Arkadaşlar,
Filmli makine hevesiyle bir müddet önce aldığım ve şu an elimde 3 adet filmli makine olması sebebiyle kullanmadığım Pentax K1000 fotoğraf makinemi satıyorum.Makinem gerçekten süper.Bir arkadaşıma yurtdışından getirttiğim bir makinedir.Sadece 36 poz resim çektim.O kadar.Başka da hiç kullanmadım.Pozometresi sorunsuz çalışmaktadır.Aynası tertemiz sayılır(çok küçük bir toz parçası görünüyor bakınca ama ellemedim,siz isterseniz hava pompası ile temizlersiniz.)Vizör ve bazı kısımlarında yüzeysel birkaç çizik mevcut.Fotoğraflarda görülebilir.Ama tahminimce makine belki de hiç kullanılmamış,çünkü böyle makinelerde genelde askı halkasının bulunduğu yer aşınır,bunda ise çok az aşınma var.Sadece boyası biraz aşınmış,o kadar.
Pili mevcuttur.Makine pili ile gönderilecektir.
Lensi de A modlu 50mm f/2 Pentax lenstir.Lensin optiği mükemmel durumdadır.Diyafram bileziği azıcık serttir ama dönmekte ve sıkıntı oluşturmamaktadır.Bir bozukluk değildir.
Bilindiği üzere halen en çok satan ve en uzun süre piyasada kalan filmli makine olma rekorunu elinde bulundurmaktadır.Merak edenler için forumda bu makine ile ilgili geniş bilgi mevcuttur.Fotoğrafa ilk başlayan ve temel fotoğrafçılık tekniklerini öğrenen kişilerce dünyada hala en çok alınıp satılan makinedir.Asla elinizde kalmaz;)
Bir diğer önemli özelliği de makine tamamen mekaniktir.Pozometre hariç hiçbir aksamının çalışması için pile gerek yoktur.Hiç pil olmadan rahatlıkla fotoğraf çeken bir fotoğraf makinesidir.Neyse,çok vaktinizi almayayım.Makine lensi ile birlikte satılmaktadır.Body ya da lens ayrı olarak satılmayacaktır.Lensini dijital makinenizde de kullanabilirsiniz.Süper resim kalitesi verir.Özellikle az ışıkta çok işinize yarar.Lensin yan sanayi ön kapağı vardır.Arka kapağı yoktur.
Fiyatı lensle birlikte 250 TL dir ve bu fiyattan aşağı satmayı düşünmüyorum.Bu temizlikte bir makine ve lens için çok bir fiyat değildir.İlan sadece birkaç gün kalacak sonra makine başka mecrada satılmak için ilan çekilecektir.Alan arkadaş harika bir makine sahibi olacaktır.Alacak kişi iyi günlerde güle güle kullansın diyorum.
Herkese teşekkürler,Selametle...