Arkadaşlar A7r yada a7 almayı arzu ettiğimden, bir süre önce ikinci el olarak aldığım ve sürekli çantada taşıdığım NEX 6 makinemi satmak istiyorum. Makine tamamen faal. Mod tekerleğinde arıza yada hassaslaşma yok. Tüm tuşlar doğru şekilde çalışıyor. Flaş sağlam.
Görünüş olarak bir köşede boya incelmesi var fotoğraflarda görebilirisiniz ancak ciddi bir kondüsyon kusuru değil. Parlayan yada derin çizikli bir gövde değil. Kibar kullanılmış iyi bir makine. Vizörü a6000 den daha yüksek çözünürlüklü olduğu içinde ve uygun fiyat yakaladığımdan bu makineyi seçmiştim. Makine ben aldığımda 6 bin shutter civarındaydı. Şimdi 19 bin lere geldi.
Ekranında da zaman içinde kendi kendine oluşan antireflektif kaplama döküntüleri var. Bu döküntüler kesinlikle plastik cam yüzeyde değil onun üzerindeki standart kaplama filminin üzerindeki anti reflektif kaplama döküntüsüdür. Yani o filmi çıkartıp normal yada kaplamalı filmi yeniden yapıştırabilirsiniz. Ebay de satıyorlar. Yada böyle kalabilir çünkü o film yüzeyin geçirgenliğine bir olumsuz etkisi yok. ekran çalışırken birşey fark edilmiyor.
Genelde MF lenslerle çalıştığım için yanında vereceğim bir kit lensim yok. Siyah renkli bir 50 mm 1.8 lensim var ancak çok israr edilmezse satmayı planlamıyorum.
Yanında eski model bir lowepro çanta ,harici şarj aleti,yedek pil, 16gb SD bellek ve flaş yuvasına takılan parmak desteği vereceğim.
850 TL dir. Elden deneterek satmak tercihimdir.
Mf lensler ve adaptörler mevcut onları ekleyebiliriz. Uygun fiyatlı olacaklardır.
50 mm 1.8 AF lensim haricen satılık değil. Makine ile birlikte 350 tl dir.
fotolar için flickr adresime bakabilirsiniz:
https://www.flickr.com/photos/dgncsk/shares/z8Hr32