verenler olarak ele alınmamalı, bu işe emek harcamadan-toz yutmadan harcı alem olan-olmaya çalışan tüketim toplumunun neferlerine ithafen söylenmiştir. bunu uygun bulur veya bulmazsınız. benim algılayışım bu yöndedir.

forum bileşenlerinin doğruları veya yanlışları kendisini bağlar. buna mukabil eleştiriler olabilir lakin her keyfi kaçan, kafası bozulan da yapmasın bu işi :)

Samsung GX10(K10D), 18-55, Pentax ME Super, Pentax M 50/1.4, Pentax A 28/2.8

Başlatan fersuh

Yanıt: 2
Gösterim: 6142
Son İleti 15 Nisan, 2015, 04:19:27
Gönderen: fersuh
K10d / DA 18-55 / Pentax M 50mm 1.7 / Pentax A 35-105 F 3.5

Başlatan deathdream

Yanıt: 3
Gösterim: 5922
Son İleti 02 Eylül, 2013, 11:11:15
Gönderen: deathdream
k10d +tamron 18-250 +pentax 50mm1.7 +pentax 18-55

Başlatan engyalcin

Yanıt: 3
Gösterim: 8023
Son İleti 07 Aralık, 2015, 18:17:29
Gönderen: ucam1
Pentax k10d, Sigma 30 f.14,pentax 70-200,50mm a 1.7,35 -70 f4

Başlatan scarface

Yanıt: 5
Gösterim: 8251
Son İleti 28 Temmuz, 2016, 23:47:46
Gönderen: scarface
Pentax k100d (Kit) yada Uygun Pentax k10d (Kit)

Başlatan Kayza

Yanıt: 1
Gösterim: 4967
Son İleti 02 Eylül, 2012, 00:27:00
Gönderen: kampfar