Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat abi elinden geldiğince uzun pozlamaları en düşük ISO'da çekmeni tavsiye ederim. Daha fazla saniye ve düşük ISO ile aynı hatta daha iyi kareler yakalayabilirsin. Yüksek isoda çok fazla kumlanma oluyor. Düşük ISO'da çektiğiniz zaman yıldız pozlaması yani yıldız hareketleri olmaz eğer çok uzun zaman perdeyi açık tutmazsanız. O bahsettiğiniz yıldız pozlamaları en azından 15 dakika ila 60 dakika arasında hatta daha fazla pozlanma ile oluyor. Koray abinin fotoğrafında da büyüttüğüm zaman netlik var tahminimce ISO 100 de çekmiş ki öyledir. Aslında fotoğraflarınıza bakılınca güzel yıldız görüntüsü var ve farklı atmosfer. Her ikinizin fotoğrafları güzel. Uzun pozlamalar çok çekici geliyor bana. Elinize sağlık.
Bizim buralarda yıldız görmek zor. Ben de şehir ışıklarını çektim. f:8 20s. ISO20020130321-IMGP2767 by Koray Yenidoğan, on Flickr
Çok güzel bir şehir fotoğrafı olmuş. ellerine sağlık. her türlü uzun pozlamayı seviyorum.
Hikmet, çok süper olmuş.
bir deneme daha
bu fsm fotoğrafını akşam üzeri mi çektin? gökyüzü için fazla-ağaçlar için az olmuş pozlama. dubalara bakılırsa akşam üzeri çekilmiş eline sağlık.
Başlatan haldun31