Bazı dönemlerde piyasada bazı ürünler için durgunluk zamanları olur.Şu anda Pentax için böyle bir dönemdeyiz.50-135mmler de mevcut çok güzel fiyatlara ama satılmıyorlar.Böyle dönemlerde bence biraz sabretmek lazım, eğer acil paraya ihtiyaç yoksa.35mm ltd bu fiyatlara satılmıyorsa satmayın dursun veya fiyat indirmeden satışta kalsın,zamanı gelince satılır.
Uzun süredir iş hayatımdayım(fotoğraf ürünleri değil ama) eğer bir ürünü kredi kartı ile taksitlendirme cazibesi ile sunmuyorsanız( taksit olayına müşterilerin herzaman zaafı vardır) satılmıyorsa satılmıyordur.Fiyat indirmeniz bir işe yaramaz hatta sürekli indirirseniz acaba daha indirecek mi diye bir beklenti oluşma riski de doğuyor.Yani işe yarayacağına tam tersi duruma bile yol açabiliyor.
Düşüncelerinize katılıyorum.
Ben 35 mm macroya geçen yıl 800 TL veren bir arkadaşa vermemiştim. Hatta bir ay önce ilk fotoğraf malzemesi alışverişi yaptığım çok sevdiğim
forum üyesi bir arkadaşım 750 verdi, yine vermedim. Sanırım bunun için de bana biraz kırıldı.
Şimdi de Pentax için çok ölü bir zamana denk geldik.
Fotoğraf malzemelerinden gelecek paraya hiç bir zaman ihtiyacım olmadı Allah'a şükür. Ama ben biraz tez canlı ve titiz biriyim.
Gündeme aldığım bir konu hemen sonuçlansın isteyen bir yapım var.
Aşağıdaki satış alternatifleriyle ilanı güncelliyorum:
1)Lenslerden herhangi biri veya ikisi birden DA 50-135mm f/2.8 veya F veya FA 135mm f/2.8 lenslerle takas yapılabilir.
77mm ND veya polarize filtrelerle takas yapılabilir.
2)Aşağıda güncellediğim nakit fiyatları üzerine komisyon ekleyerek Sanal pazardan veya Sahibinden.com dan taksitli ilan açabilirim
3)DA 35mm f/2.8 1:1 macro limited....725 TL
DA 18-270mm ED SDM....................975 TL
DA 18-270 sıfırdır. Her şeyi tamdır.
DA 35 macro da temizdir her şeyi tamdır.
Bu fiyatlarla da 15 gün içinde satılmazlarsa ilandan çekeceğim.