Merhaba arkadaşlar,
Bir hevesle uzun aramalar sonucunda on gün kadar önce ABD'den bir arkadaşıma getirttiğim K10 D makinemi satıyorum.Satma nedenimi merak edenler için söyleyeyim; elimde yeni aldığım 2 adet filmli (biri K1000 diğeri Pentax ME super) olmak üzere K5 ve K10 D ile birlikte toplam 4 makine oldu.filmlilerin birinde renkli,diğerinde siyah beyaz film var ve bunların hepsi ekstra masraf.Belki bunlar da sorun olmayabilirdi ama bizim emektar ford da bu sabah arıza çıkarınca en mantıklı çözüm olarak K10 D yi satmak geldi aklıma.
Arkadaşlar makinenin birkaç fotoğrafını koyacağım ve eğer isteyen olursa daha fazla fotoğraf da atarım özel email ile.
Makinenin shutter sayısı 2500 (+-) civarında.Photome programı ile kontrol edilmiştir.Yani türkçesi makine sıfır denebilir ki bu kondüsyonda bir K10 D ben hiçbir yerde görmedim.Makinede Türkçe yok arkadaşlar.Sonradan yüklenebilir mi bilmiyorum.Bir de parlak ışığa tutulunca vizörde çok küçük kirler var ama keyfe keder,sanırım olmayan makine yok gibidir ve fotoğrafa hiçbir etkisi yok,eğer çok rahatsız olursanız sanırım 20 TL gibi bir ücrete temizletebilirsiniz.Beş dakika ancak sürer.Makinenin CD'si,pili,vs.herşeyi vardır.Yalnız şarj cihazına Türkiye'deki fişlere uyum sağlaması için 3 tl civarında olan bir aparat gerekiyor.Hepsi bu.Makinenin kutusu yoktur.Kitapçığı da mevcuttur.
Gelelim fiyatına;aldığım paranın üzerine çok cüzi bir kar koyarak ve son fiyat olarak 650TL istiyorum.Böyle bir makineyi bu fiyata şahsen ben bulsaydım amerikalardan getirtecem diye uğraşmaz direk alırdım
Arkadaşlar bir diğer önemli husus ise satışı sanalpazar yahut sahibinden gibi sitelerden düşünmüyorum.Sebebine gelirsek,makinem neredeyse sıfır ve içinden parça alınma ihtimali oluyor.Sadece forumda tanıştığım arkadaşlar ve onların referansını verebilecek arkadaşlara sanalpazar üzerinden komisyon farkını eklemek şartıyla satış yapabilirim.Daha önceden tanışmadığım kişiler ise direkt banka hesabına parayı yatırarak makineyi alabilirler.
ÖNEMLİ: Sadece body satılıktır arkadaşlar.Lens fiyata dahil değildir.
Alacak arkadaşa şimdiden hayırlı olsun...